Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Στην Κύπρο ο ελληνισμός, μαχόμενος, ξαναγεννιέται - Του Νίκου Καραβαζάκη

Αρχική | Κύπρος | Στην Κύπρο ο ελληνισμός, μαχόμενος, ξαναγεννιέται - Του Νίκου Καραβαζάκη

Στις 23 Φεβρουαρίου διεξάγονται προεδρικές εκλογές στην Κύπρο. Το πολιτικό τοπίο κατέχεται από την επιβολή τροϊκανού μνημονίου, από την τραπεζική κρίση και την οικονομική ύφεση. Δεσπόζουν όμως οι εξελίξεις από τις έρευνες και διαπραγματεύσεις για τα ενεργειακά αποθέματα στην κυπριακή ΑΟΖ. Επιχειρείται, ειδικά με την επέμβαση εξωτερικών δυνάμεων και παραγόντων ( Τρόικα-τραπεζίτες ) και τους εσωτερικούς ιμάντες τους ( Χριστόφιας και κυβέρνησή του ), να υπαχθεί η Κύπρος σε διζωνική διχοτόμηση ( επαναφορά σχεδίου Ανάν ), να συνεκμεταλλευθεί η ΑΟΖ της με την Τουρκία και Τ/Κ και να “πολυπολιτισμοποιηθεί” η κοινωνία.

Εκ των τριών επικρατέστερων υποψηφίων, ο κυβερνητικός Μαλάς ( ΑΚΕΛ ) και ο επίσης μνημονιακός Αναστασιάδης ( ΔΗΣΥ ) διαγκωνίζονται σε μοιρολατρεία, ραγιαδισμό και ξενοδουλεία. Επιστρατεύοντας τους πάντες και τα πάντα θέλουν να οδηγήσουν μέσω των εκλογικών αποτελεσμάτων σε συνθήκες επαναφοράς και τελικά επιβολής του περιβόητου ” σχεδίου Ανάν “.

Απέναντί τους ορθώνεται ο τέως υπουργός όλων των κυβερνήσεων από το 1987, έχοντας πρωτοστατήσει στην οριοθέτηση της κυπριακής ΑΟΖ και προκαλέσει μέτρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Τουρκίας σε απάντηση τουρκικών απειλών. Ο Γιώργος Λιλλήκας.

Στο πρόγραμμά του συμπεριλαμβάνει πλήθος προτάσεων αξιοποίησης του μοναδικού πλεονεκτήματος που προσφέρει η κυπριακή ΑΟΖ με άμεση ωφέλεια από την τιτλοποίηση, απορρίπτοντας την πτωχευτική νεοαποικιακή μνημονιακή κατοχή των ( ντόπιων και ξένων ) μεγαλοτραπεζιτών. Υπόσχεται την πολιτική αναδιαπραγμάτευση του καθεστώτος των αγγλικών βάσεων αλλά και την καθιέρωση δημοψηφισμάτων ανακλητότητας των εκλεγμένων αρχόντων σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας διοίκησης.

Είναι ένας νέος στην ηλικία ηγέτης, ακομμάτιστος και ιδεολογικά αδέσμευτος, δηλωμένος και επιβεβαιωμένος δημοκράτης πατριώτης, στα χνάρια του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου.

Όποιο κι αν είναι το εκλογικό αποτέλεσμα είναι βέβαιο πως αρχίζει στην πολύπαθη Κύπρο μια μακρά αναγεννησιακή και απελευθερωτική πορεία. Άμποτες να αποκτήσουμε και στην Ελλάδα παρόμοια ευκαιρία και ηγέτη.

http://www.lillikas.com/

http://www.facebook.com/yiorgoslillikas/posts/327046270747044

Ν.Κ.

Βήμα Σαρωνικού





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Προκλητικός Ερντογάν από τα Κατεχόμενα: «Δεν είναι δυνατή η ομοσπονδιακή λύση στην Κύπρο»

20 Ιουλίου 2024, 12:44
Στα Κατεχόμενα προσγειώθηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος απηύθυνε εμπρηστική ...

Κύπρος: Υφυπουργός Πολιτισμού ο Μιχάλης Χατζηγιάννης

27 Φεβρουαρίου 2023, 17:46
 - Τι αναφέρουν κυπριακά ΜΜΕ   Έκπληξη στον σχηματισμό υπουργικού συμβουλίου στην Κύπρο, καθώς ο Μιχάλης ...

Κύπρος: Ο Νίκος Χριστοδουλίδης νέος πρόεδρος

12 Φεβρουαρίου 2023, 22:52
 Επίσημα Πρόεδρος ο Χριστοδουλίδης: Ενωμένοι να κάνουμε πράξη όσα υποσχεθήκαμε   Εμφανώς συγκινημένος ανέλαβε και επίσημα ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0