Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Ανθελληνικό αμόκ

Αρχική | Ειδήσεις | Κόσμος | Ανθελληνικό αμόκ

Με κοινή ανακοίνωσή τους 42 επίσκοποι, πρεσβύτεροι, διάκονοι και μοναχοί της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Αρχιεπισκοπής καταγγέλλουν πως ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος δέχεται απειλές κατά της ζωής του.

Όπως αναφέρεται οι απειλές δεν τον ανησυχούν ούτε τον πτοούν.

Εξ άλλου το ανθελληνικό κόμμα της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας έχει εξαπολύσει εκστρατεία συκοφάντησης του Αρχιεπισκόπου, το οποίο με ακραία επιχειρηματολογία επιχειρεί να τον απαξιώσει στα μάτια των πιστών, καταγγέλλοντας τον ως πράκτορα των Ελλήνων και ζητώντας την εκδίωξή του από την Αλβανία.

Αυτά όλα αποτελούν μία εντεινόμενη συνέχεια του εθνικιστικού και ανθελληνικού αμόκ που έχει καταλάβει μεγάλη μερίδα του αλβανικού πληθυσμού και έχει φτάσει μέχρι και τον πρωθυπουργό της Αλβανίας.

Πριν λίγες εβδομάδες δημοσιοποιήθηκαν τα αποτελέσματα της αλβανικής απογραφής τα οποία κατά κραυγαλέο τρόπο προσπαθούν να ελαχιστοποιήσουν τον αριθμό των Ορθοδόξων αλλά και των Ελλήνων στην χώρα.

Αισχρές εκφράσεις κατά της χώρας μας έχουν γεμίσει οι τοίχοι μαζί με φράσεις «αγάπης» για την καλούμενη Τσαμουριά. Στις 28 Νοεμβρίου, ημέρα του εορτασμού της 100ετηρίδας του αλβανικού κράτους, στην επίσημη ομιλία του ο Αλβανός πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα ανέφερε στην Αυλώνα, σε ένα πλήθος που παραληρούσε πως η Αλβανία αρχίζει από την Πρέβεζα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την ακύρωση της επίσκεψης του Έλληνα ΥΠΕΞ κ. Αβραμόπουλου.

Ελεύθερη Ζώνη





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Μπάιντεν: Πώς βγήκε εκτός εκλογικής μάχης σε 48 ώρες

22 Ιουλίου 2024, 12:20
 – Όλο το παρασκήνιο     Η σιγουριά που έβγαζε το εκλογικό επιτελείο του Μπάιντεν την Παρασκευή, ...

Microsoft: Έπεσαν τα συστήματα της σε όλο τον κόσμο - Χάος στα αεροδρόμια

19 Ιουλίου 2024, 13:20
Εκτός λειτουργίας τα συστήματα σε όλο τον κόσμο λόγω προβλήματος που φαίνεται να συνδέεται ...

Ευρωκοινοβούλιο: Επανεκλογή φον ντερ Λάιεν στην Κομισιόν με 401 ψήφους

18 Ιουλίου 2024, 17:28
Την στήριξαν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, οι Σοσιαλιστές και το μεγαλύτερο μέρος των Πρασίνων, ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0