Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

"Βοήθεια", φωνάζει ο πύργος του Δροσίνη στις Γούβες!

Αρχική | Διάφορα | "Βοήθεια", φωνάζει ο πύργος του Δροσίνη στις Γούβες!

μια εικόνα, χίλιες λέξεις

Πανό με την λέξη ΒΟΗΘΕΙΑ ανάρτησαν κάτοικοι των Γουβών στον Πύργο του ποιητή Δροσίνη, δίνοντας του φωνή... φωνή να φωνάξει "βοήθεια χρειάζομαι συντήρηση".


Στις Γούβες βρίσκετε ο γνωστός πύργος των Γουβών, που αργότερα έγινε ιδιοκτησία του ποιητή Δροσίνη, το οίκημα χρονολογείται μετά το 1800 και κατασκευάστηκε από τον Ιμπραήμ Αγά. Τα αρχιτεκτονικά σχέδια τις εποχής είχε κάνει ένας σκλάβος που το ονομαζόταν Αχμέτ, μάλιστα λέγεται ότι σαν αντάλλαγμα ο Ιμπραήμ Αγάς του χάρισε την ελευθερία του. Η ιστορία αναφέρει ότι όσοι εργάσθηκαν έπαιρναν σαν αμοιβή λάχανα από τον πύργο του Αγά ο οποίος ήταν επιρρεπής στο αλκοόλ αλλά και πολύ σκληρός. Όλα τα παραπάνω είχαν σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένας θρύλος γύρω από τον πύργο που λέει ότι κάποτε ο Ιμπραήμ Αγάς μετά από πολλά βασανιστήρια ,έσφαξε με μαχαίρι κάποιον άραβα υπηρέτη του. Μάλιστα το αίμα του άραβα υπηρέτη για πολλά χρόνια έμεινε ανεξίτηλο στους τοίχους του δωματίου που έγινε το φονικό. Μετά λοιπόν από το Αγά ο πύργος πέρασε στα χέρια του παππού του ποιητή Δροσίνη το 1831 όπου εκεί μεγάλωσε και ο ποιητής Γ. Δροσίνης. Σήμερα ο πύργος ανήκει στον Δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού και τα τελευταία χρόνια λειτουργεί ως μουσείο με μια ενδιαφέρουσα λαογραφική συλλογή.

Βικιπαίδεια

ΙΣΤΙΑΙΑ ΝΙΟΥΖ





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Η Πέπα το Γουρουνάκι παρουσίασε το πρώτο ομόφυλο ζευγάρι

14 Σεπτεμβρίου 2022, 23:39
 -«Ζω με τη μαμά και την άλλη μαμά»   Η νέα ιστορία του δημοφιλούς βρετανικού κινούμενου ...

Η Έμα Τόμσον διέλυσε τα στερεότυπα για το γυναικείο σώμα σε 58 δευτερόλεπτα

20 Φεβρουαρίου 2022, 22:39
Σηκώθηκε όρθια η θεότητα και τα είπε ΟΛΑ!   Η συνέντευξη Τύπου της θεότητας Έμα Τόμσον ...

Ρατσισμός και στη βιομηχανία ομορφιάς;

02 Σεπτεμβρίου 2020, 12:21
To κίνημα «Black Lives Matter» έχει ανοίξει μια παγκόσμια δημόσια συζήτηση για τον ρατσισμό. ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0