Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Πέθανε ο τελευταίος φυλακισμένος πραξικοπηματίας Νικόλαος Ντερτιλής

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Πέθανε ο τελευταίος φυλακισμένος πραξικοπηματίας Νικόλαος Ντερτιλής

Πέθανε τη Δευτέρα, στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», ο τελευταίος χουντικός ισοβίτης Νικόλαος Ντερτιλής. Ο 92χρονος Ντερτιλής ήταν από τους πλέον αμετανόητους της επτάχρονης δικτατορίας και είχε καταδικαστεί σε ισόβια για τη δολοφονία του 20χρονου Μιχάλη Μυρογιάννη, έξω από το Πολυτεχνείο το μεσημέρι της Κυριακής 18 Νοεμβρίου 1973.


Ηταν έγκλειστος τα τελευταία 38 χρόνια στην ΣΤ' Πτέρυγα του Κορυδαλλού, αρνούμενος «για λόγους αρχής», όπως δήλωνε, να υπογράψει αίτημα αποφυλάκισης, το οποίο εδικαιούτο από τη νομοθεσία.


Τον περασμένο Δεκέμβριο είχε διακομισθεί στον Ερυθρό Σταυρό με οξύ ισχαιμικό επεισόδιο και ελαφρύ εγκεφαλικό.


Λίγες ημέρες νωρίτερα είχε αρνηθεί να παραστεί στη κηδεία του γιου του, αρνούμενος να αποδεχθεί την αρμοδιότητα των δικαστηρίων για την καταδίκη του.


Η πολιτεία, διά του υπουργείου Δικαιοσύνης, του χορήγησε άδεια να παραστεί στην κηδεία και, μάλιστα, χωρίς χειροπέδες, παρά το γεγονός ότι ο κανονισμός των φυλακών προβλέπει το αντίθετο. Ο Ντερτιλής είχε αρνηθεί να υπογράψει το σχετικό έγγραφο.


Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης σε ερώτησή του στη Βουλή είχε ζητήσει να ενημερωθεί αν προτίθεται η πολιτική ηγεσία «να προβεί σε έμπρακτη δήλωση ανθρωπισμού αποφυλακίζοντας τον έγκλειστο παρασημοφορημένο αξιωματικό».


Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, απάντησε, ότι ο Ντερτιλής είχε αρνηθεί «κατά τρόπο κατηγορηματικό την έξοδό του από τη φυλακή με ευεργετηματικές πράξεις της Πολιτείας».


«Στις 18-07-2010 απέστειλε προς το Πρωτοδικείο Πειραιά-Τμήμα Βουλευμάτων τη γραπτή δήλωσή του ότι αρνείται να αποφυλακιστεί υπό οποιοδήποτε όρο "πλην εκείνου της απολύτου δικαιώσεως και αποκαταστάσεώς" του» ανάφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

ΤΑ ΝΕΑ





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0