Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Προκλητικοί και στον ανακριτή Κοζάνης οι συλληφθέντες - Κρίθηκαν προφυλακιστέοι

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Προκλητικοί και στον ανακριτή Κοζάνης οι συλληφθέντες - Κρίθηκαν προφυλακιστέοι

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΑΣ ΣΕ ΛΙΓΗ ΩΡΑ

 

Προκλητικοί εμφανίστηκαν και ενώπιον του ανακριτή Κοζάνης οι τέσσερις συλληφθέντες οι οποίοι αποχώρησαν συνοδεία ισχυρότατης αστυνομικής δύναμης γύρω στις 13.45΄ από το Δικαστικό μέγαρο Κοζάνης, ενώ στην Αθήνα, στις 2.00 το μεσημέρι, ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει η αναλυτική ενημέρωση της αστυνομίας για τα ευρήματα στο διαμέρισμα του Χαλανδρίου.

Κατά την μεταφορά τους στον ανακριτή, ο Δημήτρης Πολίτης έφτυσε την κάμερα ενώ ο «τοξοβόλος» Γ. Μιχαηλίδης φώναξε «ζήτω η αναρχία». Στους συλληφθέντες έσπευσαν να συμπαρασταθεί ομάδα αναρχικών που ανήρτησαν πλακάτ και πανό ενώ πέταξαν και αρκετά φυλλάδια διαμαρτυρίας, τα οποία αναφέρουν χαρακτηριστικά «Όποιος σηκώνει χέρι σε αγωνιστές κόβεται» και «Μπάτσοι δικαστές πολιτικοί δεν έχετε κανένα λόγο να κοιμάστε ήσυχοι».

Οι συλληφθέντες είχαν ήδη δείξει τις διαθέσεις τους αποστέλλοντας επιστολή μέσα από τις φυλακές με την οποία γνωστοποιούσαν την άρνησή τους να συνεργασθούν με κάθε αρχή ή θεσμό. Την επιστολή υπογράφουν τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης -οι Νίκος Ρωμανός, Ανδρέας-Δημήτρης Μπουρζούκος και Γιάννης Μιχαηλίδης. Στις 2.00 αναμένονται ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ για τα ευρήματα από το διαμέρισμα του Χαλανδρίου.

Συγκεκριμένα, η επιστολή των Ρωμανού, Μπουρζούκου και Μιχαηλίδη αναφέρει: «Δεν συνεργαζόμαστε, δεν απολογούμαστε, ζήτω η αναρχία» και αναρτήθηκε στο Indymedia.

Ολόκληρη η επιστολή:

«Ξεκλέβουμε δυο λόγια από τα κελιά των κρατητηρίων που βρισκόμαστε αιχμάλωτοι για να δηλώσουμε τους σκοπούς και τις προθέσεις μας ώστε να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο σχετικά με τα τελευταία γεγονότα.

Ως Αναρχικοί θεωρούμε την επιλογή της ληστείας τράπεζας μια συνειδητή επιλογή αντίστασης. Η κίνησή μας δεν είχε στόχο τον προσωπικό πλουτισμό. Η επίθεση στους ναούς του κεφαλαίου εντάσσεται στην συνολική επαναστατική μας δράση.

Σχετικά με τον βασανισμό μας από τις δυνάμεις καταστολής, δεν θέλουμε να αποτελεί σημείο θυματοποίησης μας. Δεν περιμέναμε τίποτε διαφορετικό από τους εχθρούς της ελευθερίας. Ας μην ξεχνάμε πόσοι άνθρωποι έχουν συνθλιβεί στα αστυνομικά τμήματα και τις φυλακές τους. Τα σημάδια των βασανιστηρίων ας αποτελέσουν μια ακόμα αφορμή να μετουσιωθεί η οργή σε πράξη.

Απέναντι στους θεσμικούς εκπροσώπους της δικαιοσύνης, η στάση μας θα είναι αδιάλλακτη και ανυποχώρητη.

ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ-ΔΕΝ ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΕ

ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ

Οι Αναρχικοί

Νικος Ρωμανος

Ανδρεας-Δημητρης Μπουρζουκος

Γιάννης Μιχαηλίδης

ΥΓ. Θα ακολουθήσει αναλυτικό κείμενο και των τεσσάρων σχετικά με την υπόθεσή μας».

Δρακόντεια είναι αυτή την ώρα τα μέτρα ασφαλείας της Αστυνομίας στην Κοζάνη, όπου αναρχικοί έχουν συγκεντρωθεί για να συμπαρασταθούν στους συλληφθέντες.

Οι αστυνομικοί έχουν περικυκλώσει την περιοχή, ενώ οι συγκεντρωμένοι με πανό στα χέρια αλλά και με πλακάτ φωνάζουν τα συνθήματα συμπαράστασης προς τους συλληφθέντες που απολογούνται σήμερα.

Ψάχνουν τρεις γιάφκες στη Μακεδονία

Πληροφορίες του «Εθνους» αναφέρουν ότι οι έρευνες των Αρχών έχουν επικεντρωθεί σε τρεις περιοχές, τρεις νομούς που βρίσκονται πάνω από τη Στερεά Ελλάδα. Εκεί, λένε οι αστυνομικοί, κρύβονται και οι τέσσερις δράστες της ληστείας που δεν έχουν συλληφθεί, οι οποίοι έχουν εξαφανιστεί με ένα λευκό τζιπ το οποίο έκλεψαν από τον οδοντίατρο που κρατούσαν όμηρο κατά τη σύλληψή τους.

Σε στενό κλοιό βρίσκεται σίγουρα η περιοχή της Κοζάνης, καθώς τα στοιχεία που έχουν μέχρι στιγμής συλλέξει οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μαρτυρούν ότι οι δράστες βρίσκονταν στην περιοχή τουλάχιστον δύο μέρες νωρίτερα, προκειμένου να κατοπτεύσουν τους χώρους και να προετοιμάσουν την ενέργειά τους. Σε αυτήν τη λογική αναζητείται το προσωρινό «καταφύγιο» στο οποίο φιλοξενήθηκαν τα οχτώ άτομα που συμμετείχαν στη ληστεία, που θα μπορούσε να είναι σε φιλικό σπίτι, ξενοδοχειακή μονάδα ή ακόμη και σε φοιτητικό κατάλυμα.

Στο μεταξύ, τα αποτυπώματα και τα πειστήρια που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της οδού Ελ Αλαμέιν εξετάζουν οι αστυνομικοί. Μεγαλύτερο βάρος έχουν ρίξει οι αστυνομικοί στο καρτοκινητό τηλέφωνο που έχει βρεθεί στο σπίτι, αλλά και στις συνομιλίες που είχαν οι δράστες πριν από τη δίδυμη ληστεία στο χωριό της Κοζάνης. Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ερευνών από τον σκληρό δίσκο εξωτερικής αποθήκευσης δεδομένων και το λάπτοπ που εντοπίστηκαν εκεί έχουν κάποια στοιχεία που συνδέονται με την επίθεση στο Mall, ωστόσο επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα σχετικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανάλυση του γενετικού υλικού των τεσσάρων συλληφθέντων έδειξε ότι ο Γιάννης Μιχαηλίδης, ο γνωστός «τοξοβόλος» της πλατείας Συντάγματος, φέρεται να συμμετείχε και στη ληστεία υποκαταστήματος τράπεζας στη Φλώρινα. Η ληστεία είχε σημειωθεί στις 28 Νοεμβρίου 2012, με λεία 110.000 ευρώ και αποτέλεσε το πρώτο «καμπανάκι» για πυρήνα της «Συνωμοσίας» στη βόρεια Ελλάδα.

Τότε οι ληστές είχαν χρησιμοποιήσει βαριοπούλες για να σπάσουν την τζαμαρία της εισόδου του υποκαταστήματος. Σε αυτήν τη φάση φαίνεται πως τραυματίστηκε ελαφρά ο Γ. Μιχαηλίδης. Από το αίμα που βρέθηκε στο σημείο, οι αστυνομικοί φέρονται να έχουν ταυτοποιήσει τον 25χρονο «τοξοβόλο».

Υπό αυτό το πρίσμα επανεξετάζονται και τα πειστήρια από τη φονική ληστεία στην Πάρο τον περασμένο Αύγουστο. Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται και άλλες «ορφανές» ληστείες που σε πρώτη φάση δεν συνδέθηκαν με το αντάρτικο πόλης. Οι αστυνομικοί επανεξετάζουν τουλάχιστον τρεις ληστείες που έχουν σημειωθεί στην κεντρική Ελλάδα.

Σε σχέση με τους συνενοίκους της πολυκατοικίας τους οποίους αναζητούσε η Αντιτρομοκρατική ως «εξαφανισμένους», ο συναγερμός έληξε.

Επρόκειτο για ένα ζευγάρι που από την περασμένη Παρασκευή δεν είχε φανεί στο διαμέρισμα της πολυκατοικίας της Ελ Αλαμέιν. Οι αστυνομικοί τούς εντόπισαν και διαπίστωσαν ότι προβλήματα υγείας τούς είχαν κρατήσει εκτός Αθηνών.

Η Αντιτρομοκρατική τρέφει τη βεβαιότητα ότι όλοι οι συλληφθέντες ανήκουν στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» που πραγματοποίησαν οργανωμένη ληστεία για τη χρηματοδότηση νέων τρομοκρατικών ενεργειών.

«ΑΥΤΟΨΙΑ» ΣΕ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ

Ερευνες και για την αγορά των βιβλίων

Το νήμα που συνδέει τα βιβλία που βρέθηκαν στο διαμέρισμα του Χαλανδρίου με τα ασύλληπτα μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς» αναζητεί η ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του «Εθνους», άνδρες της Αντιτρομοκρατικής επισκέφθηκαν περισσότερα του ενός βιβλιοπωλεία στο κέντρο της Αθήνας.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν να βρουν από πού αγοράστηκαν τα επίμαχα βιβλία και κυρίως από ποιους.

Οπως προκύπτει, ωστόσο, για καμία πώληση δεν έχει κοπεί τιμολόγιο, για την έκδοση του οποίου θα απαιτούνταν τα πλήρη στοιχεία του αγοραστή.

Υπενθυμίζεται ότι στο διαμέρισμα του 2ου ορόφου στην οδό Ελ Αλαμέιν που είχε νοικιάσει ο Νίκος Ρωμανός βρέθηκαν επτά βιβλία.

Το μυθιστόρημα «Οι Αόρατοι» του Νάνι Μπαλεστρίνι, εκδόσεις Βιβλιοπέλαγος. Στις σελίδες του αναλύεται το ιταλικό κίνημα - από τις πηγές του στα 1968 μέχρι τις εκβολές του στις αρχές της δεκαετίας του '80.

Οι «Απαλλοτριώσεις»

Το δεύτερο είναι η μπροσούρα «Απαλλοτριώσεις στα super market - Πόλεμος στα αφεντικά», στην οποία αναλύονται οι 50 περίπου «απαλλοτριώσεις» σούπερ μάρκετ και μοιράσματα προϊόντων από αντιεξουσιαστές.

Το τρίτο είναι η έκδοση από τα φυλακισμένα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» «Φωτιά και μπαρούτι: από την Ινδονησία μέχρι και τη Χιλή», και το τέταρτο είναι το «Genova Libera: Ο εξεγερτικός αγώνας ενάντια στην παγκόσμια κυριαρχία και τη ρεφορμιστική διεθνή». Κείμενο που διακινήθηκε σε μορφή προκήρυξης στην Αθήνα και κατόπιν δημοσιεύτηκε στην ομώνυμη μπροσούρα.

Επίσης βρέθηκε το βιβλίο «Η τρομοκρατία» του Σωτήρη Κωστόπουλου αλλά και το αφιέρωμα «Μια σελίδα, μια σφαίρα, μια σελίδα, μια σφαίρα | Η ιστορία της Action Directe: Χρονικό, Κείμενα, Συνεντεύξεις» από τις ελληνικές εκδόσεις «Δαίμων του Τυπογραφείου» και ακόμα το «Ημερολόγιο δρόμων» που εμπεριέχει όλες τις αναλήψεις ευθύνης και κείμενα από τους «Πυρήνες της Φωτιάς».

ΕΘΝΟΣ





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0