Καθαιρέθηκε η διοικήτρια του νοσοκομείου που συνεργάστηκε με τη Χρυσή Αυγή
Προκλητική η ατιμωρησία
Καθαιρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, με απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου, η διοικήτρια του Νοσοκομείου Παναρκαδικό της Τρίπολης Ελένη Σουρούνη. Η υπεύθυνη του νοσοκομείου είχε επιτρέψει την περασμένη Τετάρτη σε μέλη της Χρυσής Αυγής, να κάνουν έλεγχο καταγωγής στις αποκλειστικές νοσοκόμες. Επιπλέον, έδωσε συνέντευξη Τύπου και έκανε κοινές δηλώσεις με τη Χρυσή Αυγή.
Ανακοίνωση, με την οποία κατηγορεί τη διοίκηση του νοσοκομείου εξέδωσε την επόμενη ημέρα ο Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας. Σε αυτήν αναφέρει: «Ο Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας εκφράζει την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι, όπως φαίνεται από τα πρόσφατα γεγονότα, η διοίκηση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου δεν ανταποκρίνεται στο θεσμικό της ρόλο. Η κοινή συνέντευξη τύπου της κ. Σιουρούνη με τοπικό εκπρόσωπο κόμματος εγείρει ερωτηματικά, όχι βεβαίως για το γεγονός καθ’ αυτό (της κοινής συνέντευξης), όσο για το αντικείμενο της 'συνεργασίας' των δύο πλευρών.
Είναι αυτονόητο ότι το θέμα των αποκλειστικών νοσοκόμων πρέπει να αντιμετωπιστεί από την πολιτεία, ιδία δε από τη διοίκηση του Νοσοκομείου. Με τρόπο όμως θεσμικό και νομικά αποδεκτό. Παρακολουθώντας την εν λόγω συνέντευξη, αυτό που αντιλαμβάνεται ο μέσος και ψύχραιμος πολίτης, είναι μια ομολογία αποτυχίας της παρούσας διοίκησης του Νοσοκομείου. Η οποία ψάχνει εξωθεσμικούς «βοηθούς» εκπλήρωσης των καθηκόντων της και επιβραβεύει δημόσια την αυτοδικία, σε μια περίοδο, κατά την οποία ο δημόσιος λόγος, εκφερόμενος από τους δημόσιους αξιωματούχους, πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός.
Η «έφοδος» της Τετάρτης
Η «έφοδος» των μελών της Χρυσής Αυγής στο νοσοκομείο έγινε τα ξημερώματα της 6ης Φεβρουαρίου. Η ομάδα των 30-35 ατόμων εισέβαλε με σκοπό να εντοπίσει και να εκδιώξει αποκλειστικές νοσοκόμες ή συνοδούς χωρίς τα απαιτούμενα χαρτιά παραμονής και άσκησης επαγγέλματος στους θαλάμους των ασθενών. Η κίνηση αυτή, όπως δήλωσαν, έγινε ύστερα από καταγγελίες μελών του σωματείου αποκλειστικών νοσοκόμων.
Κατά την έφοδό τους, καθώς ζητούσαν να μάθουν την εθνικότητα όσων ήταν στους θαλάμους, ζητούσαν αποδεικτικά χαρτιά από αλλοδαπούς. Τελικά έδιωξαν διά της βίας τέσσερα άτομα που δεν είχαν ή δεν έδειξαν τα χαρτιά τους.
Δείτε καρέ-καρέ τη σφαγή στο Κοντομαρί Χανίων από τους Γερμανούς - Η ιστορία του Franz Peter Weixler
- Δημοφιλέστερα