Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Σαμαράς: Θα προστατεύσουμε με κάθε κόστος τις ξένες επενδύσεις

Αρχική | Οικονομία | Σαμαράς: Θα προστατεύσουμε με κάθε κόστος τις ξένες επενδύσεις

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ WALL STREET JOURNAL

 

Τη βούληση της κυβέρνησης να προτατέψει με κάθε κόστος τις άμεσες διεθνείς επενδύσεις στην Ελλάδα διαμηνύει ο πρωθυπουργός με δηλώσεις του στην Wall Street Journal, προαναγγέλλοντας μάλιστα ότι εντός 10 ημερών η επένδυση της καναδικής εταιρίας στο Πέραμα της Θράκης θα έχει εγκριθεί.


Η Wall Street Journal αναφέρεται εν εκτάσει στα επεισόδια της περασμένης Κυριακής στις Σκουριές Χαλκιδικής, σχολιάζοντας ότι η καναδική εταιρία θορυβήθηκε επό την βίαιη επίθεση των «μασκοφόρων βανδάλων».

«Για να επαναβεβαιώσει τους αξιωματούχους της ξένης εταιρίας για τις προθέσεις της», προσθέτει η εφημερίδα «η ελληνική κυβέρνηση υποσχέθηκε να αντιμετωπίσει τα ζητήματα ασφάλειας στο ορυχείο και παράλληλα να μειώσει στο ελάχιστο την γραφειοκρατία στην οποία έχει κολλήσει η επένδυση της Eldorado στη Θράκη».

«Τέτοιου είδους ενέργειες δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές. Η Ελλάδα είναι ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος και θα προστατεύσουμε με κάθε κόστος τις ξένες επενδύσεις στη χώρα», δηλώνει στην εφημερίδα ο κ. Σαμαράς και προσθέτει: «Αυτή είναι μία επένδυση την οποία τη θέλουμε πάρα πολύ και η όλη διαδικασία για την τελική έγκριση θα έχει τελειώσει μέσα στις επόμενες 10 ημέρες».

«Η φύση της επίθεσης ήταν σημαντική. Επρόκειτο ουσιαστικά για ενέργεια τρόμου και σε χώρες όπου υπάρχει τρομοκρατία εμείς δεν εμπλεκόμαστε», αναφέρει στην αμερικανική εφημερίδα ο διευθύνων σύμβουλος της Eldorado, Paul Wright.

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, Κωνσταντίνο Μενουδάκο, και τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Νότη Μηταράκη, με βασικό θέμα τις καθυστερήσεις που παρουσιάζονται σε αποφάσεις που εκδίδει το ΣτΕ και μπορεί να προκαλούν προβλήματα σε επενδυτικά σχέδια, είχε σήμερα ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση εξετάστηκαν τρόποι επιτάχυνσης των αποφάσεων, χωρίς όμως να υπάρξει καμία παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη, επενδυτές που σκοπεύουν να ξοδέψουν χρήματα και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας στη χώρα μας, θα πρέπει να γνωρίζουν σε εύλογο χρονικό διάστημα το κατά πόσο θα μπορεί να υλοποιείται η επένδυσή τους.

ΕΘΝΟΣ





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

ΑΑΔΕ: Επιχείρηση "Χάρτινος δράκος" κατά της φοροδιαφυγής - Εμπλέκονται 287 κινεζικές επιχειρήσεις

18 Ιουλίου 2024, 16:56
Στην αποκάλυψη ενός διεθνούς και καλά οργανωμένου κυκλώματος φοροδιαφυγής, στο οποίο συμμετείχαν Έλληνες και ...

Σκυλακάκης: Τα 3 μέτρα στήριξης των καταναλωτών για τις αυξήσεις στο ρεύμα

17 Ιουλίου 2024, 12:23
- Τι ισχύει για την επιδότηση τον Αύγουστο     Ο υπουργός ανακοίνωσε έκτακτη επαναφορά του τέλους ...

Μαφία και στα ακίνητα του Δημοσίου – Πώς δρούσε

15 Ιουλίου 2024, 14:51
Στοιχεία για κύκλωμα που λυμαινόταν ακίνητα του Δημοσίου έχει παραδώσει στις αρμόδιες αρχές η ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0