Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Μαφιόζικη επίθεση

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Μαφιόζικη επίθεση

Μέρα μεσημέρι στα Εξάρχεια άγνωστοι πυροβόλησαν ανενόχλητοι νεαρό. H αστυνομία «σφύριζε κλέφτικα», καταγγέλλουν κάτοικοι

Του Ματθαίου Τσιμιτάκη

«Ηταν θέμα χρόνου». Ετσι σχολιάζουν κάτοικοι των Εξαρχείων τον τραυματισμό ενός 19χρονου Αλβανού ύστερα από ένοπλη συμπλοκή τεσσάρων νεαρών το Σάββατο το απόγευμα ανάμεσα στις οδούς Μεσολογγίου, Μάνης και Ζωοδόχου Πηγής. Σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών αλλά και αναρτήσεις σχολίων στο Indymedia, κατά τη διάρκεια της συμπλοκής δύο νεαροί κινήθηκαν προς το πάρκο της οδού Ναυαρίνου στο οποίο εκείνη την ώρα γίνονταν εργασίες συντήρησης και υπήρχαν παιδιά. Ο ένας έκανε νόημα στους παρευρισκόμενους να φύγουν καθώς πυροβολούσε προς τη Μεσολογγίου, ενώ ο άλλος μπήκε στο πάρκο από όπου και αποχώρησε έπειτα από έντονες διαμαρτυρίες των παρευρισκομένων.

Ο τραυματισμένος νεαρός μεταφέρθηκε σε φαρμακείο επί των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Βαλτετσίου από όπου και παρελήφθη από ασθενοφόρο. Σύμφωνα με πολιτικές οργανώσεις της περιοχής, στην οδό Μάνης λειτουργεί πιάτσα ναρκωτικών για την οποία ερίζουν μαφιόζικες συμμορίες, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται παρόμοιο περιστατικό, παρότι δεν έχει αναφερθεί ποτέ στο παρελθόν τραυματισμός. Μόλις μία ημέρα πριν, κάτοικοι αναφέρουν ότι εθεάθη ένοπλος με πιστόλι με σιγαστήρα να κινείται στα στενά πάνω από την πλατεία Εξαρχείων, ενώ μιλάνε για συνολικά τέσσερα περιστατικά το τελευταίο διάστημα.

Με έκπληξη μάλιστα αναφέρουν ότι οι εμπλεκόμενοι όχι μόνο ήταν ακάλυπτοι κατά τη διάρκεια του περιστατικού, αλλά συνέχισαν και να κυκλοφορούν ανενόχλητοι στην περιοχή, ενώ η αστυνομία δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον. Εδώ και περίπου δύο χρόνια λειτουργεί στα Εξάρχεια πρωτοβουλία «ενάντια στον κοινωνικό κανιβαλισμό», η οποία καταγγέλλει «επιθέσεις σε αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, συμμορίες με χαρακτηριστικά μαφίας που εξουσιάζουν κοινόχρηστους χώρους, εμπόριο ναρκωτικών και τραμπουκισμούς με σκοπό να δυναστεύσουν την περιοχή και να καταργήσουν τα κοινωνικά και πολιτικά κεκτημένα της».

Αξίζει να σημειωθεί πως η υπόθεση των ναρκωτικών δεν είναι καινούργια στην περιοχή, αφού επί πολλά χρόνια το ναρκοεμπόριο αναπτύσσεται εκεί με την ανοχή της αστυνομίας, ενώ απομακρύνεται ύστερα από κινητοποίηση των πολιτικών και κοινωνικών οργανώσεων της περιοχής. Τα τελευταία τρία χρόνια, όμως, η κατάσταση έχει αλλάξει δραματικά, με μαφιόζικες ομάδες να περιφρουρούν ακόμη και με όπλα τις πιάτσες τους, εκφοβίζοντας όσους τους αντιπαρατίθενται.

Η Εφημερίδα των Συντακτών





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0