Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

ΚΑΤ: Μικροχειρουργική Νο2 για κομματικούς λόγους

Αρχική | Υγεία | ΚΑΤ: Μικροχειρουργική Νο2 για κομματικούς λόγους

Στην εποχή του Μνημονίου που οι κλινικές στα δημόσια νοσοκομεία συγχωνεύονται ή καταργούνται, στο ΚΑΤ η Μικροχειρουργική Κλινική Ανω Ακρων αποκτά και... δεύτερο τμήμα!

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από ιατρικούς κύκλους του θεραπευτηρίου, σκοπός της δημιουργίας της Β' Μικροχειρουργικής Κλινικής Ανω Ακρων είναι και... η εξυπηρέτηση ημετέρων για καθαρά κομματικούς λόγους. Και αυτό την ίδια ώρα που η δημιουργία τουλάχιστον δύο ακόμα παρόμοιων κλινικών σε δημόσια θεραπευτήρια της Κρήτης και της Πελοποννήσου είναι τουλάχιστον αναγκαία για την υγειονομική κάλυψη εκατοντάδων ασθενών που διακομίζονται στην εν λόγω του ΚΑΤ κάθε χρόνο.

Να σημειωθεί ότι ανάλογες κλινικές είναι δυνατόν να λειτουργήσουν σ' αυτές τις περιοχές, διότι υπάρχουν περισσότεροι από 750 χειρουργοί που έχουν εκπαιδευτεί στη Μικροχειρουργική Κλινική Ανω Ακρων του ΚΑΤ, που αποτελεί το μοναδικό κέντρο εκπαίδευσης σ' όλη τη χώρα.

«Η επαρχία έχει μεγάλη ανάγκη από παρόμοιες κλινικές και όχι η Αθήνα» αναφέρει στη «δημοκρατία» ο διευθυντής της Μικροχειρουργικής Κλινικής Ανω Ακρων Νικόλαος Γεροσταθόπουλος και συνεχίζει: «Υπάρχουν εξαίρετοι χειρουργοί που μπορούν να στελεχώσουν τουλάχιστον δύο τέτοιες κλινικές σε νοσοκομεία της περιφέρειας. Ετσι, πρώτον, δεν θα χάνεται πολύτιμος χρόνος για τους ασθενείς και, δεύτερον, το κράτος θα εξοικονομήσει ένα σεβαστό ποσό από τη μείωση του αριθμού των αεροδιακομιδών. Για παράδειγμα, μόνο από την Κρήτη έχουμε πάνω από 100 αερομεταφορές τον χρόνο» εξηγεί ο χειρουργός.

Να σημειωθεί ότι η εν λόγω κλινική λειτουργεί από το 1986 και έχουν εξεταστεί περισσότεροι από 260.000 ασθενείς. Μόνο το 2012 εξετάστηκαν παραπάνω από 19.000 ασθενείς. Το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό έχει να επιδείξει μεγάλες επιτυχίες σε βαριά περιστατικά, όπως αποκόλληση άκρων έπειτα από τροχαία, εργατικά και άλλα ατυχήματα.

Μάλιστα οι επιτυχημένες συγκολλήσεις άκρων και δακτύλων που γίνονται στην εν λόγω κλινική την έχουν κάνει διάσημη σ' όλη την Ευρώπη.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια κάποιοι, για πολιτικούς λόγους, επιθυμούν να εκμεταλλευτούν το γόητρο και το κύρος της συγκεκριμένης κλινικής, ευελπιστώντας να δημιουργήσουν και δεύτερη, για να εξυπηρετούν μεταξύ άλλων ασθενών και τους κομματικούς φίλους!

Ανάλογη προσπάθεια είχε επιχειρηθεί και το 2009 με απόφαση του πρώην υπουργού Υγείας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου. Με κοινή υπουργική απόφαση διχοτομήθηκε η κλινική σε Α' και Β', χωρίς όμως να έχει υπάρξει ποτέ παρόμοια αίτημα από το νοσοκομείο ή η νόμιμη διαδικασία από τα θεσμικά όργανα του νοσοκομείου για τη δημιουργία μιας επιπλέον κλινικής.

«Ο τότε υπουργός, όπως και ο σημερινός φυσικά, δεν γνώριζε ότι κάποιοι επιδιώκουν να σφετεριστούν το κύρος της κλινικής για να εξυπηρετήσουν, μεταξύ άλλων, και κομματικούς φίλους. Ετσι έπεσε στην παγίδα που ενδέχεται να πέσει και ο κ. Λυκουρέντζος, καθώς δεν γνωρίζει το ζοφερό παρασκήνιο» εξηγεί ο κ. Γεροσταθόπουλος.

Αξίζει να τονιστεί ότι το 2009 δεν δημιουργήθηκε νέα κλινική με προϋπολογισμό, θέσεις γιατρών νοσηλευτών κ.λπ. Η απόφαση έλεγε να επανδρωθεί από το υπάρχον προσωπικό.

«Αυτό σημαίνει ότι ο κ. Αβραμόπουλος, μετά από πρόταση που ετέθη από γιατρούς του νοσοκομείου, ήθελε να βοηθήσει την κλινική μας για να αποφορτίσει τα χειρουργεία μας. Ομως η τότε διοίκηση του ΚΑΤ απέσπασε δύο γιατρούς από την ήδη υπάρχουσα κλινική για να επανδρώσει τη Β', δηλαδή τετραγώνισε τον κύκλο» όπως εξηγεί ο διευθυντής της κλινικής.

Τότε ο κ. Γεροσταθόπουλος κινήθηκε νομικά στα θεσμικά όργανα του υπουργείου Υγείας και τελικά τον Σεπτέμβριο του 2011 καταργήθηκε η Β' Μικροχειρουργική Κλινική Ανω Ακρων, καθώς κρίθηκε παράνομη. Ομως επειδή το κύκλωμα είναι απρόσωπο, ο νυν διοικητής Ευάγγελος Βουμβουλάκης έδωσε στον πρώην υπεύθυνό της τα ίδια προνόμια.

Σήμερα λοιπόν πολιτικά πρόσωπα, που κινούν τα νήματα εδώ και χρόνια μέσα στο θεραπευτήριο, ευελπιστούν να την επαναλειτουργήσουν.

δημοκρατία





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

«Καμπανάκι» Τσιόδρα: Η αμφισβήτηση των εμβολιασμών έχει συνέπειες

07 Μαρτίου 2024, 19:15
 - Δεν δικαιολογούμαστε να έχουμε επιδημίες ιλαράς το 2024     Φωτό: Pixabay.com Στην Ελλάδα, από την αρχή ...

Χειροπέδες σε γιατρό Κέντρου Υγείας - Έδινε ψεύτικες βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

02 Μαρτίου 2024, 18:34
 Ηλεία   Ο γιατρός είχε συνάψει συμφωνία με "ιατρικούς επισκέπτες" συγκεκριμένης φαρμακευτικής εταιρείας, για να συνταγογραφεί ...

Δωρεάν απογευματινά χειρουργεία για 50.000 ασθενείς

26 Φεβρουαρίου 2024, 21:45
Φωτό: Pixabay.com Καϊτανίδου Μάρθα Την αξιοποίηση 60 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για να μην ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0