Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Τσίπρα εγκώμιο στον Κωνσταντίνο Καραμανλή

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Τσίπρα εγκώμιο στον Κωνσταντίνο Καραμανλή

Ο Αλ. Τσίπρας με φόντο το πορτρέτο του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής (Panayiotis Tzamaros/Fosphotos).


 

«Παραμένοντας μεν συντηρητικός, υπέρμαχος δηλαδή της διατήρησης και της εμπέδωσης του κοινωνικού καθεστώτος στο οποίο πίστευε και το οποίο για μας είναι καθεστώς συντήρησης και κοινωνικής αδικίας, εντούτοις ο Καραμανλής επέδειξε ταυτόχρονα ευαισθησίες, στις νέες πολιτικές και κοινωνικές ισορροπίες». Αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της εκδήλωσης του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής» για την επέτειο των 15 χρόνων από το θάνατο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, πρώην Πρωθυπουργού και ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας.


«Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί τον ιδιαίτερο ρόλο τόνισε που παίζουν οι ξεχωριστές προσωπικότητες στην Ιστορία» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.


Σε αυτήν έπλεξε το εγκώμιο του Κωνσταντίνου Καραμανλή και ανέφερε ότι «έβαλε τη σφραγίδα του στη μεταπολεμική Ελλάδα».


Επίσης, τόνισε ότι «κάποτε ο Χαρίλαος Φλωράκης, είχε χαρακτηρίσει τον εν ζωή Κωνσταντίνο Καραμανλή, ως ένα σημαντικό ηγέτη της τάξης του. Και ξέρετε ο έπαινος από τους πολιτικούς σου αντιπάλους όχι μετά θάνατον, αλλά όσο ακόμα βρίσκεσαι εν ζωή, έχει πολύ μεγαλύτερη αξία από τα σημερινά λόγια».


Η απόσταση από τα χρόνια εκείνα, μας βοηθά να προσεγγίσουμε σήμερα με λιγότερες προκαταλήψεις την επίδρασή του Καραμανλή στη σύγχρονη δημοκρατία και στη σύγχρονη Ελλάδα»  συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ..


«Μπορούμε, λοιπόν, να πούμε ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν ο πολιτικός εκείνος που κατάφερε μια σπάνια πολιτική και προσωπική υπέρβαση. Κατάφερε να υπερβεί τα ασφυκτικά όρια που είχαν επιβάλει τόσο στη χώρα όσο και στην παράταξή του, ο εμφύλιος και οι ξένοι προστάτες»..


Το παρών  στην εκδήλωση έδωσε η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία και πλήθος πολιτικών στελεχών: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας, ο Πρωθυπουργός  Αντ. Σαμαράς, ο πρόεδρος της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρας, οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ Ευ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης, και όλοι οι εν ζωή πρώην Πρωθυπουργοί της Μεταπολίτευσης (εκτός από τον Λουκά Παπαδήμο που απουσιάζει στις Ηνωμένες Πολιτείες), δηλαδή οι κκ. Κ. Μητσοτάκης, Κ. Σημίτης, Κ. Καραμανλής, Γ. Παπανδρέου, Ι. Γρίβας και Π. Πικραμμένος - ο τελευταίος θα είναι και ομιλητής στην εκδήλωση.


Αμέσως μετά τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών προσωπικότητες της δημόσιας ζωής και επιστήμονες θα αναφερθούν στο έργο του Κωνσταντίνου Καραμανλή.


Ομιλητές θα είναι εκτός από τον Π. Πικραμμένο, ο κ. Αντ. Μακρυδημήτρης καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Ι. Μαρίνος, δημοσιογράφος, πρώην Ευρωβουλευτής, ο Αγγ. Δεληβορριάς, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη, ο  Λ. Τσούκαλης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ


Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Κ. Σβολόπουλος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Ακαδημαϊκός, Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής», ενώ θα κλείσει την εκδήλωση ο αδελφός του Κ. Καραμανλή πρώην υπουργός, Αχ. Καραμανλής και ο πρόεδρος του Μεγάρου Ιωάννης Μάνος. Στην εκδήλωση χαιρέτησε και ο πρόεδρος του Ιδρύματος Πέτρος Μολυβιάτης.

ΤΑ ΝΕΑ





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0