Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Πέντε Εκθέσεις που αξίζει να επισκεφθείτε

Αρχική | Ελεύθερος χρόνος | Εκδηλώσεις | Πέντε Εκθέσεις που αξίζει να επισκεφθείτε

Oι γελοιογραφίες του Μποστ, τα Video Portraits του πολύπλευρου και χαρισματικού καλλιτέχνη Robert Wilson, τα γεωμετρικά έργα της Όπυ Ζούνη, «Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων», που για πρώτη φορά εκτίθεται το σύνολο σχεδόν των αρχαιοτήτων, οι οποίες ανασύρθηκαν από το χώρο του περίφημου Ναυαγίου και το πρώτο μέρος της έκθεσης "Ζωγραφική Ι- εικαστικές εκλεκτικές συγγένειες", που παρουσιάζεται στο Μουσείο Φρυσίρα είναι οι πέντε προτάσεις μας για μια βόλτα

 

 

 

 

 

σε εκθέσεις και γιατί όχι και για ένα καφέ εντός Μουσείου.


Οι γελοιογραφίες του Μποστ
που δημοσιεύθηκαν σε εφημερίδες και περιοδικά την περίοδο 1950-1980 θα φιλοξενούνται στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς) στην έκθεση με τίτλο "Cherchez Να Φαμ! Ο Μποστ του Τύπου" έως τις 19 Μαΐου 2013. 

Διαβάστε περισσότερα: "Cherchez Να Φαμ!" Ο Μποστ του Τύπου στο Μουσείο Μπενάκη



Tα 60 Video Portraits του πολύπλευρου και χαρισματικού καλλιτέχνη Robert Wilson θα παρουσιάζονται έως τις 7 Ιουλίου στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών. 
Μία ιδιότυπη μορφή τέχνης -ένας διάλογος μεταξύ φωτογραφίας, κινηματογράφου, λογοτεχνίας και μουσικής, λειτουργώντας ταυτόχρονα ως ένα σχόλιο στην ιστορία της προσωπογραφίας ως εικαστικού είδους. 

Διαβάστε περισσότερα:Διάσημοι star στα "Video Portraits" του Robert Wilson


Έκθεση - αφιέρωμα στο γεωμετρικό έργο της Όπυ Ζούνη με τις "τελευταίες πινελιές" της στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης.Παρουσιάζονται 24 έργα, από τις τελευταίες δημιουργίες της το 2008, πλαισιωμένα από τέσσερα προγενέστερων ετών. Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Τρίτη 30 Απριλίου 2013. 

Διαβάστε περισσότερα: Οι "τελευταίες πινελιές" της Όπυ Ζούνη


«Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων» Το Πλοίο, οι Θησαυροί, ο Μηχανισμός


Στην έκθεση παρουσιάζονται για πρώτη φορά το σύνολο σχεδόν των αρχαιοτήτων, οι οποίες ανασύρθηκαν από το χώρο του περίφημου Ναυαγίου. Το ναυάγιο εντόπισαν σφουγγαράδες από τη Σύμη και η μερική ανέλκυσή του συνιστά την πρώτη μεγάλης έκτασης ενάλια έρευνα παγκοσμίως. 
Κατά την πρώτη φάση (1900-1901) την επιχείρηση ανέλαβαν οι Σύμιοι σφουγγαράδες με τη συνδρομή πλοίων του Βασιλικού Ναυτικού. Η δεύτερη φάση (1976) πραγματοποιήθηκε από την Αρχαιολογική Υπηρεσία με τη βοήθεια του ωκεανογραφικού πλοίου του J.Y. Cousteau “Καλυψώ”.
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο μέχρι 28 Απριλίου 



"Ζωγραφική Ι- εικαστικές εκλεκτικές συγγένειες"


Το πρώτο μέρος της τριλογίας, με τίτλο Ζωγραφική Ι που παρουσιάζεται στοΜουσείο Φρυσίρα(κτήριο της Μονής Αστερίου 3) έως τις 12 Μαϊου 2013, επικεντρώνεται στην περίοδο 1960-1980. Τα χρόνια αυτά σηματοδοτούν τόσο για την Ευρώπη όσο και για την Ελλάδα την πιο ανήσυχη περίοδο σε όλη τη διάρκεια του δεύτερου μισού του εικοστού αιώνα στο κοινωνικοπολιτικό επίπεδο.
Τα κυρίαρχα ζητήματα θα είναι ο πόλεμος του Βιετνάμ που θα προκαλέσει κύμα αντιδράσεων στις Η.Π.Α, η εξέγερση του Μάη του '68 στο Παρίσι, η Άνοιξη της Πράγας και η επέμβαση του Συμφώνου της Βαρσοβίας. Στην Ελλάδα θα κυριαρχήσουν οι κινητοποιήσεις για την Παιδεία της δεκαετίας του '60, η κυβερνητική αστάθεια που θα οδηγήσει στη στρατιωτική δικτατορία (1967-1974), την εξέγερση του Πολυτεχνείου και την τραγωδία της Κύπρου, στη συνέχεια μια ανήσυχη μεταπολιτευτική περίοδο που θα δώσει πρωτοφανείς ελευθερίες στο καλλιτεχνικό και το εκφραστικό επίπεδο αλλά μια εντονότατη πολιτικοποίηση του καλλιτεχνικού έργου.

Πηγή: in.gr

 





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ο Μίκης Θεοδωράκης στο... Αλιβέρι

05 Μαϊου 2024, 15:04
 Μια πολύ ενδιαφέρουσα πολιτιστική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αλιβέρι από την καταξιωμένη μουσική ομάδα ...

Εθνική Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών: Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

11 Μαρτίου 2024, 10:39
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ    Τη Δευτέρα, 11 Μαρτίου, στις 18.00, θα γίνει «Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα τής Γυναίκας», ...

Τιμητική εκδήλωση για τον Γιάννη Κορίδη

25 Φεβρουαρίου 2024, 00:15
 Η Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών και οι εκδόσεις Ιωλκός σάς προσκαλούν στην τιμητική εκδήλωση της ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0