Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Επίδειξη αρχηγικής πυγμής από τον Τσίπρα προς τις συνιστώσες

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Επίδειξη αρχηγικής πυγμής από τον Τσίπρα προς τις συνιστώσες

Ο Αλ. Τσίπρας έστειλε σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν επιθυμεί να καταγραφούν ως «ξεχωριστές» τάσεις οι διαφορετικές φωνές στο εσωκομματικό πεδίο – γεγονός που χαρακτηρίζεται ως πρωτοφανές για τα δεδομένα του χώρου. Πηγή: FOS Photos


 

Επίδειξη αρχηγικής πυγμής προς συνιστώσες, τάσεις αλλά κυρίως την εσωκομματική μειοψηφία, έκανε τη Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο ζήτησε «να μην υπάρξουν ξεχωριστές λίστες» στο Ιδρυτικό Συνέδριο.


Με την πρόταση αυτή η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στέλνει σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν επιθυμεί να καταγραφούν ως «ξεχωριστές» τάσεις οι διαφορετικές φωνές στο εσωκομματικό πεδίο – γεγονός που χαρακτηρίζεται ως πρωτοφανές για τα δεδομένα του χώρου.


Υπενθυμίζεται ότι στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του περασμένου Νοεμβρίου υπήρξε ξεχωριστή λίστα υποψηφίων για την Κεντρική Επιτροπή: η Αριστερή Πλατφόρμα (Αριστερό Ρεύμα, ΔΕΑ, ΚΕΔΑ και τμήμα του Κόκκινου) η οποία έλαβε περίπου το 25% των ψήφων. Πρόκειται για την θεσμοθετημένη εσωκομματική μειοψηφία υπό τον κοινοβουλευτικό εκπορόσωπο Παναγιώτη Λαφαζάνη, η οποία έχει ασκήσει κριτική για πρωτοβουλίες της ηγετικής ομάδας και διατυπώνει σταθερά διαφορετική θέση απ' ό,τι η πλειοψηφία, σε ό,τι αφορά το ευρώ, τις συμμαχίες και την ιδεολογική ταυτότητα του ενιαίου κόμματος.


Ο Αλ. Τσίπρας ο οποίος αναμένεται να μιλήσει το μεσημέρι της Δευτέρας στον ΣΕΒ,. απάντησε στην κριτική που δέχτηκε για την επιλογή αυτή λέγοντας ότι ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορεί να επιλέξει τις εμφανίσεις του. «Δεν κινδυνεύουμε να μολυνθούμε εμείς, αυτοί κινδυνεύουν» υπογράμμισε χαρακτηριστικά απαντώντας σε σχετική ερώτηση.


Κατά τα άλλα ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ως «επικίνδυνη» την κυβέρνηση με αφορμή τη στάση της έναντι των καθηγητών και σημείωσε ότι «πρώτο θύμα του Μνημονίου είναι η δημοκρατία».


Μιλώντας το πρωί στον ραδιοσταθμό, ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατία, γιατί ο στόχος της είναι να επιβάλει νόμους που υπερβαίνουν μια δημοκρατία και ότι ο μόνος τρόπος για να υλοποιηθεί η πολιτική της είναι να περιοριστεί η δημοκρατία.


Η κυβέρνηση, ανέφερε, επιβάλλει μια πολιτική πυγμής και πρόσθεσε ότι θα μπορούσε να αναστείλει την εφαρμογή των μέτρων και να κάνει διάλογο με τους καθηγηγές. Αυτή η αίσθηση αλλαζονείας της κυβέρνησης, επισήμανε ο κ. Τσίπρας, θα την οδηγήσει σε όλεθρο.


Αναφερόμενος στην εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τις εξελιξεις, σημείωσε ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για όλους μας, είναι να επιβληθεί η αντίληψη ότι το μνημονιο δεν αλλάζει, ότι είναι νομοτέλεια, ενώ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το τι θα ακολουθήσει την καταγγελία του Μνημονίου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε ότι «τίποτα δεν θα είναι ίδιο στη χώρα όταν τελειώσει το Μνημόνιο».

TA NEA





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0