Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Ιωάννα Παπαδημητρίου: Η Ελληνίδα που μάγεψε το Ντουμπάι

Αρχική | Ειδήσεις | Κόσμος | Ιωάννα Παπαδημητρίου: Η Ελληνίδα που μάγεψε το Ντουμπάι

Φωτο: Κατά τη διάρκεια της βραδιάς η Ιωάννα Παπαδημητρίου έπαιξε μια παρτίδα πινγκ πονγκ με την ηθοποιό Σου Γιον. Οι δυο τους αποτελούν τα πρόσωπα της καμπάνιας του SPiN.

Η λάμψη του ολόχρυσου τραπεζιού πινγκ πονγκ, του μοναδικού στον κόσμο, ήταν εκτυφλωτική, ενώ το κόκκινο χαλί που είχε στρωθεί στην είσοδο του εντυπωσιακού εμπορικού συγκροτήματος Wafi στο Ντουμπάι ήταν έτοιμο να υποδεχτεί τη διάσημη σταρ Σούζαν Σάραντον αλλά και τους υπόλοιπους vips καλεσμένους όπως τη Ζόι Σαλντάνα (βλέπε Mission Impossible).


Ολα αυτά... στα εγκαίνια του 5ου SPiN Galactic, ενός κλαμπ που συνδυάζει φαγητό, ποτό και καλή μουσική με το πινγκ πονγκ. Πρόκειται για μια νέα τάση ψυχαγωγίας που έχει ξεκινήσει από τις ΗΠΑ και έχει γίνει μόδα σε όλον τον κόσμο. Μάλιστα, αντίστοιχα κλαμπ με άλλες επωνυμίες λειτουργούν ήδη στο Λονδίνο, τις ΗΠΑ, την Ολλανδία κ.ά. Πρόσωπο της καμπάνιας του SPiN Galactic είναι η δική μας Ιωάννα Παπαδημητρίου και η Κορεάτισσα ηθοποιός και μοντέλο Σου Γιον.

Η Ιωάννα, Miss Young 1994 και πρωταθλήτρια Ελλάδας στο παρελθόν στο πινγκ πονγκ, συγκαταλέγεται στις ελάχιστες Ελληνίδες που κατάφεραν να χτίσουν μια αξιόλογη διεθνή καριέρα, μένοντας μόνιμα στο εξωτερικό για 13 χρόνια. Ανάμεσα στις σημαντικές δουλειές της περιλαμβάνονται οι καμπάνιες στις ΗΠΑ για τη L'Oreal, την Clairol, τη Nine West, τη Crest Whitening, το πολυκατάστημα Macy's, η παγκόσμια καμπάνια της Avon για την κρέμα Anew, η καμπάνια της Diet Pepsi για τη Νοτ. Αμερική, η πανευρωπαϊκή καμπάνια των πολυκαταστημάτων Marks & Spencer κ.ά. Η Ιωάννα παρευρέθηκε στην εκδήλωση ως επίσημη guest και έπαιξε φορώντας... ψηλοτάκουνα μια παρτίδα πινγκ πονγκ με τη Σου Γιον.

Οπως δήλωσε στο «Εθνος της Κυριακής»: «Ηταν μια λαμπερή βραδιά με μεγάλη προβολή κυρίως λόγω της Σούζαν Σάραντον, η οποία είναι μια εκ των τεσσάρων ιδιοκτητών της αλυσίδας. Συνεργάζομαι με το SPiN από την αρχή της δημιουργίας του, το 2009, όταν ακόμα ζούσα στη Νέα Υόρκη. Τώρα, μάλιστα, που ξεκινά η εξάπλωσή του με τη μορφή franchise θα έχω μεγαλύτερη συμμετοχή. Λειτουργούν ήδη τέσσερα ακόμα SPiN: στη Νέα Υόρκη, στο Τορόντο, στο Λος Αντζελες και στο Μιλγουόκι».

Η διάσημη ηθοποιός και εκ των ιδιοκτητών του κλαμπ, με την Ιωάννα Παπαδημητρίου.
Η διάσημη ηθοποιός και εκ των ιδιοκτητών του κλαμπ, με την Ιωάννα Παπαδημητρίου.

Διάσημοι προσκεκλημένοι
Τα εγκαίνιά του αποτέλεσαν μεγάλο γεγονός για το Ντουμπάι και μοιράστηκαν σε δύο ημέρες. Την 1η Μαΐου έγινε η vip εκδήλωση με τους διάσημους προσκεκλημένους και την επομένη ημέρα το μεγάλο opening για το κοινό όπου μουσική έπαιξε ο dj του Τζάστιν Μπίμπερ. Ιδιαιτερότητα του κλαμπ είναι ότι διαθέτει το μοναδικό ολόχρυσο τραπέζι στον κόσμο...». Η Ιωάννα έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση με ασημί φόρεμα της Σήλιας Κριθαριώτη και κοσμήματα Zerteo. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως έχει η ιστορία της γνωριμίας της με τους ιδρυτές του SPiN καθώς και το πώς γεννήθηκε η ιδέα της δημιουργίας του κλαμπ.

Η Σούζαν Σάραντον κάνει τα αποκαλυπτήρια του μοναδικού στον κόσμο ολόχρυσου τραπεζιού πινγκ πονγκ
Η Σούζαν Σάραντον κάνει τα αποκαλυπτήρια του μοναδικού στον κόσμο ολόχρυσου τραπεζιού πινγκ πονγκ

«Παίζω πινγκ πονγκ από 8 ετών. Η μητέρα μου ήταν αθλήτρια στην Τσεχία, αργότερα έγινε πρωταθλήτρια Ελλάδας και προπονήτριά μου. Ημουν πρωταθλήτρια κορασίδων και νεανίδων τις χρονιές '87, '88 και '89. Στην εφηβεία μου τα παράτησα και ξανάρχισα να παίζω όταν ζούσα στην Αμερική. Μέσω του πινγκ πονγκ γνώρισα τους σημερινούς ιδιοκτήτες του SpiN, Τζόναθαν Μπρίνγκλεϊ και Φρανκ Ραχαρινόσι. Και οι δύο είναι κινηματογραφιστές και έχουν εργαστεί σε αρκετές γνωστές ταινίες.

Κάποια στιγμή για τη δική τους ψυχαγωγία έβαλαν στο γραφείο τους στο Μανχάταν ένα τραπέζι πινγκ πονγκ. Επειτα αποφάσισαν κάθε Τρίτη απόγευμα να καλούν και τους φίλους τους για ποτό και για να παίξουν πινγκ πονγκ. Συγκεντρώνονταν, τότε, στο γραφείο τους ηθοποιοί, τραγουδιστές, μοντέλα, επιχειρηματίες... μεγάλος συνωστισμός. Κάποια στιγμή ο αριθμός τους αυξήθηκε τόσο πολύ που δεν χωρούσαν... έτσι σκέφτηκαν να μετατρέψουν όλη αυτήν την ιδέα σε κλαμπ. Το 2009, λοιπόν, γεννήθηκε το SPiN Galactic, το οποίο είναι ένα κλαμπ με φαγητό, ποτό και βέβαια τραπέζια του πινγκ πονγκ.

Μέσα σε 4 χρόνια εγκαινιάστηκαν ακόμα τρία SPiN στις ΗΠΑ. Μαζί με τους Μπρίνγκλεϊ και Ραχαρινόσι συνέταιροι στην επιχείρηση έγιναν ο Αντριου Γκόρντον και η ηθοποιός Σούζαν Σάραντον, η οποία είναι πολύ γλυκός άνθρωπος, πραγματική κυρία. Επειδή ήμουν αθλήτρια του πινγκ πονγκ με επέλεξαν από την αρχή ως το πρόσωπο που θα διαφημίζει το κλαμπ, κάναμε μάλιστα τότε, το 2009, ειδική φωτογράφηση. Τους τα «χάλασα» λίγο... όταν μετακόμισα μόνιμα στην Ελλάδα, γιατί εκείνοι επειδή διοργανώνουν μικρά τουρνουά με ήθελαν να περιοδεύω κατά καιρούς και στα τέσσερα κλαμπ. Ομως δεν σταμάτησαν τη συνεργασία μαζί μου, απλώς προσέλαβαν και τη Σου Γιον η οποία επίσης ήταν αθλήτρια του πινγκ πονγκ. Οι δυο μας αποτελούμε τα πρόσωπα της καμπάνιας SPiN».

Το κλαμπ
Το SpiN Dubai το διαχειρίζονται οι πάμπλουτοι Ιρακινοί Ντάνι και Ράμι Αλγιαμούρ, οι οποίοι όμως έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στο Ντουμπάι. Τα αδέλφια Αλγιαμούρ εκτός από το εξαιρετικό μενού έχουν δημιουργήσει, ειδικά για το κλαμπ τους, μια σειρά από ξεχωριστά κοκτέιλ, ενώ κατά καιρούς θα φιλοξενούν διάσημους DJs και θα διοργανώνουν μεγάλα happenings. Φιλοδοξία τους είναι να καθιερώσουν το SpiN Dubai ως το «μοδάτο στέκι» της πόλης.

Η ζωή της
Η επαγγελματική καταξίωση και ο ρομαντικός γάμος στη Σέριφο

Γεννημένη στην Τσεχία από Ελληνα πατέρα και Τσέχα μητέρα, η Ιωάννα εγκαταστάθηκε μόνιμα στη Θεσσαλονίκη με την οικογένειά της το 1982. Σε ηλικία 17 ετών κέρδισε τον τίτλο Miss Young 1994.

«Ξεκίνησα στο πρακτορείο Models One της Μαίρης Δρακοπούλου. Αν και έζησα την καλή εποχή του μόντελινγκ στην Ελλάδα, ήθελα πάντα να εργαστώ στο εξωτερικό. Επειδή έχω ύψος 1,73 καθιερώθηκα ως μοντέλο για φωτογραφήσεις και διαφημίσεις, αυτό που λέμε commercial model, και όχι για πασαρέλα. Είναι πραγματικά άθλος που έκανα καριέρα, ειδικά στο εξωτερικό, με αυτό το ύψος. Στο μόντελινγκ ξεχωρίζεις όταν λανσάρεις έναν συγκεκριμένο τύπο. Εμένα οι στιλίστες με είχαν κάνει ακόμα και ξανθιά, ένα λουκ που δεν μου πήγαινε καθόλου. Οταν αποφάσισα ότι αντιπροσωπεύω τον τύπο της μεσογειακής μελαχρινής γυναίκας, τότε άρχισα να έχω μεγάλη επιτυχία». Το 1997 ξεκινά να εργάζεται για το πρακτορείο New Models στο Βέλγιο, το οποίο της άνοιξε τις πόρτες στην Ευρώπη. Τότε έκανε την πανευρωπαϊκή καμπάνια των Marks & Spencer και την καμπάνια για τα εσώρουχα Mary Jo.

Ο επόμενος στόχος της ήταν η αμερικανική αγορά, η οποία είναι και η πιο δύσκολη. Στις αρχές του 1999 θα ταξιδέψει στο Μαϊάμι, όμως θα επιστρέψει απογοητευμένη χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Λίγους μήνες μετά αποφασίζει να δοκιμάσει ξανά: «Ημουν αποφασισμένη, πήγαινα σε όλα τα κάστινγκ από τις 8 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ. Υπήρχαν περιπτώσεις που ήμουν για παράδειγμα νούμερο 99 ή 150... όμως εγώ εκεί, περίμενα αδιαμαρτύρητα στην ουρά και βέβαια κάποια στιγμή πέτυχα την πρώτη δουλειά. Στα κάστινγκ δεν μετράει να είσαι η πιο όμορφη, αλλά να έχεις χαρακτήρα και αποφασιστικότητα. Από εκείνη τη στιγμή άρχισα να δουλεύω ασταμάτητα».

Πείσμα και επιμονή
Το επόμενο βήμα της ήταν να δοκιμάσει τις δυνάμεις της και στην Νέα Υόρκη. Εκεί θα εργαστεί για το πρακτορείο Wilhelmina, ένα από τα καλύτερα της χώρας, με πάνω από 3 χιλιάδες μοντέλα: «Για τους Αμερικανούς αντιπροσωπεύω το κορίτσι της διπλανής πόρτας, με υγιή εμφάνιση, όχι πολύ αδύνατη, με προσιτή και όχι εξωπραγματική ομορφιά. Στην αρχή δυσκολεύτηκα με το πρακτορείο, δεν τους άρεσα πολύ, όμως εγώ είχα μεγάλο πείσμα και επιμονή. Οταν με έστειλαν στον πρώτο πελάτη, πέρα από το ότι πήρα τη δουλειά αμέσως, εκείνος τους τηλεφώνησε για να τους δώσει συγχαρητήρια. Από τότε με εμπιστεύτηκαν και με πρότειναν για σημαντικές συνεργασίες, όπως L'Oreal, Clairol, Nine West, Diet Pepsi κ.λπ. Στην Αμερική δούλεψα για 10 χρόνια, μέχρι το τέλος του 2009». Εκείνη τη χρονιά, σε ένα ταξίδι στην Ελλάδα γνώρισε τον σημερινό της σύζυγο Αλέξη Ρεβύνθη.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε το καλοκαίρι του 2010 σε ένα ξωκλήσι στη Σέριφο, σε μια ρομαντική τελετή με λίγους καλεσμένους, ενώ το νυφικό έραψε ο φίλος της Βλάσης Χολέβας: «Το μόντελινγκ δεν έχει ηλικία, μπορεί να είσαι μοντέλο και στα 70 σου χρόνια. Σήμερα συνεχίζω να εργάζομαι στο πρακτορείο X-Ray του Ελιο Αλονέφτη, να προπονούμαι στο πινγκ πονγκ στον σύλλογο μου ''Πέρα Αθηνών'', ενώ σε λίγο καιρό θα ξεκινήσει να λειτουργεί η εταιρεία μου, στην οποία θα κάνω personal management σε μοντέλα».

ΜΑΓΔΑ ΛΙΒΕΡΗ
magdaliveri@yahoo.gr

ΕΘΝΟΣ



 





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Μπάιντεν: Πώς βγήκε εκτός εκλογικής μάχης σε 48 ώρες

22 Ιουλίου 2024, 12:20
 – Όλο το παρασκήνιο     Η σιγουριά που έβγαζε το εκλογικό επιτελείο του Μπάιντεν την Παρασκευή, ...

Microsoft: Έπεσαν τα συστήματα της σε όλο τον κόσμο - Χάος στα αεροδρόμια

19 Ιουλίου 2024, 13:20
Εκτός λειτουργίας τα συστήματα σε όλο τον κόσμο λόγω προβλήματος που φαίνεται να συνδέεται ...

Ευρωκοινοβούλιο: Επανεκλογή φον ντερ Λάιεν στην Κομισιόν με 401 ψήφους

18 Ιουλίου 2024, 17:28
Την στήριξαν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, οι Σοσιαλιστές και το μεγαλύτερο μέρος των Πρασίνων, ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0