Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Welt am Sonntag: Αντώνης Σαμαράς, ο "εξυγιαντής"

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Welt am Sonntag: Αντώνης Σαμαράς, ο "εξυγιαντής"

Τη σκυτάλη των εγκωμίων προς τον Αντώνη Σαμαρά πήρε από την Bild την Κυριακή, η γερμανική εφημερίδα, «Welt am Sonntag».


Άρθρο γνώμης που φιλοξενεί η εφημερίδα για τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, έχει τίτλο «Ο εξυγιαντής» και βρίθει αναφορών τόσο για την επίσκεψή του στην Κίνα όσο και για την προσήλωσή του στη μεταρρυθμιστική προσπάθεια της χώρας.

«Ειδικά ο Έλληνας πρωθυπουργός δείχνει ότι μια χώρα μπορεί πράγματι να σταθεροποιηθεί στην πιο βαθιά κρίση και μάλιστα να κυβερνηθεί. Η κουρασμένη από τη λιτότητα Ευρώπη μένει έκπληκτη» γράφει χαρακτηριστικά ο συντάκτης Φλόριαν Έντερ στο άρθρο που συνοδεύεται από σκίτσο του κ. Σαμαρά, με φόντο την ελληνική σημαία.

Συνεχίζει λέγοντας: «Ο άνθρωπος έχει "κότσια". Πηγαίνει στο Πεκίνο,συγκρίνει τη "ρευστή" Ελλάδα του με μια τεράστια αυτοκρατορία, η οποία σχεδόν δεν ξέρει τι να κάνει με τα χρήματά της. Και οι δύο χώρες"είναι, στην ουσία, πανάρχαιοι πολιτισμοί". Κι έπειτα καλεί ακόμη ο Αντώνης Σαμαράς την κινεζική οικονομία "να συμμετάσχει στην ελληνική ιστορία επιτυχίας". Η οικοδέσποινα Κίνα, από ευγένεια, παρέμεινε σιωπηλή σε ό,τι αφορά το εάν συμμερίζεται αυτή την εκτίμηση της κατάστασης».

Υπογραμμίζει πάντως πως «η αυτοπεποίθηση έχει σε κάθε περίπτωση επιστρέψει στην Αθήνα», προσθέτει ότι «είναι και η υπερηφάνεια εκείνου, ο οποίος υποτιμήθηκε,που επιτρέπει στον Έλληνα πρωθυπουργό να στέκεται ευθυτενής, τόσο μέσα στην πατρίδα του όσο και στον κόσμο» και συνεχίζει: «Υπερηφάνεια μέχρι απερισκεψίας:ήδη, εντός του επόμενου έτους η Ελλάδα θα επιστρέψει στις χρηματαγορές,ανακοίνωσε ο Σαμαράς».

Το τέλος της ύφεσης και τα εγκώμια του Ρεν

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι «η ανεργία εξακολουθεί να αυξάνεται και ένα τέλος στην ύφεση -η οποία διαρκεί ήδη έξι χρόνια- αποτελεί περισσότερο ελπίδα παρά πρόβλεψη». Αναφέρεται ωστόσο «στην πρόοδο που έχει σημειωθεί, εάν συγκρίνει τη σημερινή κατάσταση με το πολιτικό χάος πριν από έναν χρόνο -μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων», αλλά και με την περίοδο των εικασιών περί εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Παράλληλα αναφέρεται στην εγκωμιστική δήλωση του Επιτρόπου Όλι Ρεν για τις επιδόσεις του Έλληνα πρωθυπουργού: «Ο κ. Σαμαράς εξέπληξε πολλούς με την ικανότητά του να κρατήσει τη μεταρρυθμιστική πορεία και έτσι να επαναφέρει την εμπιστοσύνη στην Ελλάδα»

Πληροφορίες από ΑΠΕ

Πηγή: www.capital.gr

 





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0