Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

«Ξύλο» πέφτει και στο... ΠΑΣΟΚ - ΕΘΝΟΣ

Αρχική | Διάφορα | Άρθρα από το Blog μας | «Ξύλο» πέφτει και στο... ΠΑΣΟΚ - ΕΘΝΟΣ









Κόντρες υπουργών, βουλευτές εναντίον της κυβέρνησης και σφοδρή επίθεση Παπουτσή στον Σαχινίδη«E» 6/3




mail to Εκτυπώστε το Αρθρο Μεγαλύτερα Γράμματα Μικρότερα Γράμματα



Εμπόλεμη ζώνη μεταξύ κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ, αλλά και μεταξύ υπουργών δημιουργείται και ταρακουνά συθέμελα το κυβερνών κόμμα, τη στιγμή που ο πρωθυπουργός επιχειρεί να εξασφαλίσει όρους και προϋποθέσεις για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας. 



 


Παπουτσής, Παπακωνσταντίνου και Σαχινίδης σε ανέφελες μέρες.


Το κλίμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι εκρηκτικό και ακόμη και έμπειρα πολιτικά στελέχη δεν μπορούν να προβλέψουν ούτε το «περίγραμμα» της επόμενης μέρας - μετά τη λήψη των επώδυνων μέτρων και τη στάση της κοινωνίας όταν ο... λογαριασμός φτάσει κατ’ οίκον και με την ένδειξη του κατεπείγοντος.
Τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ στην επίθεση κατά Γ. Παναγόπουλο αναζητάει το ΠΑΣΟΚ.

Τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ στην επίθεση κατά Γ. Παναγόπουλο αναζητάει το ΠΑΣΟΚ.


Υπουργοί αντιπαρατίθενται δημοσίως, βουλευτές κατηγορούν την κυβέρνηση για αδικαιολόγητη καθυστέρηση ως προς την αντιμετώπιση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κάνει δριμεία επίθεση στον υφυπουργό Οικονομικών, ο οποίος προηγουμένως αποδίδει σε... μεταφυσικές αντιλήψεις το δίλημμα «δανεισμός ή ανάπτυξη;»

Δεν είχε φτάσει ο πρωθυπουργός από το Λουξεμβούργο στο Βερολίνο, όταν στη Βουλή την Παρασκευή ο κ. Χρήστος Παπουτσής επέστρεφε από την ορκωμοσία της κόρης του στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Το κλίμα ήταν βαρύ. Ο κ. Παναγόπουλος της ΓΣΕΕ είχε δεχθεί επίθεση και ο κ. Παπουτσής ετοιμαζόταν να «επιτεθεί» με τη σειρά του στον κ. Λαφαζάνη του ΣΥΡΙΖΑ. Οταν ανέβηκε όμως στο βήμα της Βουλής μίλησε σκληρά εναντίον του κ. Φ. Σαχινίδη, με προφανή διάθεση να απαντήσει στα περί... μεταφυσικής αντίληψης - οι πληροφορίες λένε ότι θεώρησε πως ο υφυπουργός Οικονομικών επιχείρησε να πλήξει τον ίδιο προσωπικά για τις απόψεις του.

Ο ίδιος ο κ. Παπουτσής, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, παραδεχόταν αργότερα ότι οι τόνοι που χρησιμοποίησε ήταν υψηλοί, αλλά παρέπεμπε στην «ουσία της αρχικής ομιλίας του για τη στήριξη των μέτρων». Σε κανέναν βέβαια δεν πέρασαν απαρατήρητες αιχμές που άφησε για την... αναλυτική ιδιότητα του κ. Σαχινίδη, ενώ ορισμένοι εντός του ΠΑΣΟΚ αναρωτιούνταν αν ο κ. Παπουτσής ενήργησε εντός «γραμμής».

Το σίγουρο είναι ότι το οικονομικό επιτελείο, από τον Γ. Παπακωνσταντίνου και τον Φ. Σαχινίδη, τη Λούκα Κατσέλη και τους συνεργάτες τους, δέχονται τα πυρά συναδέλφων τους από κυβέρνηση και κόμμα.

Συνεννοήσεις
Και το Μέγαρο Μαξίμου; Κατ’ αρχάς ο κ. Σαχινίδης δεν απάντησε στη σφοδρή επίθεση του πρώην επιτρόπου. Ο πρόεδρος της Βουλής, Φ. Πετσάλνικος έσπευσε -σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες- να του μιλήσει πριν αποχωρήσει από τη Βουλή, ενώ από τους πρώτους που τηλεφώνησαν στον υφυπουργό ήταν ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι ο κ. Σαχινίδης εξερχόμενος της αιθούσης της Ολομέλειας κοντοστάθηκε στο περιστύλιο εμφανώς προβληματισμένος. Και όταν τον πλησίασε συνεργάτης του, του είπε φορτισμένος: «πάω σπίτι μου και εκεί θα μείνω!».

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν λίγο αργότερα και μετά το ερώτημα αν ο κ. Σαχινίδης έχει υποβάλει την παραίτησή του ότι «δεν νομίζουμε ότι έχει γίνει αποδεκτή». Αξίζει να σημειωθεί ότι η «σκηνή» διαδραματιζόταν, ενώ ο κ. Παπανδρέου (και ο κ. Παπακωνσταντίνου) βρισκόταν στο... κατώφλι της καγκελαρίας για τη συνάντηση με την κυρία Μέρκελ...

Είναι σαφές ότι εκείνη την ώρα το Μαξίμου έκανε προσπάθεια να ρίξει τους τόνους, επισημαίνοντας ότι «ο πρωθυπουργός δίνει μάχη για την Ελλάδα στην Ευρώπη». Είναι επίσης αξιοσημείωτο το γεγονός ότι το φόντο της εν λόγω σύγκρουσης είχε ήδη διαμορφωθεί από «κραυγές και ψιθύρους» βουλευτών.

Βουλευτές αντιδρούσαν για επιλογές της κυβέρνησης και δη αυτής που η κυρία Κατσέλη αναγκάστηκε να αποσύρει την «χάρτα» για τα φάρμακα. Μικρό «σμήνος» βουλευτών με «επικεφαλής» την πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής τάχθηκε ανοιχτά κατά, ενώ και ο κ. Παπακωνσταντίνου διατύπωνε ουσιαστικά τουλάχιστον επιφυλάξεις...

Κάποιοι προβλέπουν ότι το ενδεχόμενο ανασχηματισμού αρχίζει και «ζεσταίνεται» - και άλλοι δίνουν «ραντεβού» στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ το επόμενο Σαββατοκύριακο. Το σίγουρο είναι ότι το «επικίνδυνο παιχνίδι» στο ενδοκυβερνητικό στρατόπεδο μόλις αρχίζει...

Τα... προεόρτια
Πώς έδεσε το «πακέτο» των μέτρων

Στη Βουλή, το οικονομικό επιτελείο άρχισε να μαζεύει τα πυρά των πράσινων βουλευτών - όπως και στο ΠΑΣΟΚ κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, όπου ο Γ. Παπακωνσταντίνου «απολογούνταν» επί διήμερο μπροστά στα μέλη του. Ενδιάμεσα και σε πολλές μαραθώνιες συνεδριάσεις κορυφαία στελέχη, υπουργοί και στενοί συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου έψαχναν το «αμπαλάζ» για να δέσουν περίτεχνα το πακέτο των νέων μέτρων και για τα οποία ο κ. Ολι Ρεν ευχήθηκε στους Ελληνες πολίτες «καλό κουράγιο». Οι πιο κρίσιμες συνεδριάσεις έγιναν παραλλήλως -η μία στη Βουλή, η άλλη υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης- την Τρίτη το βράδυ.

Ο κ. Παπανδρέου είχε ουσιαστικά επιβεβαιώσει τις φήμες που κυκλοφορούσαν επί εβδομάδες για περικοπές και άλλες δυσάρεστες σε ψηφοφόρους «λέξεις». Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Φ. Σαχινίδης είχαν παρουσιάσει συνολικά την πρόταση των περικοπών και περίμεναν αντιδράσεις. Οι περισσότεροι «έβλεπαν» ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια αναβλητικότητας και γνώριζαν από «έγκυρες πηγές» όλες τις λεπτομέρειες. Χάρης Παμπούκης, Νίκος Αθανασάκης, Ρεγγίνα Βάρτζελη, Κώστας Θέος και άλλοι πρωθυπουργικοί συνεργάτες είχαν ακροβολιστεί στις διάφορες συσκέψεις, απλώνοντας και μαζεύοντας τον «τραχανά» αναλόγως των αντιδράσεων. Τα... ξημερώματα της Τετάρτης πια (και ενώ ετοιμάζονταν για την επίσημη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου) έλαβαν τις δύσκολες αποφάσεις.

Ερχονται κοινωνικές εκρήξεις
Στα χαρακώματα κομματικά στελέχη και συνδικαλιστές

Η επίκληση της ιδεολογικής ταυτότητας του ΠΑΣΟΚ δεν ήταν η μόνη «αφορμή» για ενδοκυβερνητικές κόντρες. Στελέχη, όπως η Βάσω Παπανδρέου, αναρωτήθηκαν ενώπιον του Γ. Παπακωνσταντίνου (στο ΚΤΕ Οικονομίας του κόμματος) για τους λόγους της καθυστέρησης λήψης μέτρων: «Είναι σαν να παίρνει φωτιά το σπίτι σου και αντί να το σβήσεις να ασχολείσαι με αλλαγές στη διαρρύθμιση»!

Κριτική άσκησαν αρκετοί βουλευτές για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση λήψης αποφάσεων, στελέχωσης του δημόσιου τομέα, κατάθεσης του φορολογικού νομοσχεδίου και για «ερωτηματικά» σχετικά με τη δυνατότητα εφαρμογής των μέτρων ώστε να φέρουν εγκαίρως αποτέλεσμα.

Στα «κάγκελα» βρίσκονται κομματικά στελέχη ανά την Ελλάδα. Ο Γ. Παναγιωτακόπουλος έδωσε το «στίγμα».

Στον συνδικαλιστικό χώρο ο αναβρασμός είναι έντονος. ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ διαταράσσουν τις σχέσεις τους. Η επίθεση στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλο καταδικάστηκε από τα κόμματα, αλλά στο ΠΑΣΟΚ αναζητούν ευθύνες στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ έστω γιατί δεν περιφρούρησαν το μπλοκ τους στο Σύνταγμα.

Η εκτίμηση κυβερνητικών παραγόντων είναι ότι «τα δύσκολα είναι μπροστά - όπως και οι κοινωνικές εκρήξεις». Η απάντηση προς το παρόν είναι ότι θα... βγάλουν τα Σαββατοκύριακα στους... δρόμους στελέχη για να ενημερώσουν διεξοδικά τους πολίτες...

ΦΩΦΗ ΓΙΩΤΑΚΗ
fofig@pegasus.gr



Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Τζούλια και Ζαγορίτης - Το video!

30 Ιουνίου 2010, 17:36
 Όσα προγήθηκαν του Μουσείου...Δείτε το video του ALTER: [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=98azJrAs0ys&w=640&h=505]Αποστολή: Γιώργος Τσιρίκος (Πειραιάς) ...

Ο Jerry Lee Lewis στον Λυκαβηττό - Κερδίστε προσκλήσεις

30 Ιουνίου 2010, 13:44
Jerry Lee Lewis: Ο θρύλος του rock and rollLet's rock n' roll πάρτι, στο ...

«Το ΔΝΤ τελειώνει την οικογενειοκρατία στην Ελλάδα», της Joanna Kakissis στην International Herald Tribune

30 Ιουνίου 2010, 12:34
30/6/2010Υπό τον τίτλο «Η λιτότητα θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναδιάταξη», η International Herald ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0