Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Δεν έλλειψαν τα επεισόδια από την πορεία στο κέντρο της Αθήνας

Αρχική | Διάφορα | Άρθρα από το Blog μας | Δεν έλλειψαν τα επεισόδια από την πορεία στο κέντρο της Αθήνας


 


Στο κέντρο της Αθήνας όπως και στη Θεσσαλονίκη έγιναν εκτεταμένα επεισόδια, στις πορείες που πραγματοποιήθηκαν κατά των οικονομικών μέτρων που ψήφισε η Βουλή.


Από την Ομόνοια μέχρι το ύψος της Πανεπιστημίου στην Αθήνα έγιναν συμπλοκές σώμα με σώμα ανάμεσα σε νεαρούς και αστυνομικούς.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν στην Ομόνοια από διαδηλωτές που εγκλώβισαν αστυνομικούς των ΜΑΤ και της ομάδας ΔΕΛΤΑ ενώ εκτόξευαν πέτρες εναντίον τους και οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο έβρισκαν μπροστά τους. Τότε οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και χημικών, ενώ νεαροί άρχισαν να σπάνε τις βιτρίνες καταστημάτων.

Και στα Προπύλαια όμως έγιναν συμπλοκές και ένας πολίτης τραυματίστηκε από πέτρα. Σε συλλήψεις και προσαγωγές σε όλη την Αθήνα προχωρά η αστυνομία.

Ενώ λίγο πιο νωρίς, μία ομάδα από νεαρούς έκανε επίθεση με πέτρες και μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκεται στην Κοραή, και στην οδό Σταδίου άτομα με κουκούλες έσπασαν τις τζαμαρίες καταστημάτων χρησιμοποιώντας λοστούς και διάφορα αντικείμενα.

Παράλληλα νεαροί στη συμβολή των οδών Βεραντζέρου και Πατησίων, έβαλαν φωτιά σε ένα αυτοκίνητο μάρκας Audi, το οποίο καταστράφηκε τελείως.
Όταν δυνάμεις των ΜΑΤ προσπάθησαν να «αποκόψουν» ομάδα αντιεξουσιαστών από την πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, επί της οδού Πατησίων στο ύψος του Πολυτεχνείου, χρησιμοποιώντας δακρυγόνα και χημικά, μερικοί από τους νεαρούς
έτρεξαν στα στενά γύρω από το Πολυτεχνείο, όπου και πάλι αστυνομικοί τούς έριξαν δακρυγόνα.

Ολοκληρώθηκε η πορεία του ΠΑΜΕ

Από το πρωί το κέντρο της Αθήνας παραμένει κλειστό για τα αυτοκίνητα, εξαιτίας των συγκεντρώσεων που οργανώνουν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ για την 24ωρης πανελλαδικής απεργίας.

Στους δρόμους έχουν κατέβει χιλιάδες νέοι και νέες, φοιτητές, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι εκδηλώνοντας την αγανάκτηση και τον θυμό τους για τα οικονομικά μέτρα που ψήφισε η Βουλή και τα οποία κυρίως, επιβαρύνουν τους μικρομεσαίους.
Τα κεντρικά συνθήματα που φώναζαν οι διαδηλωτές ήταν : «Φέρτε πίσω τα κλεμμένα» και «Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία».

H πορεία του ΠΑΜΕ με αφετηρία την πλατεία Ομονοίας ξεκίνησε λίγο μετά τις 12:15. Για μία ακόμα φορά επιτεύχθηκε μία μαζική συγκέντρωση με παλμό και συνθήματα.

Πάντως αξιοσημείωτο είναι ότι στις 12:40 ενώ η αρχή της πορείας βρισκόταν στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Χαριλάου Τρικούπη το τέλος της έφτανε μέχρι την Ομόνοια.

Η πορεία ολοκληρώθηκε στην οδό Πατησίων στις 12:49, όπου συναντήθηκε η πορεία του ΠΑΜΕ με αυτήν της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Εξάλλου οι απολυμένοι της πρώην Ολυμπιακής εξακολουθούν να παραμένουν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το οποίο βρίσκεται υπό κατάληψη από το βράδυ της περασμένης Τετάρτης.

Μάλιστα η οδός Πανεπιστημίου στην οποία έχουν στηθεί αυτοσχέδια «οδοφράγματα» από κάδους απορριμμάτων, είναι κλειστή.

 
Δημοσίευση από Sportime.gr στις 11/03/2010 17:18




Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Τζούλια και Ζαγορίτης - Το video!

30 Ιουνίου 2010, 17:36
 Όσα προγήθηκαν του Μουσείου...Δείτε το video του ALTER: [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=98azJrAs0ys&w=640&h=505]Αποστολή: Γιώργος Τσιρίκος (Πειραιάς) ...

Ο Jerry Lee Lewis στον Λυκαβηττό - Κερδίστε προσκλήσεις

30 Ιουνίου 2010, 13:44
Jerry Lee Lewis: Ο θρύλος του rock and rollLet's rock n' roll πάρτι, στο ...

«Το ΔΝΤ τελειώνει την οικογενειοκρατία στην Ελλάδα», της Joanna Kakissis στην International Herald Tribune

30 Ιουνίου 2010, 12:34
30/6/2010Υπό τον τίτλο «Η λιτότητα θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναδιάταξη», η International Herald ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0