Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Η Lamia Bedioui στους Αέρηδες, στην Πλάκα

Αρχική | Ελεύθερος χρόνος | Εκδηλώσεις | Η Lamia Bedioui στους Αέρηδες, στην Πλάκα

Η LAMIA BEDIOUI

στον κήπο του Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων "Φοίβου Ανωγειανάκη"  στους Αέρηδες στην Πλάκα την Παρασκευή 14 Ιουνίου στις 8:30 μμ "πρώτη" ...


Eilissos (Ειλισσός) organise son premier concert pour cet été – performance musicale au Musée des Instruments Musicaux Populaires Grecs à Plaka dans son très beau jardin à Diogenous 1 à Athènes.

LAMIA BEDIOUI –  “CHRYSI PORTOKALEA”   la chanteuse de Tunisie va chanter des chansons traditionnelles de la Méditerranée (arabe, grec et séfarade)  Vendredi 14 Juin 8 :30pm

Reservations - Informations au 210 9214248 – vassikri@gmail.com et ventes par internet a www.eilissos.gr et http://www.viva.gr/tickets/music/lamia-bedioui/


Η Lamia Bedioui και το συγκρότημά της παρουσιάζει τη μουσική παράσταση  “η Χρυσή Πορτοκαλέα”, ένα ταξείδι γύρω από τη Μεσόγειο, τη Mare Nostrum των Ρωμαίων, την Έσω Θάλασσα των Ελλήνων. Αυτή η κλειστή ωσάν λίμνη υδάτινη έκταση, ομοιάζει με την Πηγή ή και το Πηγάδι των Παραμυθιών και των Μύθων, γύρω από το οποίο οι πολιτισμοί συναντιούνται και οι αυτοκρατορίες διασταυρώνουν τα ξίφη. Είναι η μέρα της γιορτής και το νανούρισμα, όμως είναι και ο θρήνος και το μοιρολόι. Είναι η βοή της καρδιάς της πόλης μα και η σιωπή της ερήμου... είναι μιά θάλασσα σπαρμένη με αντικριστά λιμάνια, πού'χουν σοκάκια μυστικά και οδηγούν σε κρυφά τοπία της ψυχής, πότε στην ωραιότητα και πότε στο πάθος και στην οδύνη. Τοπία του πεύκου, του κυπαρισσιού, τής φοινικιάς, του κίτρου, της συκιάς, του κισσού, της αμπέλου.

Με τα παλιά όργανα του τόπου μας και τής ευρύτερης λεκάνης της ανατολικής μεσογείου, τη λύρα, το κανονάκι, το ούτι, το λαούτο, τίς φλογέρες, τα κρουστά αναζητούμε φωνές πού χάθηκαν στο χρόνο κι όμως είναι πάντα εδώ.

Τα τραγούδια αποδίδονται σε ελεύθερη διασκευή-τηρώντας κατά το δυνατό την ισορροπία ανάμεσα στο σεβασμό της παράδοσης και την προσωπική και συλλογική ανάγκη έκφρασής μας.

Προέρχονται (κατά κύριο λόγο), από το χώρο του ευρωπαϊκού νότου (Ελλάδα, Ιταλία, Νότιος Γαλλία, Ισπανία) και των αραβικών λαών (Μαρόκο, Αλγερία, Τυνησία, Αίγυπτος, Συρία, Λίβανο), καθώς και της σεφαραδίτικης διασποράς και της αραβοανδαλουσιανής παράδοσης.

Καλύπτουν μια χρονική περίοδο, από το μεσαίωνα μέχρι τις αρχές του 20ού αιώνα.

Με αφορμή τα θέματα καί τίς εικόνες των τραγουδιών, αφηγούμαστε -παράλληλα με τη μουσική -την ιστορία ενός κοριτσιού, μιάς βασιλοπούλας, πού ονειρεύτηκε έναν κήπο με χρυσά πορτοκάλια και αναγκάστηκε να κάνει το γύρο του κόσμου ώσπου να τα βρεί και να λύσει το αίνιγμα των ερωτευμένων.


Συμμετέχουν οι μουσικοί:

Lamia Bedioui τραγούδι και αφήγηση

Λουκία Κωνσταντάτου κανονάκι και φωνητικά

Δημήτρης Χιώτης κρητική λύρα, λαούτο, φωνητικά

Γιώργος Βουρνάς ούτι, κιθάρα, φλογέρες, φωνητικά

Γιάννης Ευσταθόπουλος κρουστά (bendir, darbuka, κύμβαλα, κρόταλα, κ.α.)


ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ : http://www.viva.gr/tickets/music/lamia-bedioui/

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ : 210 9214248 - 6944 301678

Διοργάνωση : ΕΙΛΙΣΣΟΣ

μια εταιρία για τον πολιτισμό

Αγλαονίκης 3 & Βουλιαγμένης 40, Μετς Αθήνα

www.eilissos.gr

www.facebook.com/eilissos





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ο Μίκης Θεοδωράκης στο... Αλιβέρι

05 Μαϊου 2024, 15:04
 Μια πολύ ενδιαφέρουσα πολιτιστική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αλιβέρι από την καταξιωμένη μουσική ομάδα ...

Εθνική Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών: Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

11 Μαρτίου 2024, 10:39
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ    Τη Δευτέρα, 11 Μαρτίου, στις 18.00, θα γίνει «Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα τής Γυναίκας», ...

Τιμητική εκδήλωση για τον Γιάννη Κορίδη

25 Φεβρουαρίου 2024, 00:15
 Η Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών και οι εκδόσεις Ιωλκός σάς προσκαλούν στην τιμητική εκδήλωση της ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0