Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Χιλιάδες κόσμου στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στο προαύλιο της ΕΡΤ

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Χιλιάδες κόσμου στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στο προαύλιο της ΕΡΤ

Κλειστή η Μεσογείων και στα δύο ρεύματα

 

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η απεργιακή συγκέντρωση στο Ραδιομέγαρο της δημόσιας τηλεόρασης στην Αγία Παρασκευή με την προσέλευση πολιτών να είναι πολύ μεγάλη, ενώ συνεχώς συρρέουν διαδηλωτές. Την ίδια ώρα, σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα η χώρα καθώς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το κλείσιμο της ΕΡΤ.


Κλειστή είναι η Λ. Μεσογείων, στην άνοδο από το ύψος του Νομισματοκοπείου έως τη γέρυρα του Σταυρού, και στο ρεύμα καθόδου από τον Σταυρό μέχρι την πλατεία της Αγίας Παρασκευής, λόγω της συγκέντρωσης.


Παράλληλα με τη συγκέντρωση ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ για το αιφνίδιο κλείσιμο της ΕΡΤ, σε εξέλιξη είναι και η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Αγίας Παρασκευής.


Με συνθήματα κατά της κυβέρνησης και της απόφασης για τη διακοπή της λειτουργίας της ΕΡΤ, σωματεία, οργανώσεις, κομματικές παρατάξεις και απλοί πολίτες καταφθάνουν στο Ραδιομέγαρο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, με προσυγκεντρώσεις στους σταθμούς του Μετρό Χολαργού και Νομισματοκοπείου.


Την ίδια ώρα, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα σε περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ.


Κάλεσμα συμμετοχής στη σημερινή 24ωρη απεργία των συνδικάτων και τη συγκέντρωση έξω από την ΕΡΤ, έχει απευθύνει η ΕΣΗΕΑ, συνεχίζοντας τις επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις στο χώρο του Τύπου με νέα απεργία από τις 6πμ σε όλα τα ΜΜΕ, δημοτικά και ιδιωτικά (εφημερίδες, ραδιοτηλεοπτικά μέσα, περιοδικά, Γενική Γραμματεία Τύπου, ΑΠΕ-ΜΠΕ, διαδικτυακά μέσα και Γραφεία Τύπου).


«Ζητάμε να ανοίξει εδώ και τώρα η δημόσια ραδιοτηλεόραση» αναφέρει σε δήλωσή του ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, ενώ τόνισε «Είναι κοινωνικό αγαθό!»


Το παρών στις απεργιακές συγκεντρώσεις στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ πάντως θα δώσει ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας.


Στο ΣτΕ οι εργαζόμενοι για το λουκέτο στην ΕΡΤ


Το «πάγωμα» της πράξης νομοθετικού περιεχομένου βάσει της οποίας αποφασίστηκε το κλείσιμο της ΕΡΤ ζητούν οι εργαζόμενοι στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση με προσφυγή που κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας.


Στην απεργία εκτός από την ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν και τα μέσα μεταφοράς. .

Newpost.gr





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0