Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Καταδικάσθηκε ο Πέτρος Μαντούβαλος

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Καταδικάσθηκε ο Πέτρος Μαντούβαλος

Σε ποινή επτά ετών, με αναστολή αλλά χωρίς κανένα ελαφρυντικό, καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Πέτρος Μαντούβαλος, κατηγορούμενος στο αποκαλούμενο «παραδικαστικό κύκλωμα».

 

Π. Μαντούβαλος. Φωτογραφία αρχείου.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον πρώην βουλευτή για το αδίκημα της αμεσης συνέργια σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Παράλληλα, αποφάσισε τη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του για τρία έτη.

Σε αντίστοιχη πρόταση είχε προχωρήσει και ο εισαγγελέας της έδρας. Κατά την εισήγησή του, υποστήριξε ότι τα επτά εκατομμύρια δραχμές κατατέθηκαν στο λογαριασμό του τότε ανακριτή Καλούση από τον δικηγόρο Χρ. Χατζηπαναγιώτου (σσ. έχει αθωωθεί) κατ' εντολή Μαντούβαλου. Μάλιστα, εξήγησε πως "ο κατηγορούμενος επέβαλε στο νεαρό τότε δικηγόρο την ιδέα ότι η κατάθεση έγινε μετά από εντολή της Δέλλη", μιας ηλικιωμένης συνηγόρου, που σήμερα έχει αποβιώσει.

Ο Πέτρος Μαντούωβαλος απολογούμενος, αρνήθηκε τη σε βάρος του κατηγορία, υποστηρίζοντας πως την περίοδο εκείνη απουσίαζε στη Ρουμανία καθώς και ότι ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση. Χαρακτήρισε μάλιστα, τον φυγόδικο Ιω. Μπολέτση, που ήδη έχει καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη για την υπόθεση, "σκοτεινός και περίεργη προσωπικότητα".

Υπενθυμίζεται ότι ο καταδικασθείς βουλευτής είχε αθωωθεί για την ίδια υπόθεση στις 26 Φεβρουαρίου του 2010. Ομως, πριν ολοκληρωθεί η δίκη και λίγα λεπτά μετά την εκφώνηση της απόφασης, ο νυν καταζητούμενος Ιω. Μπολέτσης μίλησε για «νέο κύκλωμα». Κατήγγειλε τον τότε πρόεδρο του δικαστηρίου, Γ. Ευσταθίου, για «εκβίαση, προκειμένου να μου αποσπάσει χρήματα για την απαλλαγή μου», εμπλέκοντας τον αρχιμανδρίτη Ιάκ. Γιοσάκη ως ενδιάμεσο, αλλά και τον Π. Μαντούβαλο που, όπως είχε ισχυριστεί, «γνώριζε τι γινόταν στις συνεδριάσεις του δικαστηρίου».

Λίγους μήνες αργότερα, ο Αρειος Πάγος αναίρεσε την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων μόνο σχετικά με την απαλλαγή του Π. Μαντούβαλου για το κακούργημα της άμεσης συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Αντ. Ξ.

Ελευθεροτυπία





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0