Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών το βράδυ της Πέμπτης

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών το βράδυ της Πέμπτης

Νέα συνάντηση των τριών κυβερνητικών εταίρων, η τρίτη μέσα στην ίδια εβδομάδα, θα πραγματοποιηθεί στις 8.30 το βράδυ της Πέμπτης, με αντικείμενο την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης στο θέμα της ΕΡΤ.


Πριν από τη νέα σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών, θα συνεδριάσουν η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ με τη συμμετοχή των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου, καθώς και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ με τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής.


«Επιδιώκουμε να υπάρξει συμφωνία που να διασφαλίζει την άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για την ΕΡΤ και, ταυτόχρονα, να δίνει νέα ώθηση στην κυβέρνηση με επικαιροποιημένη προγραμματική συμφωνία» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της - διάρκειας 3,5 ωρών - συνάντησης των τριών πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου.


«Διεξήχθη μια πολύωρη και πολύ δύσκολη συζήτηση η οποία θα συνεχιστεί και θα τελειώσει σε κάθε περίπτωση αύριο Πέμπτη» πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.


«Καταβάλλω κάθε προσπάθεια να επαναλειτουργήσει η δημίοσια ραδιοτηλεόραση με κανονικό πρόγραμμα» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, θέτοντας θέμα λειτουργίας της τρικομματικής κυβέρνησης, η οποία, όπως είπε, «πρέπει να εξασφαλίζει τον κοινό τόπο και των τριών κομμάτων».


Στη συνάντηση μετείχε και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.


Με κοινές θέσεις προσήλθαν Βενιζέλος και Κουβέλης, μετά το ραντεβού τους το μεσημέρι στην Βουλή. Αμετακίνητος εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το βράδυ της Τρίτης με τον Πρωθυπουργό.


Πληροφορίες των τελευταίων ωρών έκαναν λόγο για έντονο εκνευρισμό στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ως ύστατη υποχώρηση φέρεται να εξετάζεται το ενδεχόμενο συμβιβασμού με προσωρινή πρόσληψη μεγαλύτερου αριθμού εργαζομένων της ΕΡΤ, (περισσότερων από 1.000).


Στην τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Σαμαρά με τον κ. Βενιζέλο, συζητήθηκαν, σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, οι διαφορετικές ερμηνείες της απόφασης της ΣτΕ που διατάσσει άμεσα την επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.


Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ επιμένουν ότι η ΕΡΤ πρέπει να αρχίσει να επαναλειτουργεί με το προηγούμενο καθεστώς και μετά να γίνουν οι αλλαγές.


Το Μαξίμου, από την άλλη, προτείνει τη δημιουργία μεταβατικού φορέα, στον οποίο θα προσληφθούν λίγοι εργαζόμενοι, με δίμηνες συμβάσεις και διαμόρφωση νέων στούντιο στη Βουλή από όπου θα γίνονται οι εκπομπές.


Ο κ. Βενιζέλος είπε στον κ. Σαμαρά, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία τους, πως επιμένει στις θέσεις που έχει δημόσια διατυπώσει. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι το ΣτΕ διατάζει το άμεσο άνοιγμα της ΕΡΤ, καθώς και ότι η παράταση του κλεισίματος συνιστά παραβίαση αυτής της διαταγής, που δείχνει ασέβεια προς το δημοκρατικό κράτος δικαίου.


Για το θέμα της ΕΡΤ ο κ. Βενιζέλος φέρεται να είπε στον κ. Σαμαρά ότι περιμένει προτάσεις με τις οποίες θα εκτελείται η διαταγή του ΣΤΕ για άμεσο άνοιγμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ώστε να μην υπάρχουν, πλέον, τριβές μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων και να ξεπεραστεί η πρόσφατη κυβερνητική κρίση.


Ο κ. Βενιζέλος έθεσε στον κ. Σαμαρά και το θέμα της λειτουργίας της κυβέρνησης, το οποίο προτίθεται να επαναφέρει, έτσι κι αλλιώς, στην αποψινή σύσκεψη των τριών αρχηγών.

ΤΑ ΝΕΑ





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0