Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Τα προνόμια της ντροπής! - Του Ντίνου Αυγουστή

Αρχική | Κύπρος | Τα προνόμια της ντροπής! - Του Ντίνου Αυγουστή

Σάλο προκάλεσε στην Κύπρο το ταξίδι του προέδρου Αναστασιάδη και της συνοδείας του στην Γαλλία για τη συνάντηση με τον Γάλλο Πρόεδρο Ολάντ, με ιδιωτικό τζετ που ανήκει στο Ρώσο πολυεκατομμυριούχο Αλεξάντερ Λεμπέντεβ, βουλευτή και πελάτη του δικηγορικού γραφείου «Νίκος Αναστασιάδης και Συνεργάτες». Πρόκειται περί ενός σεσημασμένου Ρώσου ολιγάρχη πρώην πράκτορα της Κα-Γκε-Μπε (K.G.B.), που ήταν η κατεξοχήν υπηρεσία ασφαλείας, μυστική αστυνομία, και οργανισμός πληροφοριών, στην υπηρεσία της Σοβιετικής Ένωσης  από το 1954 έως το 1991. Σήμερα ιδιοκτήτης και βρετανικών εφημερίδων και μέλος της ρωσικής Δούμας, που δεν διστάζει να γρονθοκοπεί μπροστά στις τηλεοπτικές μηχανές αν κάτι δεν του αρέσει κατά τη διάρκεια της εκπομπής (π.χ. 18.9.2011 στο NTV)! Ο Λεμπέντεβ, με τον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, τον ηγέτη της περεστρόικα και της γκλάσνοστ, εκδίδουν την αντιπολιτευόμενη τον πρόεδρο Πούτιν, εφημερίδα «Novaya Gazeta». Δηλαδή ο φίλος του προέδρου μας είναι ορκισμένος εχθρός του Πούτιν, από τον οποίο η Κύπρος ζητά βοήθεια και συμπαράσταση.

Η κυβέρνηση δικαιολογεί τη χρήση του ιδιωτικού αεροσκάφους, ως αναγκαία λόγω της απεργίας των Γάλλων ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, η οποία ενδεχομένως να δημιουργούσε πρόβλημα στην προγραμματισμένη συνάντηση του Κύπριου Προέδρου με τον Γάλλο ομόλογο του. Ο ίδιος μάλιστα ο Νίκος Αναστασιάδης, σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίαυλο «Σίγμα» της Κύπρου, ανέφερε πως δεν εξαγοράζεται για ένα ταξίδι αξίας 6000 ευρώ στο εξωτερικό. Κατηγόρησε μάλιστα το ΑΚΕΛ, ότι αντί να βλέπει το φεγγάρι, βλέπει το δάκτυλο και αντί να ασχοληθεί με τα σημαντικά αποτελέσματα των επαφών του στο Παρίσι ασχολείται με το αεροσκάφος!!! Τα πράγματα βεβαίως δεν είναι τόσο απλά όσο τα παρουσιάζει ο Κύπριος πρόεδρος, αφού με την ενέργεια του αυτή, αναιρεί τα όσα προεκλογικά ο ίδιος υποσχέθηκε για τήρηση των κανόνων δεοντολογίας και ηθικής τάξεως. Και σίγουρα εξασθενίζει κάθε προσπάθεια της Κυπριακής Δημοκρατίας να απαλλαγεί από τις βαριές κατηγορίες για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Διότι ως γνωστόν μια σοφή παροιμία λέει: «δείξε μου τον φίλο σου…..»

Τούτων δεδομένων σίγουρα δικαιολογείται η έντονη διαμαρτυρία από μέρους του ΑΚΕΛ, το οποίο με γραπτή δήλωση του εκπρόσωπου Τύπου, Γιώργου  Λουκαΐδη διερωτάται κατά πόσο αυτή η ενέργεια του κ. Αναστασιάδη δεν συγκρούεται με τις θεωρητικές του διακηρύξεις για σεβασμό των κανόνων ηθικής δεοντολογίας που πρέπει να διέπουν τις πράξεις κρατικών αξιωματούχων. Ωστόσο το ΑΚΕΛ δεν έπραξε το ίδιο όταν προ ολίγων ημερών άλλο ένα πολιτικό σκάνδαλο ήρθε να προστεθεί εν καιρώ οικονομικής κρίσης στα τόσα άλλα που χρόνια ταλανίζουν την Κύπρο και τον λαό της. Πρόκειται για το «δικαίωμα» δωρεάν παραχώρησης αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού σε τέως αξιωματούχους του κράτους. «Δικαίωμα» που εν μέσω δεινής οικονομικής κρίσης δεν αποποιήθηκε ούτε ο τέως πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας και έτσι η βουλή καλείται να αποφασίσει την χορήγηση πολυτελούς (κομμουνιστικής) λιμουζίνας για τις μετακινήσεις του! Μέγιστο θέμα ηθικής τάξεως κι αυτό (που δεν αφορά μόνο τον Δημήτρη Χριστόφια αλλά όλους τους αξιωματούχους του κράτους που κυκλοφορούν με δωρεάν λιμουζίνες), για το οποίο το ΑΚΕΛ κατάπιε ως συνήθως την γλώσσα του!!!  Ιδού τί δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης (δεν ήταν βεβαίως ο μοναδικός): «Εν μέσω κρίσης», «είναι αδιανόητο, κρατικοί αξιωματούχοι, να λαμβάνουν προκλητικά προνόμια. Όταν οι πολίτες δεινοπαθούν κάτω από την πίεση των δυσβάσταχτων μέτρων του μνημονίου, είναι απαράδεκτο η Βουλή να ψηφίζει υπέρ προνομίων για τους πολιτικούς».

Και εκεί που ο θυμός από τα όσα προκλητικά συμβαίνουν από τους πολιτικούς καθοδηγητές υποτίθεται του Λαού, ξεχείλισε, μια ακόμα πρόκληση ήρθε να συμπληρώσει τα προηγούμενα. Οι καθηγητές πανεπιστημίου στην Κύπρο αμείβονται με περίπου 200.000 ευρώ τον χρόνο!!! Το άκουσα σε ζωντανή συζήτηση μέσω διαδικτύου από κυπριακό ραδιόφωνο. Κάποιος προφανώς νοιώθοντας αδικημένος από το ποσό που ανακοινώθηκε, τηλεφώνησε στην εκπομπή για να διαμαρτυρηθεί, υποστηρίζοντας πως οι πραγματικές αμοιβές είναι 160.000 ευρώ! Η παρέμβαση αυτή φυσικά δεν αλλάζει την ουσία του πράγματος: διότι 160:12= 13.333 ευρώ μηνιαίως! Αυτό κι αν είναι πρόκληση …σε τούτους τους δύσκολους καιρούς όταν πολλοί συμπολίτες μας πραγματικά πένονται..!!!!


Δρ. Ντίνος Αυγουστή

Εκπαιδευτικός στο ΤΕΙ Λάρισας

Από το Μονάγρι Λεμεσού

a.avgoustis@hotmail.com





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Προκλητικός Ερντογάν από τα Κατεχόμενα: «Δεν είναι δυνατή η ομοσπονδιακή λύση στην Κύπρο»

20 Ιουλίου 2024, 12:44
Στα Κατεχόμενα προσγειώθηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος απηύθυνε εμπρηστική ...

Κύπρος: Υφυπουργός Πολιτισμού ο Μιχάλης Χατζηγιάννης

27 Φεβρουαρίου 2023, 17:46
 - Τι αναφέρουν κυπριακά ΜΜΕ   Έκπληξη στον σχηματισμό υπουργικού συμβουλίου στην Κύπρο, καθώς ο Μιχάλης ...

Κύπρος: Ο Νίκος Χριστοδουλίδης νέος πρόεδρος

12 Φεβρουαρίου 2023, 22:52
 Επίσημα Πρόεδρος ο Χριστοδουλίδης: Ενωμένοι να κάνουμε πράξη όσα υποσχεθήκαμε   Εμφανώς συγκινημένος ανέλαβε και επίσημα ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0