Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Όπως σας αρέσει - Του Γιάννη Καλαμίτση

Αρχική | Απόψεις | Όπως σας αρέσει - Του Γιάννη Καλαμίτση

ΤΟ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ο Σαιξπήρος και εννοούσε πως «έτσι είναι, αν έτσι σας αρέσει».


Λένε πως εκείνος που βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο είναι ο αισιόδοξος, ενώ εκείνος που το βλέπει μισοάδειο είναι ο απαισιόδοξος. Δεν έχουν πει πώς λέγεται εκείνος που βλέπει το άδειο ποτήρι για μισογεμάτο, αλλά μάλλον λέγεται «ψεύτης πολιτικός, υπηρετών σκοπιμότητες».


Ο Γιώργος, ο Ταξιδιώτης του Παντός, έβλεπε γεμάτα, τα άδεια ταμεία και φώναζε: «Λεφτά, υπάρχουν!... Περάσε να πάρετε!».


Ο Αντώνης, ο Μετανιωμένος Αντιμνημονιακός, κοιτάει μπροστά κι εκεί που εσύ βλέπεις μαύρο, εκείνος βλέπει ροζ. Βλέπει σαξές στόρι! Δεν στο γράφω αγγλικά, επειδή φοβάμαι μην κάνω ορθογραφικό λάθος. Ηχητικά, έτσι όπως το ακούω, νομίζω πως πρόκειται για δύο αγγλικές λέξεις: «σακ» και «σεξ». Οπου «σακ» είναι ο θηλασμός. Το σεξ, το ξέρετε. Η Παγκόσμια Ημέρα της συγκεκριμένης σεξουαλικής πράξεως εορτάζεται στις 14 Μαρτίου. Μαζί με την Παγκόσμια Ημέρα της Μπριζόλας.


Οπως σας αρέσει! Ισχύει για τα πάντα. Και για το (προσωρινό;) κλείσιμο της ΕΡΤ Α.Ε., αυτό ισχύει. Αλλοι από εσάς θα είσθε υπέρ του κλεισίματος της υπερφορτωμένης σε προσωπικό ΕΡΤ κι άλλοι θα είσθε εναντίον. Ασχέτως του αν ελάχιστοι από εσάς θα ξέρετε τι ακριβώς συνέβαινε εκεί μέσα. Προσωπικώς είμαι εναντίον του να χάνουν άνθρωποι τη δουλειά τους, αλλά θα με στεναχωρέσει ιδιαιτέρως αν μάθω πως θα απολυθεί -αποζημιούμενος!- εκείνος που κάνει μια ώρα εκπομπή, κάθε Σάββατο, αλλά μονιμοποιήθηκε από τον Προκόπη Παυλόπουλο. Τότε που μονιμοποίησε, γενικώς, εκατόν πενήντα χιλιάδες υπαλλήλους.


Το αστείο είναι πως κάθε φορά που λαμβάνονται τέτοιες «διορθωτικές» αποφάσεις, όπως π.χ. το (προσωρινό;) κλείσιμο της ΕΡΤ Α.Ε., λαμβάνονται από εκείνους που ήσαν συνυπεύθυνοι στη δημιουργία αυτού που τώρα λένε πως διορθώνουν.


Ενα άλλο «αστείο» είναι το ότι η υπερφορτωμένη με προσωπικό ΕΡΤ Α.Ε., προκειμένου να παρουσιάσει πρόγραμμα, απευθύνεται σε ιδιωτικές εταιρείες και αγοράζει εκπομπές από αυτές. Οι δικές της «εσωτερικές» παραγωγές είναι ελάχιστες και, βεβαίως, δεν επαρκούν.


Εκλεισε, λοπόν, η ΕΡΤ Α.Ε. Λόγω επισκευών! Μένει να μάθουμε κι αν θα ξανανοίξει «υπό νέαν διεύθυνση», όπως γράφανε παλιά κάποιες ταμπέλες σε μαγαζιά, ή αν έκλεισε για τα καλά. Οπως κι άλλα μαγαζιά που δεν άντεξαν την κρίση.

Real.gr





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Παύλος Πολάκης: Γκαζόζα - Του Μιχάλη Τσιντσίνη

19 Ιουλίου 2024, 14:42
2' 4" χρόνος ανάγνωσης   Γελούσε λίγο με τον εαυτό του. Εκφέροντας εκείνη τη φράση, που ...

Οι κουκούλες και οι σακούλες - Της Ιωάννας Μάνδρου

17 Ιουλίου 2024, 15:04
1' 54" χρόνος ανάγνωσης   Φωτό: Βικιπαίδεια Πριν από λίγες ημέρες, επανήλθε μετ’ επιτάσεως το αίτημα πολλών ...

Παλεύοντας με τη Λερναία Υδρα - Του Τάκη Θεοδωρόπουλου

11 Ιουλίου 2024, 23:15
1' 54" χρόνος ανάγνωσης   Τον Μάιο, μας απασχόλησε η προϊσταμένη στην εφορία της Χαλκίδας. Hταν ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0