Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Μια φωνή διαμαρτυρίας - Του Κώστα Κανάκα

Αρχική | Τα δικά σας άρθρα | Μια φωνή διαμαρτυρίας - Του Κώστα Κανάκα

Γειά σας απο την Ελλάδα και την Θεσσαλονίκη.

Απευθύνομαι στους Ελληνοαμερικανούς καθώς και σε όποιους αισθάνονται Έλληνες - Φιλλέληνες.

Αγαπητοί κύριοι κυρίες θα ήθελα να σας ενημερώσω πως υπάρχουν Έλληνες για τούς οποίους δεν γνωρίζετε - για ανεξήγητους λόγους -  οι οποίοι ακόμη και σήμερα που η χώρα μας λιμοκτονεί και ζητιανεύει, παγκόσμια, αυτοί συνεχίζουν να δουλεύουν υπομονετικά σαν τα μυρμήγκια, χωρίς να μπορούν να διαμαρτυρηθούν, χωρίς να μπορούν να απαιτήσουν,χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλλά με τεράστια αποθέματα υπομονής και καρτερίας περιμένουν την απελευθέρωση της χώρας μας απο τα εγχώρια τρωκτικά.

Αυτοί οι άνθρωποι είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες,μικροεπιχειρηματίες,βιοτέχνες,μικροέμποροι,διάφοροι καθημερινοί μαχητές της επιβίωσης -ναι της επιβίωσης- τους οποίους αυτή η χώρα που λέγεται Ελλάδα τους αποκαλεί φοροφυγάδες,κλέφτες,λαμόγια και κάθε λογής επίθετο αρκεί να τους δείξει στους συνανθρώπους και να τους στοχοποιήσει,αποφέυγοντας με έξυπνο αλλά ύπουλο τρόπο να φωτίσει το πραγματκό πρόβλημα της πατρίδας μας.

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ως απλός Έλληνας πολίτης, ώς άνθρωπος με αξιοπρέπεια, πως δεν ανέχομαι άλλο αυτή την βιομηχανία παραγωγής προστίμων και ποινών που αποκαλείται ελληνικό φορολογικό σύστημα ( κώδικας βιβλίων και στοιχείων ) που εφεύραν

οι ηγετίσκοι της συμφοράς,για να μας κρατούν αιχμαλώτους στις ψευτοεκλογές που στήνουν κάθε φορά που είναι έτοιμος ο κόσμος να τους πάρει με τις πέτρες.

Σαν πατέρας τριών αγοριών στην προσπάθεια μου να τους μάθω πως δεν είναι ούτε δίκαιο ούτε έντιμο να είσαι ύπουλος ακούγοντας τις ερωτήσεις ειδικά του μεγαλύτερου του 12χρονου θεόφιλου πραγματικά αναρωτιέμαι αν τελικά βρισκόμαστε υπο κατοχή ή όχι.

Δεν θέλω να σας κουράσω,δεν θέλω να σας παρακαλέσω,δεν ζητάω τίποτε.

Σας πιάνω απο τους ώμους και σας ταρακουνώ να ξυπνήσετε η Ελλάδα σβήνει,τελειώνει,δεν μπορείτε να κάθεστε άλλο με σταυρωμένα χέρια σας φωνάζω να μας απελευθερώσετε απο αυτή την κατοχική και προδοτική για την Ελλάδα και τους Έλληνες κυβέρνηση. Σας καλώ να σκεφτείτε μερικά απλά πράγματα:

Πώς ξαφνικά μιά χώρα που έχει τόσο ορυκτό πλούτο έγινε πάμφτωχη?

Πώς μια χώρα με την μεγαλύτερη ηλιοφάνεια στην Ευρώπη , με τουριστικές δυνατότητες τεράστιες , με τον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο στον κόσμο, με τις περισσότερες τράπεζες στα Βαλκάνια, με έμψυχο δυναμικό απο το οποίο έχουν βγεί λαμπροί επιστήμονες,εφευρέτες,επιχειρηματίες,άνθρωποι της τέχνης,με μια γεωστρατηγική θέση στο κέντρο του χάρτη,με....με....με τόσα με....να έχει γίνει ο περίγελος του πλανήτη ?

Πώς γίνεται ο κάθε Έλληνας που φεύγει απο την πατρίδα και ξενιτεύεται εκεί που πηγαίνει να πετυχαίνει και να ευημερεί και εδώ να μην μπορεί ούτε να επιβιώσει?

Πώς γίνεται κάθε φορά οι πολιτικοί της Ελλάδας να κάνουν αυτό που είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που αποδεικνύει η κοινή λογική?

Πώς γίνεται να έχουμε τους περισσότερους νόμους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να μην τιμωρείται κανένας μεγαλοσχήμονας?

Πώς γίνεται στην χώρα μας να μπαίνουν στη φυλακή άνθρωποι που δουλέψαν μιά ζωή, επειδή δεν λαδώσαν εφοριακούς ή επειδή είχαν μια παράλειψη και τους επιβλήθηκαν πρόστιμα τεράστια,πού σε καμμία χώρα του κόσμου δεν είναι παράβαση, και έμποροι ναρκωτικών να βγαίνουν απο τις φυλακές λόγω υπεράριθμων κρατουμένων?

Είναι πάρα πολλά τα πώς και τα γιατί, τα ακαταλαβίστικα στη χώρα μας φίλοι Ελληνοαμερικάνοι.

Δεν είναι όλοι οι Έλληνες κλέφτες,φοροφυγάδες,απατεώνες και ότι άλλο ακούτε.

Τυχαίνει να έχω φίλους και συγγενείς στην Αμερική στην μεγάλη αυτή χώρα,που ένα πράγμα δεν μπορεί να την αμφισβητήσει κανείς, άσχετα με όλα όσα της καταλογίζουν.

Αν δεν είσαι τεμπέλης και είσαι εντάξει με το κράτος δεν υπάρχει όριο για το πού μπορείς να φτάσεις.

Δίκαιο και σεβαστό και κάθε άνθρωπος κάνει την επιλογή του.

Εδώ τι να κάνεις από πού πρώτα να φυλαχτείς.

Ο κάθε κρατικοδίαιτος ερχόταν με τα χέρια ανοιχτά και απαιτούσε: φέρε τόσα.

Σήμερα όλοι αυτοί που είναι στα πρόθυρα της απόλυσης γιατί φυλακή δεν μπαίνουν αυτοί,τους φταίει η δημοκρατία, το σύστημα κλπ.

Δεν θα σας κουράσω άλλο, σταματάω εδω......

Προσπαθώ να σας κινητοποιήσω, γράφοντας αυτά - δεν ξέρω και τι επιπτώσεις μπορεί να έχω αφού έγραψα το όνομά μου - για να απελευθερώσετε την πατρίδα μας απο αυτά τα τρωκτικά που την διέλυσαν και λένε πως φταίει ο κοσμάκης που δεν πλήρωνε φόρους.

Μία φορά χάρη στους ομογενείς ελευθερωθήκαμε απο τους Τούρκους, μία φορά χάρη στους Αμερικανούς ελευθερωθήκαμε από τους Γερμανούς και αφού τελικά δεν προλαβαίνουμε απο την διχόνοια να ελευθερωθούμε αυτή τη φορά μόνοι μας, είστε οι μόνοι που μπορείτε να μας απελευθερώσετε.

Με εκτίμηση

Κώστας Κανάκας

 





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Μια Αλφαβήτα ο δρόμος του Κορωνοϊού - Της Μαρίας Παπαδοπούλου

18 Ιουλίου 2021, 13:24
Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την ...

200 χρόνια ελευθερίας 1821-2021 - Της Μαρίας Παπαδοπούλου

07 Απριλίου 2021, 23:51
 Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την ...

Ένα δάκρυ για τον Ντιέγκο - Του Δημήτρη Σουλιώτη

06 Δεκεμβρίου 2020, 05:10
Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα έφυγε από τη ζωή… Ακούγοντας την είδηση του θανάτου του ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0