Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Ο Βορίδης «ξύπνησε» τα πάθη στη συγκυβέρνηση

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Ο Βορίδης «ξύπνησε» τα πάθη στη συγκυβέρνηση

Ο Βορίδης ακυρώνει το «μασάζ» του Μαξίμου στους γαλάζιους που γκρινιάζουν για τη συγκυβέρνηση με τον Βενιζέλο, σήμα από την Ιπποκράτους για επίθεση στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ.


Νέο ενδιαφέρον αποκτά πλέον η ομιλία Σαμαρά το μεσημέρι με την οποία θα ολοκληρωθούν οι εργασίες του 9ου συνεδρίου της ΝΔ έπειτα από τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος του και το ΠΑΣΟΚ με αφορμή μία αποστροφή του κ. Βορίδη: 

-Τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά – Βενιζέλου

«Η κρίση στην Ελλάδα έχει συγκεκριμένο όνομα και επώνυμο. Για την καταστροφή του τόπου ευθύνονται οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ, του Ανδρέα Παπανδρέου, σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή».

Η αναφορά αυτή ήρθε λίγες ώρες μετά το άνοιγμα που επιχείρησε ο πρωθυπουργός με την ομιλία του και προς τους κεντρογενείς ψηφοφόρους προκαλώντας ποικίλα σχόλια στο «γαλάζιο» στρατόπεδο, καθώς το πρωθυπουργικό επιτελείο και τα στελέχη της ΝΔ εδώ και μέρες προσπαθούν να κάνουν «μασάζ» σε όλους όσους γκρινιάζουν για τη συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, τον αριθμό των «πράσινων» υπουργών και κυρίως τον τρόπο με τον οποίο κινείται ήδη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος. 

Δείτε τι δήλωσε ο βουλευτής της Ν.Δ. στην πρωινή εκπομπή του Mega (30/6)



Οι σύνεδροι της ΝΔ ξέσπασαν σε χειροκροτήματα όταν ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο, αρκετά στελέχη παρά το γεγονός ότι ουδόλως διαφωνούν με την άποψή του, εκτιμούν ότι η συγκυρία ήταν άκαιρη καθώς μπορεί να προκληθούν αλυσιδωτές αντιδράσεις στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης. 




Α. Γεωργιάδης: Καταστροφική η πολιτική του Ανδρέα

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι στα λεγόμενα μεσαία στρώματα της κυβέρνησης εκεί δηλαδή όπου καθημερινά συνεργάζονται στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ μπορεί να υπάρξουν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας και συνεννόησης από μία και μόνο δήλωση αφού ήδη η Ιπποκράτους έδωσε «σήμα» με τη διαρροή που έκανε για τον βουλευτή της ΝΔ:

«Θα υπήρχε έκπληξη αν ο γραμματέας της νεολαίας του Παπαδόπουλου έλεγε καλά λόγια για τον Ανδρέα Παπανδρέου» σημείωναν από το ΠΑΣΟΚ όπου γενική είναι η εκτίμηση πως ο κ. Βορίδης επιχείρησε μία θορυβώδη παρέμβαση μετά τη μη αξιοποίησή του στον ανασχηματισμό υπηρετώντας και «προσωπικές φιλοδοξίες του».

«Αν το ΠΑΣΟΚ ακόμα δεν έχει καταλάβει ότι η πολιτική που ακολουθεί το 2013 είναι στον αντίποδα της πολιτικής που εφάρμοζε και πρέσβευε το 1980, τότε η κρίση του είναι τόσο βαθιά που βρίσκει ύστατο καταφύγιο σε χιλιοειπωμένες και χιλιοαπαντημένες κατηγορίες που αφορούν στον Βορίδη» σχολίαζαν σκωπτικά συνεργάτες του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ για τη διαρροή από την Ιπποκράτους. 

Ο.Κωνσταντινόπουλος: Οι δηλώσεις Βορίδη ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου


«Φωτιά» στο διαδίκτυο 

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ το ένα μετά το άλλο άρχισαν να κάνουν δηλώσεις μέσω twitter και facebook ενώ αυτό που προκάλεσε αίσθηση είναι πως μεταξύ αυτών ήταν και η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας Φώφη Γεννηματά – η μόνη από τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ που αντέδρασε…. 

«Το 1981 ο Ανδρέας Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ άλλαξαν την Ελλάδα. Ο Ανδρέας Παπανδρέου κατέστρεψε την Ελλάδα του διχασμού, του αποκλεισμού, των ανισοτήτων, των αδικιών, των πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων.

»Βρισκόμαστε εδώ, για να θυμίζουμε στον κ. Βορίδη, μα και στον κάθε κ. Βορίδη, ότι το ΠΑΣΟΚ ακόμη και τώρα που είναι λαβωμένο, εγγυάται τη δημοκρατική πορεία του τόπου. Ο κ. Βορίδης και όλοι όσοι προσπαθούν να ρίξουν αποκλειστικά στο ΠΑΣΟΚ τις ευθύνες για την κρίση, ούτε το κόμμα τους υπηρετούν, ούτε την κυβέρνηση, ούτε την αλήθεια». 

Ο Λοβέρδος για τις δηλώσεις Βορίδη


Πρώτος, αντέδρασε ο στενός συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου και γραμματέας επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης ο οποίος μέσω twitter σχολίασε:

«O Βορίδης μιλώντας στο Συνέδριο της ΝΔ έδωσε εξετάσεις υβρίζοντας τον Ανδρέα Παπανδρέου. Συμπεριφέρθηκε ως γνήσιος νοσταλγός του χουντικού παρελθόντος του για να καλύψει το φτύσιμο από τον Σαμαρά. Όσο οι Βορίδηδες βρίζουν τον Ανδρέα, τόσο στη ψυχή του κόσμου ισχυροποιείται η μνήμη και η μεγάλη προσφορά του ηγέτη της Δημοκρατικής Παράταξης στη χώρα και το λαό μας».

Αντιδράσεις υπήρξαν και από τους Μ. Καρχιμάκη και Μ. Κοππά ενώ η πιο έντονη ήταν αυτή του βουλευτή του κόμματος Π. Κουκουλόπουλου ο οποίος σημείωσε: «Χουντοδεξιοί τότε, νεοφιλελεύθεροι τώρα ξέρουν καλά τον αντίπαλο τους: το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα. Το κακό γι’ αυτούς είναι ότι το ξέρουμε και εμείς».

«Σφήνα» στη διαμάχη μπήκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, επίσης μέσω twitter: «Τους ενοχλούν οι επιθέσεις των χουντοδεξιών κατά του Ανδρέα Παπανδρέου. Αλλά δεν έχουν καμιά δυσκολία να συγκυβερνούν με ακροδεξιούς...».

Real.gr





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0