Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Διόρισαν υπόδικη υπάλληλο διευθύντρια του Δημοσίου!

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Διόρισαν υπόδικη υπάλληλο διευθύντρια του Δημοσίου!

Το ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζει. Μπορεί να διέλυσε τη χώρα, ωστόσο το ίδιο παραμένει σκληρό, αδίστακτο και, το κυριότερο, το μόνο που ενδιαφέρει τα στελέχη του είναι να βολεύουν δικούς τους ανθρώπους ανεξάρτητα αν μπορούν να αναλάβουν διευθυντικές θέσεις στο Δημόσιο όταν εκκρεμούν στην ελληνική Δικαιοσύνη σοβαρές υποθέσεις τους!

Η αποκάλυψη της «δημοκρατίας», σύμφωνα με την οποία ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Ηλίας Λιακόπουλος έχει τοποθετήσει στη Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Λειτουργίας υπάλληλο για την οποία εκκρεμεί δίκη από την περίοδο που προΐστατο της Διεύθυνσης Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Αθηνών, τινάζει στον αέρα τις μεγαλόστομες δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση για δημόσια διοίκηση αξιοκρατική και τοποθετήσεις στελεχών με μοναδικό γνώμονα τις ικανότητες και το ήθος τους.

Με την υπ’ αριθμόν 2030/870/19-01-2011 απόφαση κατάταξης προσωπικού της Περιφέρειας Αττικής σε αντίστοιχες θέσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, η οποία την επόμενη ημέρα αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, ο κ. Λιακόπουλος όρισε τρεις προϊσταμένους Γενικών Διευθύνσεων. Μεταξύ αυτών και τη Βασιλική Κορδάτου ως γενική διευθύντρια Εσωτερικής Λειτουργίας (διοίκησης και προσωπικού, που εισηγείται για τις διοικητικές ικανότητες των άλλων υπαλλήλων!), γνωστή για τις φιλοκυβερνητικές της θέσεις. Πέραν της κομματικής επιλογής, ωστόσο, η κυρία Κορδάτου έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με την ελληνική Δικαιοσύνη. Παράμετρος πολύ σημαντική, καθώς σύμφωνα με τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα κανένας υπάλληλος δεν μπορεί να κριθεί και, πολύ περισσότερο, να αναλάβει διευθυντική θέση όσο βρίσκεται σε εξέλιξη δικαστική του εμπλοκή. Ανεξάρτητα από το αν αποδειχτεί αθώος ή ένοχος.

Σύμφωνα με το κλητήριο θέσπισμα, που αποκαλύπτει σήμερα η «δημοκρατία» και το οποίο κοινοποιήθηκε στην κυρία Κορδάτου στις 17 Ιανουαρίου 2011, δύο ημέρες δηλαδή πριν από την απόφαση τοποθέτησής της από τον κ. Λιακόπουλο, ο οποίος προφανώς όφειλε να το γνωρίζει, η εν λόγω υπάλληλος επρόκειτο να δικαστεί ως κατηγορούμενη στις 5 Μαΐου 2011 (σ.σ.: η υπόθεση πήρε αναβολή).

Η κυρία Κορδάτου και δύο ακόμη υπάλληλοι της παλιάς Περιφέρειας Αττικής στη Διεύθυνση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης κατηγορούνται ότι «έχοντας πρόσβαση στο κλειδί της πόρτας του δωματίου και των χρηματοκιβωτίων, εντός των οποίων φυλάσσονταν οι άδειες διαμονής, και γνώση του κωδικού του συστήματος συναγερμού, από κοινού και χωρίς νόμιμο δικαιολογητικό λόγο, ιδιοποιήθηκαν 2.000 έντυπα αδειών διαμονής ενιαίου τύπου (βινιέτες) συνεχόμενης αρίθμησης (2.730.001-2.731.000 και 2.738.001-2.739.000), που είχαν παραλάβει από το ΥΠΕΣΔΔΑ, τα οποία εν συνεχεία ενσωμάτωσαν στην περιουσία τους»!

Βασίλης Θασίτης

δημοκρατία





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0