Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Το υπόμνημα της ΕΙΝΑΠ προς τον Εισαγγελέα για τις εφημερίες

Αρχική | Διάφορα | Άρθρα από το Blog μας | Το υπόμνημα της ΕΙΝΑΠ προς τον Εισαγγελέα για τις εφημερίες

healthview.gr


http://www.healthview.gr/node/19550


hospital_beds_0

16/03/2010

Τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, επισκέφτηκε το πρωί της Τρίτης ο πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Στάθης Τσούκαλος, προκειμένου να τον ενημερώσει για την επικίνδυνη κατάσταση που θα δημιουργηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα στη λειτουργία των νοσοκομείων και των Κ.Υ., λόγω της δραματικής μείωσης του κονδυλίου των εφημεριών. Ο εισαγγελέας εξέφρασε την κατανόησή του και παρέλαβε σχετικό υπόμνημα των νοσοκομειακών γιατρών.



Στο υπόμνημά της ΕΙΝΑΠ αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν θα συμμετέχουν σε ανασφαλή προγράμματα εφημεριών», επισημαίνεται ο κίνδυνος της υγείας των ασθενών ενώ σημειώνεται ότι «η αξίωση παροχής εργασίας σε εφημερία,  χωρίς να αμείβεται, συνιστά αναγκαστική εργασία, πράγμα που προσκρούει στο Σύνταγμα

Το υπόμνημα της ΕΙΝΑΠ προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις εφημερίες

«Το κονδύλι για την εφημέρευση των νοσοκομείων και Κ.Υ. της χώρας το τρέχον έτος είναι μειωμένο κατά 20%, σε σχέση με το αντίστοιχο κονδύλι του 2009. Προβλέπεται μάλιστα ότι το κονδύλι του 2010 απελευθερώνεται κατά 1/12 κάθε μήνα. Είναι λοιπόν αυτονόητο ότι πολλές από τις εφημερίες που πραγματοποίησαν οι νοσοκομειακοί γιατροί τους 3 πρώτους μήνες του έτους δεν θα τις πληρωθούν. Είναι επίσης αυτονόητο, λόγω της μεγάλης μείωσης του συνολικού κονδυλίου, ότι αν οι διοικήσεις των νοσοκομείων προσπαθήσουν να προσαρμόσουν τις ανάγκες εφημερίας στο μειωμένο κονδύλι, τότε θα καταρτίσουν ανασφαλή προγράμματα εφημεριών.

Σας ενημερώνουμε, κύριε Εισαγγελέα, ότι εμείς:

  1. Δεν θα συμμετέχουμε σε ανασφαλή προγράμματα εφημεριών.

  2. Δεν θα κάνουμε εφημερίες που δεν τις πληρωνόμαστε.


Την ευθύνη της ασφαλούς λειτουργίας των νοσοκομείων την έχει η υπουργός Υγείας, και δεν μπορεί να την μετακυλύει, και μάλιστα μεμονωμένα και εξατομικευμένα, στους νοσοκομειακούς γιατρούς.

Η επιστολή μας αυτή προς εσάς έχει την έννοια να γνωστοποιήσει το βέβαιο διακινδύνευσης των ασθενών των νοσοκομείων και όσων τυχόν θα προστρέξουν σ' αυτά.

Το ζήτημα όπως αντιλαμβάνεστε, δεν είναι οικονομικό, συνέχεται με αυτό η διακινδύνευση της υγείας των ασθενών, πράγμα που οι γιατροί δεν μπορούν να ανεχθούν ούτε φυσικά οποιοδήποτε όργανο της πολιτείας.

Ζητήματα παροχής υπηρεσιών Υγείας δεν μπορεί να έχουν λογιστικό χαρακτήρα και δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται με επίκληση το φιλότιμο και τον  εθελοντισμό. Η τυχόν αξίωση παροχής εργασίας σε εφημερία,  χωρίς να αμείβεται, θα συνιστά αναγκαστική εργασία, πράγμα που προσκρούει στο Σύνταγμα.

Όλα αυτά τίθενται υπόψη σας έγκαιρα για να αποφευχθεί περίπτωση ευθυνών των γιατρών για ό,τι αρνητικό προκύψε».





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Τζούλια και Ζαγορίτης - Το video!

30 Ιουνίου 2010, 17:36
 Όσα προγήθηκαν του Μουσείου...Δείτε το video του ALTER: [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=98azJrAs0ys&w=640&h=505]Αποστολή: Γιώργος Τσιρίκος (Πειραιάς) ...

Ο Jerry Lee Lewis στον Λυκαβηττό - Κερδίστε προσκλήσεις

30 Ιουνίου 2010, 13:44
Jerry Lee Lewis: Ο θρύλος του rock and rollLet's rock n' roll πάρτι, στο ...

«Το ΔΝΤ τελειώνει την οικογενειοκρατία στην Ελλάδα», της Joanna Kakissis στην International Herald Tribune

30 Ιουνίου 2010, 12:34
30/6/2010Υπό τον τίτλο «Η λιτότητα θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναδιάταξη», η International Herald ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0