Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Οι πιανίστες Έφη Αγραφιώτη και Γιώργος Κοντραφούρης στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Αρχική | Ελεύθερος χρόνος | Εκδηλώσεις | Οι πιανίστες Έφη Αγραφιώτη και Γιώργος Κοντραφούρης στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Δύο παλαιοί φίλοι και συνεργάτες, δύο βιρτουόζοι στο είδος τους, ο ένας στην κλασική και ο άλλος στη τζαζ μουσική και δύο σπουδαίοι πιανίστες, η Έφη Αγραφιώτη και ο Γιώργος Κοντραφούρης, παρουσιάζουν έργα για 2 πιάνα.

Ήχοι των Άστορ Πιατσόλα, Σάμιουελ Μπάρμπερ, Μωρίς Ραβέλ και Ντέιβ Μπρούμπεκ, έργα που βρίσκονται στις παρυφές του κλασικού και της τζαζ θα παρουσιαστούν σε μία μοναδική βραδιά στον Κήπο, στις 13 Ιουλίου, ώρα 21.00.


Astor Piazzolla: Milonga del Angel (1987)

Adios Nonino (1959)

Samuel Barber: Souvenirs, Σουίτα έργο 28 (1953) (μεταγραφή για 2 πιάνα των Arthur Gold και Robert Fizdale)

Waltz, Schottische, Pas de deux, Two-step, Hesitation-tango, Galop

 

Κερδίστε μια διπλή πρόσκληση!

 

Προπώληση από:

7 Ιουνίου 2013

Τιμές:

Γενική είσοδος: € 7

(τιμή προπώλησης)


Γενική είσοδος: € 9

(τιμή κατά την είσοδο)


Αγορά Εισιτηρίων Online

 

Σύντομα βιογραφικά σημειώματα:

Η Έφη  Aγραφιώτη

Ολοκλήρωσε τις βασικές σπουδές πιάνου και ανώτερων θεωρητικών στην Αθήνα και στη συνέχεια, αφοσιωμένη πλέον στο πιάνο, μελέτησε στη Μόσχα, το Δυτικό Βερολίνο, τη Λοζάννη και τη Γενεύη. Παρακολούθησε μαθήματα μεγάλων σολίστ και σεμινάρια πιάνου και παιδαγωγίας της διδασκαλίας του πιάνου. Για τριάντα χρόνια ανέπτυξε συναυλιακή δραστηριότητα παίζοντας από το Τόκιο μέχρι το Μεξικό και σε μεγάλες  ευρωπαϊκές πόλεις. Υπήρξε συνεργάτρια του Τρίτου προγράμματος της ελληνικής ραδιοφωνίας για είκοσι χρόνια. Ασχολήθηκε σοβαρά με  την εργογραφία των  Ελλήνων συνθετών παίζοντας εντός και εκτός Ελλάδας πλήθος έργων, πολλά εξ αυτών σε πρώτη εκτέλεση και διδάσκοντάς τα. Για δέκα χρόνια οργάνωνε ετήσια μαθήματα με τον γενικό τίτλο “Σεμινάρια για τη μελέτη και την προβολή των έργων για πιάνο των Ελλήνων Συνθετών” και στα πλαίσια αυτών, οι συμμετέχοντες παρουσίασαν τουλάχιστον εκατό ελληνικά έργα σε συναυλίες. Συνέγραψε τέσσερα βιβλία, ηχογράφησε τρεις δίσκους βινυλίου και τρεις δίσκους ακτίνας. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το εκπαιδευτικό βιβλίο της “Πώς θα μάθω πιάνο”, από τον εκδοτικό οίκο Φ.Νάκας. Μετά από 25 χρόνια διδασκαλίας, μεγάλος αριθμός νεώτερων μουσικών υπήρξαν μαθητές της.

Είναι καλλιτεχνική διευθύντρια στο Ωδείο των Εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα  καθηγήτρια πιάνου στο Ατενέουμ. Αρθρογραφεί στο www.tar.gr και στο περιοδικό Πολύτονον της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου.


Ο Γιώργος Κοντραφούρης

Σπούδασε αρχικά κλασικό πιάνο και στην ηλικία των 16, έστρεψε το ενδιαφέρον του στη τζαζ και παρακολούθησε μαθήματα τζαζ αυτοσχεδιασμού με τον Μάρκο Αλεξίου. Παρακολούθησε μαθήματα επίσης με τους Jim Beard και Jarmo Savolainen. Αποφοίτησε με Bachelor’s και Master’s degree in Jazz Performance από την Ακαδημία Sibelius στη Φινλανδία. Έχει συνεργαστεί ως πιανίστας ή οργανίστας με πολύ σημαντικούς και σπουδαίους μουσικούς όπως: Mark Johnson, Arild Andersen, Marcus Stockhausen, Louisiana Red, Keith Copeland, Andy Sheppard, Ralph Peterson Jr., Bob Brozman, Carla Cook, Alvester Garnett, Stepko Gut, Olivier Gatto, David Liebman, Houston Pearson, Eric Alexander, David Sills, Lou Donaldson, Sam Newsome, Jamie Hadad, Deborah Davies, Benny Golson, Tim Hagans, Bob Shepard, Carmen Lundy, Sheila Jordan, Jukkis Uotila, Wade Mikkola, Takis Paterelis, Stratos Vougas, Dimos Dimitriadis, Lydia Fylipovic, T. Spasov, A. Pacatius.

Διδάσκει τζαζ πιάνο και όργανο στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο ενώ παλαιότερα δίδαξε στο Ωδείο Athenaeum στην Ελλάδα και στην Ακαδημία Sibelius στη Φινλανδία.

Έχει διδάξει σε σεμινάρια στην Ελλάδα, στην Ιρλανδία, στην Ινδονησία και στην Εσθονία.

Δείγματα μουσικής:





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ο Μίκης Θεοδωράκης στο... Αλιβέρι

05 Μαϊου 2024, 15:04
 Μια πολύ ενδιαφέρουσα πολιτιστική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αλιβέρι από την καταξιωμένη μουσική ομάδα ...

Εθνική Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών: Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

11 Μαρτίου 2024, 10:39
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ    Τη Δευτέρα, 11 Μαρτίου, στις 18.00, θα γίνει «Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα τής Γυναίκας», ...

Τιμητική εκδήλωση για τον Γιάννη Κορίδη

25 Φεβρουαρίου 2024, 00:15
 Η Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών και οι εκδόσεις Ιωλκός σάς προσκαλούν στην τιμητική εκδήλωση της ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0