Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Ζευγάρια κωμικά και άλλα - Του Γιάννη Καλαμίτση

Αρχική | Απόψεις | Ζευγάρια κωμικά και άλλα - Του Γιάννη Καλαμίτση

ΣΗΜΕΡΑ η εορτή των 12 Αποστόλων. Χρόνια πολλά σε όσες και όσους εορτάζουν. Εχτές ήταν άλλη εορτή. Πέτρου και Παύλου. Χρόνια πολλά σε όσες και όσους εόρταζαν.


Το «Παράξενο ζευγάρι» είναι ένα θεατρικό έργο του Νιλ Σάιμον, που έγινε και ταινία, με πρωταγωνιστές τον Τζακ Λέμον και τον Γουόλτερ Ματάου, στους ρόλους του Φίλιξ και του Οσκαρ. Δεν είναι περίεργο το ότι κάποια ονόματα τα ακούμε πάντα μαζί, ως ζευγάρια;


Δεν μιλώ για «διπλές» γιορτές… όπως (π.χ.) η χθεσινή ή η Κωνσταντίνου και Ελένης, αλλά για άλλα «ζευγάρια»! Παραδείγματος χάριν: ο Χοντρός και ο Λιγνός… Ο Λόλεκ και ο Μπόλεκ… Ο Καραγκιόζης και ο Χατζατζάρης… Συμπτωματικό και μόνον είναι το ότι και τα τρία αυτά ζευγάρια, όπως και ο Φίλιξ και ο Οσκαρ, είναι «κωμικά ντουέτα». Σ’αυτά τα ζευγάρια, ο ένας συνήθως είναι ο «αστείος» και ο άλλος είναι ο «πασαδόρος» Είναι όμως και απορίας άξιον το γιατί, στο άκουσμα κάποιων ονομάτων, σου έρχεται αμέσως στον νου κι άλλο ένα. Ακούς να λένε για τον Αδωνη και σου έρχεται αμέσως στον νου ο άλλος δραπέτης του ΛΑΟΣ, ο Μάκης Βορίδης. Μη με ρωτάτε ποιος από τους δυο είναι ο «αστείος». Το θέμα είναι πως τα κωμικά ζευγάρια αυξάνουν, κατά τις ανάγκες των θιάσων.


Προσφάτως προστέθηκε στη λίστα των κωμικών ζευγαριών άλλο ένα «παράξενο ζευγάρι»! Ενα κορυφαίο «παράξενο ζευγάρι»! Αντώνης Σαμαράς - Βαγγέλης Βενιζέλος! ΝουΔου και Πασόκ μαζί στην κυβέρνηση! Για να δικαιωθούν εκείνοι που έλεγαν πως, από τη στιγμή που ζούμε σε μια κοινωνία, της οποίας το περιφερειακό πλάνο ανάπτυξης αποτελεί μια ανακύκλωση της αχρηστίας, όπως αυτή προβάλλεται μέσα από το Λαϊκό Προτσές, χέσε μέσα Πολυχρόνη, που δεν γίναμε ευζώνοι. Κι από τη στιγμή που ζούμε σε μια τέτοια κοινωνία, φτάσαμε να δούμε και υπουργό Υγείας τον Αδωνη Γεωργιάδη! Τον διασκεδαστικό τηλεοπτικό πωλητή βιβλίων. Και υπουργό Ναυτιλίας τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη! Ινα δικαιωθεί, άλλη μια φορά, και ο φίλος μου ο Κώστας Δούκας, που έλεγε: «Ο,τι θες να ξεφτιλίσεις, φέρ’ το στην Ελλάδα!».


Στην Ελλάδα ήρθε, κάποτε, για επίσκεψη ο κορυφαίος Αργεντινός δημιουργός των ταγκό, ο Εντουάρντο Μπιάνκο, και κατέληξε να μείνει εδώ και να εμφανίζεται στο Αναψυκτήριο της Αίγλης του Ζαππείου. Εκεί που θα εμφανίζονται, συντόμως, και πολλά από τα μέλη της νέας κυβέρνησης.

Real.gr





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Παύλος Πολάκης: Γκαζόζα - Του Μιχάλη Τσιντσίνη

19 Ιουλίου 2024, 14:42
2' 4" χρόνος ανάγνωσης   Γελούσε λίγο με τον εαυτό του. Εκφέροντας εκείνη τη φράση, που ...

Οι κουκούλες και οι σακούλες - Της Ιωάννας Μάνδρου

17 Ιουλίου 2024, 15:04
1' 54" χρόνος ανάγνωσης   Φωτό: Βικιπαίδεια Πριν από λίγες ημέρες, επανήλθε μετ’ επιτάσεως το αίτημα πολλών ...

Παλεύοντας με τη Λερναία Υδρα - Του Τάκη Θεοδωρόπουλου

11 Ιουλίου 2024, 23:15
1' 54" χρόνος ανάγνωσης   Τον Μάιο, μας απασχόλησε η προϊσταμένη στην εφορία της Χαλκίδας. Hταν ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0