Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό για τους υπόλοιπους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων - Ταυτοποιήθηκαν οι δύο νεκροί κακοποιοί

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό για τους υπόλοιπους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων - Ταυτοποιήθηκαν οι δύο νεκροί κακοποιοί

Διέφυγε με άλλους δύο ο 36χρονος σκληρός κακοποιός Μαριάν Κόλα

 

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή Κόνισκα Θέρμου Αιτωλοακαρναρνίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη και άλλων τριών δραπετών των φυλακών Τρικάλων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι έρευνες δεν αποκλείεται να επεκταθούν και προς την Ευρυτανία.


Tη νύχτα της Τρίτης, άνδρες των ΕΚΑΜ -αξιοποιώντας και τις θερμικές κάμερες που έχουν στη διάθεσή τους- περικύκλωσαν στην περιοχή τους δραπέτες.


Ακολούθησε άγρια συμπλοκή με τις σφαίρες να πέφτουν βροχή. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, «έγινε κυριολεκτικά μάχη», αφού όπως είπαν, «άκουγαν για αρκετά λεπτά της ώρας ριπές αυτομάτων όπλων».


Eνας εκ των καταζητούμενων δραπετών των φυλακών Τρικάλων που είχαν συμμετάσχει στην ανθρωποκτονία του αστυνομικού στο Δίστομο, είναι τελικά μεταξύ των νεκρών κατά την επιχείρηση της Αστυνομίας στην περιοχή Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας.


Πρόκειται για τον 25χρονο Λίκα Έντισον, ο οποίος δήλωνε εργάτης και είχε καταδικασθεί τον Μάρτιο του 2008 στο Ναύπλιο σε κάθειρξη επτά χρόνων για κλοπές.


Ο δεύτερος νεκρός είναι ο Κουτζίμ Λίκα -πιθανότατα συγγενής του πρώτου- ο οποίος είχε αποδράσει το 2006 από τη δικαστική φυλακή Λάρισας.


Η ΕΛΑΣ εκτιμά ότι Κουτζίμ Λίκα συμμετείχε στην ομάδα κρούσης που συνέδραμε στην ομαδική απόδραση από τις φυλακές Τρικάλων τον Μάρτιο.


Ο Κουτζίμ Λίκα είχε καταδικαστεί προ πενταετίας για ληστείες και άλλα αδικήματα και φαίνεται να έπαιξε ρόλο οργανωτή στην απόδραση των 11 από τα Τρίκαλα τον περασμένο Μάρτιο.


Από την ώρα της συμπλοκής ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις «χτενίζουν» την περιοχή, θεωρώντας ότι δεν έχουν απομακρυνθεί οι υπόλοιποι δραπέτες.


Σύμφωνα με πληροφορίες, στα χέρια των νεκρών βρέθηκαν καλάσνικοφ, χειροβομβίδες και πιστόλι. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι από τα ξημερώματα της Τετάρτης βρίσκονται πλέον σε κλοιό και οι άλλοι τέσσερις καταζητούμενοι, ανάμεσα στους οποίους και ο Μάριο Κόλα. Ήδη στην περιοχή έχει εξαπολυθεί ευρύτατη επιχείρηση για τον εντοπισμό τουλάχιστον των δύο από αυτούς, που είχαν δραπετεύσει στις 22 Μαρτίου από τις φυλακές Τρικάλων.


Από τα μέχρι τώρα στοιχεία είναι δεδομένο ότι ο 36χρονος Μαριάν Κόλα, κατάφερε προς το παρόν να διαφύγει. Μαζί του -με βάση τα αποτυπώματα που είχαν βρεθεί τις τελευταίες ημέρες σε αγροικία της ορεινής Ναυπακτίας καθώς και σε αυτοκίνητο διαφυγής της συμμορίας- βρίσκονται ο 25χρονος Κλέμεντ Κάλα και ο 27χρονος Ιλίρ Κούπα.


Συναγερμός πολλών εβδομάδων


H αστυνομία εδώ και αρκετές εβδομάδες βρίσκονταν σε συναγερμό για τον εντοπισμό των εξαιρετικά επικίνδυνων κακοποιών.


Τα ξημερώματα της 17ης Ιουνίου οι κακοποιοί πυροβόλησαν και σκότωσαν τον 37χρονο αστυνομικό Γιώργο Ανδριτσόπουλο, σε ενέδρα που είχαν στήσει σε ομάδα της Ασφάλειας Λειβαδιάς.


Ορισμένοι από αυτούς είχαν εμπλακεί πριν από λίγο καιρό και στην αιματηρή συμπλοκή στα Ίσθμια Κορινθίας, όπου είχε πέσει νεκρή η 25χρονη Κατερίνα Ζώγαλη που διέρχονταν με το αυτοκίνητό της.


Επίσης, ένας εκ των δραπετών των φυλακών είχε συμμετοχή και στην ένοπλη ληστεία που έγινε τον Μάιο σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Λάρισα με λεία που αγγίζει το 1 εκατομμύριο ευρώ.


Πρόκειται για τον σκληρό κακοποιό Μαριάν Κόλα, που φέρεται προσωπικά να εμπλέκεται και στη δολοφονία της 25χρονης κοπέλας στα Ίσθμια.


O δραπέτης αναγνωρίστηκε τόσο από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης της τράπεζας -αφού τα πρόσωπα των ληστών δεν ήταν καλυμμένα- όσο και από δακτυλικό αποτύπωμα το οποίο ταυτοποιήθηκε.


Η μεγάλη απόδραση των 11

Βαρυποινίτες με ειδικότητα στις ληστείες και χωρίς κανένα σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή, αφού δεν έχουν διστάσει να πυροβολήσουν, αλλά και να σκοτώσουν στη διάρκεια ληστειών, είναι και οι οκτώ από τους δραπέτες των Τρικάλων: οι υπόλοιποι τρεις με ανάλογο ποινικό παρελθόν, είχαν συλληφθεί λίγες μέρες μετά την απόδραση.


Η οργανωμένη απόπειρα απόδρασης των 11 ατόμων έγινε στις 23 Μαρτίου, ενώ από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν τότε δύο εξωτερικοί φρουροί, ο ένας εκ των οποίων σοβαρά.


Οι 11 δραπέτες από την τρίτη πτέρυγα των φυλακών έκοψαν τα κάγκελα, ανέβηκαν στην ταράτσα και άρχισαν να πυροβολούν την εξωτερική φρουρά.


Ταυτόχρονα, έξω από τις φυλακές άρχισαν να πέφτουν πυροβολισμοί από αυτοκίνητο συνεργών των κρατουμένων που επιχειρούσαν να αποδράσουν.


Στις έρευνες στη φυλακή μετά την απόδραση, βρέθηκαν η αυτοσχέδια σκάλα που χρησιμοποιήσαν οι δραπέτες -από μεταλλική σκάλα διώροφου κρεβατιού, λωρίδες από σεντόνια, ξύλα και σχοινι με γάντζους.


Ενα μήνα πριν, στις 24 Φεβρουαρίου είχε σημειωθεί στις φυλακές Τρικάλων επεισοδιακή απόπειρα απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού με ελικόπτερο, κατά την οποία δόθηκε πραγματική μάχη μεταξύ των φρουρών και του βαρυποινίτη που κάλυπταν συνεργάτες του, κάποιοι από τους οποίους κατάφεραν να δραπετεύσουν τον Μάρτιο.

ΤΑ ΝΕΑ





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0