Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

ΗΠΑ: Καταργήθηκε η βίζα για τους Έλληνες - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Αρχική | Διάφορα | Άρθρα από το Blog μας | ΗΠΑ: Καταργήθηκε η βίζα για τους Έλληνες - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Greek News


http://www.greeknewsonline.com/?p=12187



March 15, 2010 by Greek News  
Filed under Ομογένεια








Ουάσιγκτον.- Σε ανακοίνωσή της η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζάνετ Ναπολιτάνο γνωστοποιεί επίσημα την απόφαση της κυβέρνησης Ομπάμα για ένταξη της Ελλάδας στο “Visa Waiver Program”, εξέλιξη που σημαίνει ότι δεν θα απαιτείται θεώρηση διαβατηρίων για τους Έλληνες πολίτες που επισκέπτονται τις ΗΠΑ.



“Συγχαίρω τους εταίρους μας στην Ελλάδα για τη δέσμευσή τους να εφαρμόζουν αυστηρά κριτήρια σε ό,τι αφορά τον έλεγχο και την ασφάλεια” αναφέρει η κ. Ναπολιτάνο και υπογραμμίζει τη σημασία της ανταλλαγής πληροφοριών για την επίσκεψη Ελλήνων πολιτών στις ΗΠΑ, καθώς “εργαζόμαστε μαζί για να προστατεύσουμε τους πολίτες μας και να ενδυναμώσουμε τις οικονομίες μας”.

Η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας αναφέρει ότι η ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα αντικατοπτρίζει ένα σημαντικό βήμα εμπρός για τη συνεχιζόμενη συνεργασία μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας στους τομείς της οικονομίας και της ασφάλειας και έρχεται ως αποτέλεσμα του συντονισμού κινήσεων ανάμεσα στις δύο χώρες τα τελευταία δύο χρόνια.

Με την ανακοίνωση αυτή, η Ελλάδα εντάσσεται σε μια ομάδα 35 χωρών, οι πολίτες των οποίων έχουν το δικαίωμα να ταξιδεύουν στις ΗΠΑ για 90 ημέρες χωρίς να απαιτείται θεώρηση των διαβατηρίων τους.

Η εφαρμογή του μέτρου αναμένεται να αρχίσει σε ένα περίπου μήνα.

Αναφερόμενος στην κατάργηση της βίζας, ο κ. Ομπάμα είπε ότι θα ενισχυθούν οι οικονομικοί, πολιτικοί και κοινωνικοί δεσμοί των δύο λαών.

Μιλώντας μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι «η ανακοίνωση αυτή είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης και στην ελληνική οικονομία. Και βεβαίως, είναι αυτονόητο ότι και η Ελλάδα, όπως πάντα, ανταποκρίνεται στις διεθνείς της υποχρεώσεις, συνεργάζεται και δουλεύει με όλους τους διεθνείς Οργανισμούς, για την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας. Είναι νομίζω μια πολύ θετική χειρονομία, που δεν είναι μόνο συμβολική, αλλά και ουσιαστική. Θα ήθελα, λοιπόν, να ευχαριστήσω ξανά τον Barack Obama γι’ αυτή την πρωτοβουλία, που είναι ένα πολύ θετικό σημάδι».

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οι Έλληνες πολίτες θα είναι σε θέση να επισκεφτούν τις ΗΠΑ χωρίς βίζα σε περίπου 30 ημέρες μετά την ανακοίνωση του αμερικάνικου Homeland Security στις 9 Μαρτίου

- Οι Έλληνες πολίτες επιτρέπονται να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ για μέχρι 90 ημέρες χωρίς να χρειαστεί βίζα για τουρισμό ή για επαγγελματικό σκοπό και μόνο. Επισκέψεις στις ΗΠΑ για σπουδές ή για εργασία, καθώς και για δημοσιογράφους, δεν ισχύουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα απόσυρσης της βίζας.

- Οι Έλληνες πολίτες θα πρέπει να κάνουν ηλεκτρονική αίτηση (μέσω διαδικτύου) ώστε να λάβουν Έγκριση Ηλεκτρονικού Ταξιδιωτικού Συστήματος – Electronic System Travel Authorization (ESTA).

- Οι Έλληνες πολίτες μπορούν να κάνουν αίτηση στην ESTA άμεσα. Επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση esta.cbp.dhs.gov για να κάνετε αίτηση.

- Η εγγραφή σας με την ESTA διαρκεί για δύο έτη εκτός και αν η ημερομηνία λήξης του διαβατηρίου σας είναι εντός εκείνης της διετούς περιόδου. Εάν συμβαίνει αυτό, τότε η εγγραφή σας διαρκεί ως την ημερομηνία λήξης του διαβατηρίου σας.

- Μία νέα αίτηση ESTA απαιτείται εάν αλλάξουν βασικά στοιχεία σας (π.χ. αλλαγή ονόματος λόγω γάμου).



Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Τζούλια και Ζαγορίτης - Το video!

30 Ιουνίου 2010, 17:36
 Όσα προγήθηκαν του Μουσείου...Δείτε το video του ALTER: [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=98azJrAs0ys&w=640&h=505]Αποστολή: Γιώργος Τσιρίκος (Πειραιάς) ...

Ο Jerry Lee Lewis στον Λυκαβηττό - Κερδίστε προσκλήσεις

30 Ιουνίου 2010, 13:44
Jerry Lee Lewis: Ο θρύλος του rock and rollLet's rock n' roll πάρτι, στο ...

«Το ΔΝΤ τελειώνει την οικογενειοκρατία στην Ελλάδα», της Joanna Kakissis στην International Herald Tribune

30 Ιουνίου 2010, 12:34
30/6/2010Υπό τον τίτλο «Η λιτότητα θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναδιάταξη», η International Herald ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0