Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Αποχαιρέτησε τον ΣΥΝ ο Αλέξης Τσίπρας

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Αποχαιρέτησε τον ΣΥΝ ο Αλέξης Τσίπρας

"Είμαστε αντιπρόσωποι του αύριο", είπε ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέξης Τσίπρας, στο διαρκές συνέδριο κηρύττοντας την αυτοδιάλυση του κόμματος της Αριστεράς μετά από 20 χρόνια και προχωρώντας στην ένωσή του με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

"Ο Συνασπισμός αποτέλεσε ένα πρώτο πείραμα ενότητας, συνεργασίας και αργότερα συγχώνευσης ιστορικών ρευμάτων της αριστεράς, κόντρα στη παράδοση και στη συνήθεια των διασπάσεων και του κατακερματισμού", τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και έκανε ιδιαίτερη μνεία τόσο στον Λεωνίδα Κύρκο και τον Χαρίλαος Φλωράκης τιμώντας τις καταβολές, αλλά και στον Μιχάλη Παπαγιαννάκη, χαρακτηρίζοντας τον "σπουδαίο σύντροφο και διανοούμενο της Αριστεράς".

Κάνοντας ανασκόπηση της πορείας του ΣΥΝ από το 1992 έως σήμερα, ο Αλέξης Τσίπρας είπε: "Μείναμε πιστοί στη δύναμη των κοινωνικών κινημάτων και σταθήκαμε όρθιοι στις συμπληγάδες του δικομματισμού και της διαπλοκής". Επίσης, τόνισε: "Μάθαμε να κουβεντιάζουμε, να συνθέτουμε, να διαφωνούμε, να τσακωνόμαστε αλλά στο τέλος να μετατρέπουμε σε πλούτο και πλεονέκτημα τη διαφορετικότητα". Παραδέχθηκε ότι αυτό δεν γινόταν πάντως με την ίδια επιτυχία, "αλλά αυτή η πολλές φορές επίπονη διαδικασία, δημιούργησε τελικά μια κουλτούρα συνύπαρξης και συνεννόησης που ήταν καταλυτική ως μαγιά για να προχωρήσουν αργότερα, σημαντικά συνεργατικά και συμμαχικά σχήματα, όπως η διεθνής Δράση, το Ελληνικό κοινωνικό Φόρουμ, ο Χώρος διαλόγου για τη κοινή δράση της αριστεράς και τέλος ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ".

"Ο ΣΥΝ πρωτοστάτησε στη δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ", υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας "το πιο πετυχημένο πείραμα ενότητας της αριστεράς και το πιο πετυχημένο εκλογικό σχηματισμού της αριστεράς σε ολόκληρη την Ευρώπη".

"Με τον ΣΥΡΙΖΑ των μελών του, τον ενιαίο φορέα της ελπίδας που θέλει ξέρει και μπορεί να αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου. Για τη σωτηρία της κοινωνίας από τη μνημονιακή λαίλαπα. Για την υπεράσπιση του κόσμου της εργασίας. Για την αποκατάσταση της δημοκρατίας και τη λαϊκής κυριαρχίας", κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η Αυγή





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0