Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Απεργιακός ξεσηκωμός για το πολυνομοσχέδιο

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Απεργιακός ξεσηκωμός για το πολυνομοσχέδιο

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ


Νέο συλλαλητήριο ΑΔΕΔΥ τη Δευτέρα - Γενική Απεργία 16/7

 

 

Στα όρια έκρηξης οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ και εκπαιδευτικοί, απέναντι στις απολύσεις στο Δημόσιο και στην κλιμάκωση της φορολόγησης, που φέρνει πολυνομοσχέδιο-μαμούθ. Κλιμακώνουν τα συνδικάτα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ και διαδήλωση μαζί με ΕΑΣ, ΕΑΒ, ΕΛΒΟ. Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ. Γενική Απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ 16/7.

Η ΑΔΕΔΥ προχώρησε την Πέμπτη σε Παναττική Στάση Εργασίας από τις 12 μ.μ. έως τη λήξη του ωραρίου με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 12:30μ.μ. Μαζική συμμετοχή δημοτικών υπαλλήλων και εκπαιδευτικών. Συμμετέχουν επίσης εργαζόμενοι στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία (ΕΑΒ) και στην Ελληνική Βιομηχανία Όπλων (ΕΛΒΟ), με τη στήριξη της ΓΣΕΕ.


Νέο συλλαλητήριο την ερχόμενη Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2013, στις 8.00 το βράδυ στο Σύνταγμα και περικύκλωση της Βουλής, αποφάσισε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.


Μετά το συλλαλητήριο, θα ακολουθήσει συναυλία με την εθελοντική συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών.


Η κινητοποίηση γίνεται ενόψει της συζήτησης και ψήφισης του νέου πολυνομοσχεδίου από τη Βουλή την ερχόμενη Τρίτη.


Εντονες αντιδράσεις από εργαζομένους στους ΟΤΑ

Εξ άλλου, για την Τρίτη η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία και απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος.


Με ανακοίνωση της η ΑΔΕΔΥ καλεί «τους εργαζόμενους στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα, τις Ομοσπονδίες και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία να δώσουν μαζικό και δυναμικό παρών στις κινητοποιήσεις».


Σημειώνεται ότι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει 24ωρη γενική απεργία την Τρίτη 16 Ιουλίου.


Με σύνθημα «Είμαστε άνθρωποι και δεν θα γίνουμε αριθμοί», η ΑΔΕΔΥ, η ΓΣΕΕ και το ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας και πορεία από την Πλατεία Κλαυθμώνος στη Βουλή, ενάντια στο υπό συζήτηση πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.


«Ο υπουργός προχώρησε στην κατάθεση του πολυνομοσχεδίου, που προβλέπει, μεταξύ άλλων, την κατάργηση των βασικών τομέων υγείας και γραφικών τεχνών στα σχολεία, όπου απολύονται 2.500 άνθρωποι μέσα σε μισή ώρα, ενώ οι μαθητές που παρακολουθούσαν αυτούς τους τομείς μένουν στο δρόμο» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ, Σταύρος Τζιοτζιώτης.


Ενώ συνεχίζονται οι καταλήψεις στις περιφερειακές διευθύνσεις σε όλη την Ελλάδα, ο κ. Τζιοτζιώτης ανέφερε πως στο πρόσφατο συνέδριο της ΟΛΜΕ αποφασίστηκε απεργία διαρκείας από τον Σεπτέμβριο πως κανένα σχολείο δεν θα λειτουργήσει χωρίς τους καθηγητές και τους μαθητές του. Ο ίδιος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «σχεδιάζει να ενισχύσει το ιδιωτικό κεφάλαιο, αναγκάζοντας τους μαθητές να εγγραφούν σε ΙΕΚ και προσλαμβάνοντας σχολικούς φύλακες και υπαλλήλους στην καθαριότητα από ιδιωτικές εταιρείες».


Μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία (ΕΑΒ), την Ελληνική Βιομηχανία Όπλων (ΕΛΒΟ) και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, οι οποίοι μετά τη διάλυση της πορείας μετέβησαν στο υπουργείο Οικονομικών.


Η ΓΣΕΕ, σε ανακοίνωσή της, υπογραμμίζει: «Οι νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις στα εργασιακά, οι διαθεσιμότητες, η κινητικότητα και εν τέλει οι απολύσεις, η ανεργία που έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις, οι συνεχείς επιστρατεύσεις, τα νέα χαράτσια που προωθούνται με το νέο φορολογικό, τα συνεχιζόμενα λουκέτα στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, ο νέος μηχανισμός υπονόμευσης της συλλογικής διαπραγμάτευσης κι όλα όσα έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση και έχουν στερήσει βασικά δημοκρατικά δικαιώματά τους, δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα».


Μηχανοκίνητη πορεία πραγματοποιήσαν το πρωί οι δημοτικοί αστυνομικοί, στους δρόμους της Αθήνας, αντιδρώντας στα σχέδια κινητικότητας και διαθεσιμότητας. Η πορεία ξεκίνησε από τα γραφεία της δημοτικής αστυνομίας στην Αγίου Κωνσταντίνου, πέρασε από τη Βουλή και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους για να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλο.


Εφτασαν έξω από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Κλιμάκωση αποφάσισαν σε συνέλευση οι εργαζόμενοι στο δήμο Θεσσαλονίκης. Την Παρασκευή συγκέντρωση ενόψει δημοτικού συμβουλίου για να ζητήσουν συμπαράσταση.


Υπό κατάληψη τελεί από το πρωί η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων από εκπαιδευτικούς την Πέμπτη, που διαμαρτύρονται για την προωθούμενη κατάργηση τομέων και ειδικοτήτων στην Επαγγελματική Εκπαίδευση.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων, Γιάννη Τσαμαντάκη, εκτιμάται πως για να προχωρήσει ο σχεδιασμός του υπουργείου παιδείας στα Χανιά θα καταργηθούν πέντε ειδικότητες της ΕΠΑΣ με αποτέλεσμα περίπου 420 μαθητές και δεκάδες καθηγητές να βρεθούν στον αέρα.


Σε ανακοίνωση της επιτροπής κατάληψης γίνεται λόγος για «ξαφνικό θάνατο της δημόσιας τεχνικής εκπαίδευσης».


Στις 8 το βράδυ την Πέμπτη η ΕΛΜΕ Χανίων συγκαλεί έκτακτη γενική συνέλευση στο 1ο Γυμνάσιο Χανίων, ενώ το Σάββατο 13 Ιουλίου, στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων.


Στις 8 μ.μ. το ΠΑΜΕ διοργανώνει συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος. Αντίστοιχα συλλαλητήρια έχει εξαγγείλει και σε άλλες πόλεις.


Στο επίκεντρο των αιτημάτων βρίσκεται η προωθούμενη απομάκρυνση προσωπικού κυρίως από τομείς όπως οι δήμοι και τα σχολεία.


Newsroom Enet, ΑΜΠΕ

Ελευθεροτυπία





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0