Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Τουλάχιστον έξι νεκροί και 30 τραυματίες στο σιδηροδρομικό δυστύχημα έξω από το Παρίσι (video)

Αρχική | Ειδήσεις | Κόσμος | Τουλάχιστον έξι νεκροί και 30 τραυματίες στο σιδηροδρομικό δυστύχημα έξω από το Παρίσι (video)

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 30 τραυματίστηκαν σοβαρά, στο σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε την Παρασκευή περίπου 40 χιλιόμετρα νότια του Παρισιού.


Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων οι επιχειρήσεις των σωστικών συνεργείων βρίσκονταν ακόμα σε εξέλιξη μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.


Τέσσερα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας του εκτελούσε το δρομολόγιο Παρίσι-Λιμόζ, εκτροχιάστηκαν, ενώ ένα εξ αυτών, ανατράπηκε.


Πρόκειται για το χειρότερο σιδηροδρομικό ατύχημα στη Γαλλία από το 1988, όταν 56 άτομα έχασαν τη ζωή τους στο σταθμό Γκαρ ντε Λυόν στο Παρίσι.


Ο γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος έσπευσε στον τόπο του δυστυχήματος, επιβεβαίωσε τον αριθμό των μέχρι στιγμής νεκρών και τραυματιών.


Ο Ολάντ ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθούν τρεις ξεχωριστές έρευνες, μία από τις αστυνομικές αρχές, μία από το υπουργείο Μεταφορών και μία ακόμα από την εθνική αρχή σιδηροδρόμων, SNCF. Ανέφερε επίσης ότι «έχω πάρει πολλές φορές στη ζωή μου το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας από το Παρίσι στη Λιμόζ. Πρέπει να μάθουμε όλη την αλήθεια». Ανακοίνωσε τέλος, ότι όλοι οι τραυματίες που βρίσκονταν σε κρίσιμη κατάσταση μεταφέρθηκαν εσπευσμένα σε νοσοκομεία.


Ο επικεφαλής της SNCF, Γκιγιόμ Πεπί, δήλωσε ότι τα αίτια του δυστυχήματος, που σημειώθηκε στις 17:15 τοπική ώρα (18:15 ώρα Ελλάδας), παραμένουν άγνωστα.


Σύμφωνα με τον ίδιο, τέσσερα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας που εκτελούσε δρομολόγιο από το Παρίσι στη Λιμόζ, εκτροχιάστηκαν και το ένα έχει ανατραπεί.


Ο Πεπί διευκρίνισε πως ο συρμός μετέφερε περίπου 370 επιβάτες.


Το δυστύχημα σημειώθηκε στον σταθμό Μπρετινί-σιρ-Ορζ, που εξυπηρετεί τόσο τρένα Ιντερσίτι όσο και αμαξοστοιχίες που εκτελούν δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων, γεγονός που προκάλεσε μεγάλα προβλήματα στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες.


Ένας επιζών είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM ότι οι επιβάτες ένιωσαν πολλές αναταράξεις και συγκρούσεις πριν τελικά η αμαξοστοιχία συντριβεί στο σταθμό.


«Ταρακουνιόμασταν βίαια. Κρατιόμασταν από τις θέσεις μας. Πρέπει να κράτησε 15 δευτερόλεπτα», είπε ο επιβάτης, σημειώνοντας πως το τρένο είχε γεμίσει καπνό. Ο ίδιος διέψευσε πως η αμαξοστοιχία ταξίδευε με υπερβολική ταχύτητα.


«Ο απολογισμός των νεκρών εξελίσσεται διαρκώς σε αυτό το σημείο και δυστυχώς πιθανόν θα αυξηθεί», είπε ο Βαλς, προσθέτοντας πως από τους «δεκάδες» τραυματίες, «ορισμένοι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση».


Ο σοσιαλιστής δήμαρχος Μπερνάρ Ντεκό έδωσε την πληροφορία ότι τρία βαγόνια ακριβώς μπροστά από τον σιδηροδρομικό σταθμό έχουν πέσει το ένα πάνω στο άλλο.

Δείτε το video στον παρακάτω σύνδεσμο:

ΤΑ ΝΕΑ





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Μπάιντεν: Πώς βγήκε εκτός εκλογικής μάχης σε 48 ώρες

22 Ιουλίου 2024, 12:20
 – Όλο το παρασκήνιο     Η σιγουριά που έβγαζε το εκλογικό επιτελείο του Μπάιντεν την Παρασκευή, ...

Microsoft: Έπεσαν τα συστήματα της σε όλο τον κόσμο - Χάος στα αεροδρόμια

19 Ιουλίου 2024, 13:20
Εκτός λειτουργίας τα συστήματα σε όλο τον κόσμο λόγω προβλήματος που φαίνεται να συνδέεται ...

Ευρωκοινοβούλιο: Επανεκλογή φον ντερ Λάιεν στην Κομισιόν με 401 ψήφους

18 Ιουλίου 2024, 17:28
Την στήριξαν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, οι Σοσιαλιστές και το μεγαλύτερο μέρος των Πρασίνων, ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0