Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν θα απολυθεί κανένας

Αρχική | Υγεία | Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν θα απολυθεί κανένας

Σε διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να απολυθεί κανένας εργαζόμενος από τον χώρο της υγείας προχώρησε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA".


"Δεν πρόκειται να απολυθεί κανένας. Γιατί δεν πρόκειται να απολυθεί κανένας; Όχι γιατί εγώ θέλω να κάνω κάποιου είδους πολιτική και να ακούγομαι ωραία στα αυτιά των ανθρώπων, γιατί εγώ ξέρετε αν πρέπει να πω κάτι θα το πω γιατί δεν θέλω να μου λένε αύριο δεν μας το είπες. Δεν θα απολυθεί κανένας από τον χώρο της υγείας διότι ο χώρος της υγείας έχει πολύ μεγάλα κενά. Κατά συνέπεια είμαστε υπουργείο που ζητάει κόσμο, όχι που διώχνει. Οι μετακινήσεις που έχουμε σχεδιάσει να γίνουν είναι εντός υγειονομικής περιφέρειας είναι κοντά. Σε πρώτη φάση είναι να βγάλουμε 1.250 στην κινητικότητα, πλην γιατρών. Η κινητικότητα σε εμάς είναι πολύ γρήγορο πράγμα", είπε ο κ. Γεωργιάδης.


Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην απόφαση για αλλαγή του χαρακτήρα ορισμένων νοσοκομείων: "Δεν έχουμε σκοπό να σφάξουμε κανέναν και κανένα νοσοκομείο, αλλά δεν έχουμε σκοπό να συνεχίσουμε να βλέπουμε την σπατάλη και το λάθος. Θέλω να είμαι ειλικρινής σε αυτό. Το πρόγραμμα της αλλαγής του χαρακτήρα ορισμένων νοσοκομείων, δηλαδή της μετατροπής ορισμένων νοσοκομείων σε κέντρα πρωτοβάθμιας φροντίδας αστικού τύπου, ας το πούμε έτσι και της μεταφοράς του πλεονάζοντος προσωπικού σε γειτονικά νοσοκομεία κορμού όπου έχουν πολύ μεγάλη έλλειψη, δεν γίνεται μόνο για εξοικονόμηση πόρων και χρημάτων, το βασικό κριτήριο δεν είναι αυτό".


Μιλώντας για τον ΕΟΠΥΥ ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για έναν "γίγαντα" που χτίστηκε σε "πήλινα πόδια".


"Ο ΕΟΠΥΥ είναι το μεγαλύτερο εγχείρημα που έχει κάνει η χώρα τα τελευταία χρόνια. Μιλάμε για ένα επιχειρηματικό σχέδιο με την έννοια την οικονομική γιγαντιαίο. Είναι ο μεγαλύτερος πάροχος ασφαλιστικών υπηρεσιών στην Ευρώπη. Μιλάμε για γίγαντα. Φτιάξαμε ένα γίγαντα σε πήλινα πόδια. Εάν δηλαδή τώρα αρχίσουμε να δούμε πώς το φτιάξαμε, πώς ακριβώς λειτουργεί, είναι αδύνατο να πιστέψουμε ότι όντως έχουμε κάνει αυτό το πράγμα. Δηλαδή, βάλαμε όλα τα ταμεία που θέλαμε να συγχωνεύσουμε στον ΕΟΠΥΥ, πολύ ωραία. Τα πληροφοριακά συστήματα των ταμείων, το ένα δεν βλέπει το άλλο. Ως αποτέλεσμα αυτού, ο ΕΟΠΥΥ δεν μπορεί να έχει συνολική εικόνα των δαπανών και των εσόδων σε καθημερινή βάση. Κατά βάση, με μεγάλο κόπο μπορεί να συγκεντρώσει τα στοιχεία τα οποία χρειάζεται", υπογράμμισε.


Αναφερόμενος στο πόρισμα του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης σύμφωνα με το οποίο ο προϊστάμενος της διεύθυνσης φαρμάκων και φαρμακείων του υπουργείου Υγείας καθώς και η πρώην πρόεδρος της επιτροπής τιμών φαρμάκων του υπουργείου είναι μέλη ενός φορέα, ο οποίος εμφανίζεται ως ο τελικός αποδέκτης χορηγιών από φαρμακευτικές εταιρίες για την διοργάνωση συνεδρίων, ο υπουργός στάθηκε στις κινήσεις που έκανε μόλις το έμαθε.


"Πριν από ορισμένους μήνες, ορισμένοι υπάλληλοι που έχουν κρίσιμες θέσεις στον κύκλο του φαρμάκου προσκλήθηκαν από αυτό τον οργανισμό, όχι από τις φαρμακευτικές εταιρείες, για να συμμετάσχουν στο διεθνές συνέδριο, τα έξοδα των οποίων πληρώθηκαν από τις ιδιωτικές χορηγίες των φαρμακευτικών εταιρειών. Όταν αυτό έγινε γνωστό σε μένα έκανα τις εξής δυο κινήσεις: πρώτον έβγαλα μια εγκύκλιο στο υπουργείο και είπα ότι αυτό απαγορεύεται δια ροπάλου να γίνεται, δεύτερον είπε στον πρόεδρο του ΕΟΦ να διερευνήσει ο ΕΟΦ τη νομιμότητα όλης αυτής της πράξεως και μέσα εσωτερικά στο υπουργείο θα ξεκινήσουμε την έρευνα για να καταλογίσουμε ευθύνες εάν και σε όποιον υπάρχουν. Σε κάθε περίπτωση για εμένα είναι ένα γεγονός καταδικαστέο. Δεν έπρεπε να γίνει. Οι άνθρωποι επειδή κάλεσα να μου το εξηγήσουνε, μου είπαν την δική τους πλευρά των γεγονότων, ότι δηλαδή δεν μπορεί να γνωρίζουν ποιος έχει δώσει τα χρήματα σε αυτό τον διεθνή οργανισμό, γιατί δεν είχαν άμεση επαφή με τις φαρμακευτικές εταιρείες", σημείωσε.

megatv.com





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

«Καμπανάκι» Τσιόδρα: Η αμφισβήτηση των εμβολιασμών έχει συνέπειες

07 Μαρτίου 2024, 19:15
 - Δεν δικαιολογούμαστε να έχουμε επιδημίες ιλαράς το 2024     Φωτό: Pixabay.com Στην Ελλάδα, από την αρχή ...

Χειροπέδες σε γιατρό Κέντρου Υγείας - Έδινε ψεύτικες βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

02 Μαρτίου 2024, 18:34
 Ηλεία   Ο γιατρός είχε συνάψει συμφωνία με "ιατρικούς επισκέπτες" συγκεκριμένης φαρμακευτικής εταιρείας, για να συνταγογραφεί ...

Δωρεάν απογευματινά χειρουργεία για 50.000 ασθενείς

26 Φεβρουαρίου 2024, 21:45
Φωτό: Pixabay.com Καϊτανίδου Μάρθα Την αξιοποίηση 60 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για να μην ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0