Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Μεγάλη πυρκαγιά σε δύσβατο σημείο στην Πάρνηθα

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Μεγάλη πυρκαγιά σε δύσβατο σημείο στην Πάρνηθα

ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗΣ

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Πέτρα της Βαρυμπόπης στην Πάρνηθα. Η πυρκαγιά βρίσκεται σε δύσβατο σημείο και η Πυροσβεστική ενισχύει συνεχώς τις δυνάμεις που επιχειρούν προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο, να μην απειλήσει κατοικίες, καθώς και να σωθεί το πευκοδάσος που διασώθηκε από τις προηγούμενες πυρκαγιές.

Φωτογραφία αρχείου

 

Αυτή την ώρα επιχειρούν στο σημείο 100 πυροσβέστες με 32 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρο τμήμα, 10 εθελοντικά οχήματα με 20 άτομα, 15 υδροφόρες δήμων, 10 ιδιωτικές υδροφόρες, 42 στρατιώτες, 3 μηχανήματα του Στρατού, ενώ περισσότερες ενισχύσεις σπεύδουν από όλη τη χώρα.

Οι αρκετά ισχυροί άνεμοι αλλάζουν συνεχώς κατεύθυνση, δυσχεραίνοντας το έργο της κατάσβεσης.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν δημιουργήσει αντιπυρικές ζώνες σε ακτίνα τουλάχιστον 300 μ. για να μην ξεφύγει το μέτωπο και να μην φτάσει η πυρκαγιά σε κατοικημένη περιοχή. Προτεραιότητα αποτελεί και το πευκοδάσος που είχε διασωθεί από προηγούμενες πυρκαγιές.

Η Πέτρα βρίσκεται στην περιοχή των Θρακομακεδόνων, στους ανατολικούς πρόποδες της Πάρνηθας και είναι ένα από τα παλιότερα και σημαντικότερα αναρριχητικά πεδία στην Ελλάδα. Ονομάζεται Πέτρα λόγω των βράχων που υπάρχουν.

Εν τω μεταξύ σε ύφεση είναι η φωτιά που εξελίσσεται μέσα σε κατοικημένη περιοχή στον Κάβο Ισθμίων ενώ ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής από όλη την Πελοπόννησο επιχειρούν να την θέσουν υπό έλεγχο.

Αποκαταστάθηκε και διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία των οχημάτων από το 1ο έως το 6ο χλμ. της εθνικής οδού Ισθμού - Επιδαύρου, που είχε διακοπεί νωρίτερα σήμερα το βράδυ, για λόγους ασφαλείας εξαιτίας της φωτιάς στην περιοχή.

ΕΘΝΟΣ





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0