Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Δένδιας: «Εκρηκτική η κατάσταση στο σωφρονιστικό» - Λεπτομέρειες για τη συμπλοκή με τους δραπέτες

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Δένδιας: «Εκρηκτική η κατάσταση στο σωφρονιστικό» - Λεπτομέρειες για τη συμπλοκή με τους δραπέτες

Διαχρονικές οι ευθύνες για την κατάσταση στο σωφρονιστικό σύστημα, δήλωσε ο Ν. Δένδιας σε συνέντευξη για την επιχείρηση σύλληψης των Αλβανών δραπετών. Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έρευνες.


Σε δηλώσεις για την μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στα ελληνοαλβανικά σύνορα αναφορικά με τους Αλβανούς δραπέτες προέβη ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας.


Ο υπουργός ευχαρίστησε θερμά εκ μέρους της ελληνικής κοινωνίας και του κ. Αντώνη Σαμαρά το προσωπικό και την ηγεσία της ελληνικής αστυνομίας «για τη μεγαλύτερη αστυνομική επιχείρηση που έχει ποτέ διεξαχθεί για τη σύλληψη επικίνδυνων εγκληματιών σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες».


«Σε όλα αυτά τα άτομα που επιχειρούν τους τελευταίους τέσσερις μήνες θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ», επεσήμανε ο κ. Δένδιας.


Ο υπουργός ανέφερε επίσης: «Για να έχουμε αίσθηση της επιχείρησης τους τελευταίους τέσσερις μήνες 580 έως 750 άτομα έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους και αγωνίζονται για την προστασία της ελληνικής κοινωνίας».


Σε αυτό το σημείο ο κ. Δένδιας ευχαρίστησε το λιμενικό και τις ένοπλες δυνάμεις, καθώς και τους αρμόδιους υπουργούς για τη συμβολή τους στην επιχείρηση.


Επιπλέον, τόνισε ότι έχει «απόλυτη βεβαιότητα πως τα στελέχη της ελληνικής αστυνομίας θα συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο την προσπάθεια μέχρι οι δράστες να συλληφθούν και να βρεθούν ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης, αν καταστεί αυτό δυνατό».


Αναφερόμενος στα αίτια της επιχείρησης αυτής, υπογράμμισε ότι η υπεύθυνη είναι «η εκρηκτική κατάσταση που υπάρχει στο σωφρονιστικό σύστημα της χώρας». Υπάρχουν «διαχρονικές ευθύνες», είπε, ενώ συμπεριέλαβε και τον εαυτό του.


Επιπλέον, πρόσθεσε ότι «ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης έχει μακρά θητεία και απόλυτη γνώση του σωφρονιστικού συστήματος και έχω την πεποίθηση ότι θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα που δυναμιτίζουν την τάξη της χώρας».


Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, που πήρε το λόγο ανέφερε μερικές επιπλέον λεπτομέρειες για την γιγαντιαία επιχείρηση. «Ο αρχηγός, ο αδίστακτος Μαριάν Κόλα εξουδετερώθηκε στο χωριό Βροσίνα Ιωαννίνων. Από τις 22 Μαρτίου πραγματοποιείται η επιχείρηση, οπότε και έγινε η απόδραση.


Οι κακοποιοί έπεσαν σε μπλόκο των ανδρών της ΕΚΑΜ και όταν κλήθηκαν να παραδοθούν πυροβόλησαν και οι δύο με καλάσνικοφ, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει μάχη, κατά την οποία έπεσε νεκρός ο Μαριάν Κόλα, ενώ κατάφερε να διαφύγει εκμεταλλευόμενος την ομίχλη, ο σύντροφός του Ιλίρ Κούπα, για τον οποίον δεν υπάρχουν ευρήματα που να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι έχει τραυματιστεί».


Σε ό,τι αφορά την περίπτωση του Κόλα ανακοινώθηκε πως βρέθηκαν στην κατοχή του ένα Καλάσνικοφ με διπλή γεμιστήρα, μια χειροβομβίδα και ένα πιστόλι μπλοκ, που ανήκε σε αστυνομικό του Τμήματος Ασφαλείας Λειβαδιάς και το οποίο είχαν πάρει οι δραπέτες στη φονική συμπλοκή στο Δίστομο.


Η έρευνα της αστυνομίας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση στα βουνά της Ηπείρου για τον εντοπισμό του Ιλίρ Κούπα, που ήταν μαζί με τον Κόλα, αλλά και σε όλη την Ελλάδα για τη σύλληψη και των υπολοίπων από τους δραπέτες που δεν έχουν ακόμα εντοπιστεί.


«Θέλω να ευχαριστήσω το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ για το ζήλο τους, καθώς είναι πρωτόγνωρη επιχείρηση», τόνισε.


Ο επιθεωρητής Βορείου Ελλάδας αντιστράτηγος, Δημήτρης Τσακνάκης, επιβεβαίωσε ότι ο Κόλα είχε μαζί του και ένα ραδιοφωνάκι από το οποίο εκτιμάται πως ενημερωνόταν για την εξέλιξη των επιχειρήσεων.


Όπως δήλωσε ο κ. Τσακνάκης, επίσης, εξετάζεται στο πλαίσιο της προανάκρισης που γίνεται η εκδοχή να προσέφεραν βοήθεια στον Κόλα και τον Κούπα, άτομα από την περιοχή.


«Δεν υπάρχουν ευρήματα που να επιβεβαιώνουν ότι ο Ιλίρ Κούπα είναι τραυματισμένος. Μπήκε στο δάσος και κατάφερε να διαφύγει», συμπλήρωσε.


Τέλος, ανέφερε πως και οι δύο δραπέτες πυροβόλησαν κατά των αστυνομικών, οι οποίοι είχαν τοποθετήσει ενέδρες σε διάφορα περάσματα που οδηγούσαν στην Αλβανία και ένα από ήταν και το χωριό Βροσίνα.


www.kathimerini.gr





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0