Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Κατεπείγουσα έρευνα για το θάνατο βρέφους

Αρχική | Διάφορα | Άρθρα από το Blog μας | Κατεπείγουσα έρευνα για το θάνατο βρέφους

Hellenic Business


http://www.hbnews.gr/permalink/28548.html
[19.03.2010, 19:56]

 


Κατεπείγουσα έρευνα για το θάνατο βρέφους

 

Τα μαύρα χάλια του ΕΣΥ φέρνει στην επιφάνεια ο θάνατος ενός βρέφους 13 μηνών στην Κοζάνη, μία τραγική υπόθεση για την οποία η υπουργός Υγείας ζήτησε κατεπείγουσα γραπτή αναφορά και διερεύνηση των συνθηκών και των αιτίων.


Η τραγική υπόθεση άρχισε πριν από δύο εβδομάδες, όταν το βρέφος υποβλήθηκε σε εμβόλιο ηπατίτιδας και στη συνέχεια παρουσίασε συμπτώματα γαστρεντερίτιδας. Ο παιδίατρος της οικογένειας απουσίαζε και οι γονείς απευθύνθηκαν στο νοσοκομείο της Κοζάνης, όπου όμως η παιδιατρική κλινική δεν λειτουργεί. Έτσι, απευθύνθηκαν στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, όπου όμως και εκεί η παιδιατρική κλινική είναι κλειστή. Για να βοηθήσουν το παιδί τους οι τραγικοί γονείς μετέφεραν το παιδί τους στο νοσοκομείο της Βέροιας, όπου οι γιατροί διέγνωσαν γαστρεντερίτιδα.

Παρουσιάστηκαν ωστόσο επιπλοκές και το μωρό άρχισε να μελανιάζει, με αποτέλεσμα να χρειαστεί και νέα μεταφορά του βρέφους στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, στη Θεσσαλονίκη, όπου το άτυχο μωρό άφησε την τελευταία του πνοή, το πρωί της Τετάρτης.

Η «οδύσσεια» συνεχίστηκε για τους γονείς, αφού βρέθηκαν μπροστά σε ένα γραφειοκρατικό αδιέξοδο και εφημερίες που δεν συνέπιπταν, όταν ζήτησαν να διενεργηθεί νεκροψία. Τελικά την υπόθεση ανέλαβε προσωπικά ο προϊστάμενος  της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Δ. Ψαρούλης, ο οποίος δήλωσε ότι δεν μπορεί να αναφέρει ακριβή αίτια θανάτου και ότι από τη νεκροψία προέκυψε ότι το βρέφος είχε εκτεταμένη σηψαιμία των άκρων και απόφραξη των ζωτικών του οργάνων.

Με αφορμή το τραγικό περιστατικό, ο δήμαρχος Κοζάνης ζήτησε να δημιουργηθεί περιφερειακό νοσοκομείο στη Δυτική Μακεδονία.





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Τζούλια και Ζαγορίτης - Το video!

30 Ιουνίου 2010, 17:36
 Όσα προγήθηκαν του Μουσείου...Δείτε το video του ALTER: [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=98azJrAs0ys&w=640&h=505]Αποστολή: Γιώργος Τσιρίκος (Πειραιάς) ...

Ο Jerry Lee Lewis στον Λυκαβηττό - Κερδίστε προσκλήσεις

30 Ιουνίου 2010, 13:44
Jerry Lee Lewis: Ο θρύλος του rock and rollLet's rock n' roll πάρτι, στο ...

«Το ΔΝΤ τελειώνει την οικογενειοκρατία στην Ελλάδα», της Joanna Kakissis στην International Herald Tribune

30 Ιουνίου 2010, 12:34
30/6/2010Υπό τον τίτλο «Η λιτότητα θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναδιάταξη», η International Herald ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0