Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Απόδραση 1000 κρατουμένων από το Αμπού Γράιμπ

Αρχική | Ειδήσεις | Κόσμος | Απόδραση 1000 κρατουμένων από το Αμπού Γράιμπ

«Από 500 ως 1.000 φυλακισμένοι απέδρασαν, κυρίως μέλη του δικτύου της αλ Κάιντα», από τη φυλακή της Αμπού Γράιμπ», δήλωσε την Δευτέρα ο Χακίμ αλ Ζάμλι, μέλος της επιτροπής ασφάλειας και άμυνας του ιρακινού κοινοβουλίου.

 

φωτ:Reuters

Η επίθεση «δεν μπορεί να γίνει ανεκτή», ανέφερε, προσθέτοντας :«Όσοι αποδειχθεί ότι επέδειξαν ολιγωρία μεταξύ των στελεχών της διεύθυνσης των φυλακών πρέπει να λογοδοτήσουν».


Τουλάχιστον 41 άνθρωποι, ανάμεσά τους 21 κρατούμενοι, σκοτώθηκαν στις επιδρομές των ενόπλων σε δύο φυλακές κοντά στη Βαγδάτη με στόχο την απελευθέρωση κρατουμένων, σύμφωνα με νέο απολογισμό που έδωσαν στην δημοσιότητα αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με τον Ουάσαμ αλ Φράιτζι, εκπρόσωπο του υπουργείου Δικαιοσύνης του Ιράκ, 21 φυλακισμένοι σκοτώθηκαν και 25 τραυματίστηκαν στις «ταραχές» στις φυλακές Τάτζι και Άμπου Γράιμπ. Επίσης σκοτώθηκαν 20 αστυνομικοί, στρατιώτες και σωφρονιστικοί υπάλληλοι κατά την διάρκεια των συντονισμένων επιθέσεων, που διήρκεσαν περίπου 10 ώρες.

Δεν έχει δοθεί στην δημοσιότητα επίσημος απολογισμός όσον αφορά τον αριθμό των νεκρών ή των συλληφθέντων μεταξύ των δραστών της επίθεσης, αλλά εργαζόμενοι σε δύο νοσοκομεία είπαν ότι διακομίστηκαν σε αυτά οι σοροί τουλάχιστον 10 εκ των επιτιθεμένων.

Ελευθεροτυπία





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Μπάιντεν: Πώς βγήκε εκτός εκλογικής μάχης σε 48 ώρες

22 Ιουλίου 2024, 12:20
 – Όλο το παρασκήνιο     Η σιγουριά που έβγαζε το εκλογικό επιτελείο του Μπάιντεν την Παρασκευή, ...

Microsoft: Έπεσαν τα συστήματα της σε όλο τον κόσμο - Χάος στα αεροδρόμια

19 Ιουλίου 2024, 13:20
Εκτός λειτουργίας τα συστήματα σε όλο τον κόσμο λόγω προβλήματος που φαίνεται να συνδέεται ...

Ευρωκοινοβούλιο: Επανεκλογή φον ντερ Λάιεν στην Κομισιόν με 401 ψήφους

18 Ιουλίου 2024, 17:28
Την στήριξαν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, οι Σοσιαλιστές και το μεγαλύτερο μέρος των Πρασίνων, ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0