Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

«Δείχνει» συνεργάτη του ο Ρέστης για τα δάνεια της FBBank

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | «Δείχνει» συνεργάτη του ο Ρέστης για τα δάνεια της FBBank

Την Παρασκευή θα απολογηθεί στην ανακρίτρια ο εφοπλιστής-επιχειρηματίας Βίκτωρ Ρέστης, που κατηγορείται για υπεξαίρεση και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Ο Β. Ρέστης, που οδηγήθηκε σήμερα στην αρμόδια ανακρίτρια, θα παραμείνει κρατούμενος μέχρι την απολογία του.



Πληροφορίες που επικαλείται η Καθημερινή αναφέρουν πως αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι έχει στραφεί δικαστικά σε βάρος συνεργατών του για την υπόθεση του επίμαχου δανείου. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, υπάρχουν επίσης πληροφορίες πως για την ίδια υπόθεση έχουν εκδοθεί άλλα δύο εντάλματα σύλληψης σε βάρος πρώην συνεργατών του Β. Ρέστη.

Σε βάρος του επιχειρηματία έχει εκδοθεί ένταλμα για τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, που αφορούν ποσό 5,8 εκατ. ευρώ, που χορήγησε η τράπεζα FBBank προς εταιρείες συμφερόντων του Β.Ρέστη.

Η έρευνα φέρεται να ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου. Στη δικογραφία, όπως αναφέρεται στην Καθημερινή, περιλαμβάνονται δύο πορίσματα της Τράπεζας Ελλάδας, καθώς και ένα από την Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως πραγματοποιείται έρευνα από την εισαγγελία της Αθήνας και την ΤτΕ για το ακριβές ύψος των επισφαλών δανειοδοτήσεων, που προς το παρόν υπολογίζονται στα 524 εκατομμύρια ευρώ, αλλά και για τις μεθοδεύσεις από την τότε διοίκηση της τράπεζας.  Υπενθυμίζεται πως η First Business Bank (FBB), της οικογένειας Ρέστη, απορροφήθηκε στις αρχές του περασμένου Μαρτίου από την Εθνική Τράπεζα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Καθημερινή υπάρχουν ενδείξεις ότι η τράπεζα εμφάνισε ως εξυπηρετούμενα, δάνεια που στην πραγματικότητα δεν ήταν ενήμερα, επαναδια-πραγματευόμενη τους όρους τους και μεταφέροντας χρονικά την καταληκτική ημερομηνία αποπληρωμής.

Το τελικό πόρισμα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να ολοκληρωθεί το προσεχές διάστημα, ενώ για την πορεία των ερευνών ενημερώνεται η αρμόδια αρχή για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

TVXS.gr





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0