Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Καθοριστικές συμφωνίες υπογράφουν Κύπρος-Ισραήλ-Ελλάδα

Αρχική | Κύπρος | Καθοριστικές συμφωνίες υπογράφουν Κύπρος-Ισραήλ-Ελλάδα

Την Πέμπτη υπογράφεται Μνημόνιο Συναντίληψης στα θέματα ενέργειας και υδάτινων πόρων

 


Στην ημερήσια διάταξη θα βρίσκεται επίσης το θέμα της ηλεκτρικής διασύνδεσης των τριών χωρών μέσω υποθαλάσσιου καλωδίου.

Σημαντικές και καθοριστικές για τη διεύρυνση της συνεργασίας Κύπρου-Ελλάδας και Ισραήλ στα θέματα φυσικού αερίου θεωρούνται οι συμφωνίες, που θα υπογράψουν οι υπουργοί ενέργειας των τριών χωρών στη διάρκεια του διημέρου.

Οι υπουργοί Ενέργειας Ελλάδας και Ισραήλ, Γιάννης Μανιάτης και Σιλβάν Σιαλόμ φθάνουν σήμερα στην Κύπρο για συνομιλίες με τον ομόλογό τους Γιώργο Λακκοτρύπη.

Η τριμερής συνάντηση εργασίας θα ολοκληρωθεί αύριο με την υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης στα θέματα ενέργειας και υδάτινων πόρων.

Στην ημερήσια διάταξη θα βρίσκεται επίσης το θέμα της ηλεκτρικής διασύνδεσης των τριών χωρών μέσω υποθαλάσσιου καλωδίου.

Αναμένεται ότι στις συνομιλίες των τριών υπουργών θα συζητηθεί και το θέμα της ασφάλειας των εγκαταστάσεων του τερματικού στο Βασιλικό.


Έφθασε ο Υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ

Στην Κύπρο βρίσκεται από το πρωί ο Υπουργός Ενέργειας και Υδάτινων Πόρων του Ισραήλ  Silvan Shalom.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, τον Ισραηλίτη Υπουργό υποδέχθηκε εκ μέρους της Κυβέρνησης, στο αεροδρόμιο Λάρνακας, ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης.

Στις 11.30 π.μ. οι δύο Υπουργοί θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση στο Ξενοδοχείο Κλεοπάτρα, στη Λευκωσία, κατά την οποία θα συζητήσουν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως θέματα που σχετίζονται με την αφαλάτωση και την τεχνολογία ανακυκλωμένου νερού.

Ο κ. Shalom θα παραστεί απόψε στην τελετή εγκαινίων της Μονάδας Αφαλάτωσης Λεμεσού. Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.


Στην Κύπρο ο βοηθός ΥΦΥΠΕΞ των ΗΠΑ

Στη Λευκωσία βρίσκεται και ο βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, αρμόδιος για θέματα ενέργειας, ο οποίος την Τρίτη είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον κύριο Λακκοτρύπη και τον πρόεδρο της ΚΡΕΤΥΚ Χαράλαμπο Ελληνα.

Στόχος η προετοιμασία της επίσκεψης του κυρίου Λακκοτρύπη στις Ηνωμένες Πολιτείες το Σεπτέμβριο για συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του, και η προώθηση της συνεργασίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

kathimerini.com.cy





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Προκλητικός Ερντογάν από τα Κατεχόμενα: «Δεν είναι δυνατή η ομοσπονδιακή λύση στην Κύπρο»

20 Ιουλίου 2024, 12:44
Στα Κατεχόμενα προσγειώθηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος απηύθυνε εμπρηστική ...

Κύπρος: Υφυπουργός Πολιτισμού ο Μιχάλης Χατζηγιάννης

27 Φεβρουαρίου 2023, 17:46
 - Τι αναφέρουν κυπριακά ΜΜΕ   Έκπληξη στον σχηματισμό υπουργικού συμβουλίου στην Κύπρο, καθώς ο Μιχάλης ...

Κύπρος: Ο Νίκος Χριστοδουλίδης νέος πρόεδρος

12 Φεβρουαρίου 2023, 22:52
 Επίσημα Πρόεδρος ο Χριστοδουλίδης: Ενωμένοι να κάνουμε πράξη όσα υποσχεθήκαμε   Εμφανώς συγκινημένος ανέλαβε και επίσημα ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0