Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Διχάζει ο ρόλος Ελλήνων παραστρατιωτικών στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα - NewsTime

Αρχική | Διάφορα | Άρθρα από το Blog μας | Διχάζει ο ρόλος Ελλήνων παραστρατιωτικών στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα - NewsTime

http://www.newstime.gr/?i=nt.el.article&id=37783



Κατέθεσε σήμερα στο 10 Πταισματοδικείο ο δημοσιογράφος Τάκης Μίχας εναντίον του οποίου έχει υποβάλλει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση ο εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Μακεδονικού Μετώπου Σπύρος Βιτάλης. Η εξέταση του δημοσιογράφου έγινε στα πλαίσια της προανακριτικής εξέτασης που έχουν διατάξει οι δικαστικές αρχές. Ως μάρτυρες κατηγορίας έχουν καταθέσει οι Κώστας Ζουράρης, Νεοκλής Σαρρής, Στέλιος Παπαθεμελής και Δημήτρης Βουνάτσος.  

 

Η μήνυση του κ. Βιτάλη αναφέρεται σε παλαιότερο δημοσίευμα του κ. Μίχα στην “Ελευθεροτυπία” στο οποίο ο τελευταίος έκανε αναφορά στην παρουσία «Ελλήνων παραστρατιωτικών» στην σφαγή της Σρεμπρένιτσα τον Ιούλιο του 1995.



 Ο μηνυτής υποστηρίζει ότι στην «μάχη», όπως την αποκαλεί, της Σρεμπρένιτσα δεν υπήρχαν Έλληνες και ότι οι Έλληνες που πολεμούσα στην Σερβία δεν ήσαν «παραστρατιωτικοί» καθ’ όσον αποτελούσαν τμήμα του τακτικού Σερβοβοσνιακού Στρατού. Παρ όλο που το δημοσίευμα του κ. Μίχα δεν αναφερόταν προσωπικά στον κ. Βιτάλη, ο τελευταίος θεωρεί εαυτόν θιγόμενο καθ’ όσον, όπως δηλώνει και ο ίδιος πολέμησε στην Βοσνία στον Σερβοβοσνιακό στρατό υπό τις διαταγές των κατηγορουμένων για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας   Ράντοβαν Κάραζιτς και Ράτκο Μλάντιτς. 

Στη κατάθεση του ο κ. Μίχας προσκόμισε φωτογραφικό υλικό, διεθνείς εκθέσεις και δημοσιεύματα στα Ελληνικά ΜΜΕ που τεκμηριώνουν, κατά την άποψη του, την παρουσία των Ελλήνων στην σφαγή της Σρεμπρένιτσα. Επίσης προσκόμισε δηλώσεις αυτοπτών μαρτύρων- Βόσνιων γυναικών από την Σρεμπρένιτσα- που βεβαιώνουν για την παρουσία Ελλήνων παραστρατιωτικών στην σφαγή. Τέλος, ο δημοσιογράφος προσκόμισε αντίγραφο τμήματος υποκλαπείσας συνομιλίας του στρατιωτικού διοικητή των Σερβοσβόσνιων Ράτκο Μλάντιτς, στην οποία ο τελευταίος κάνει αναφορά στην παρουσία των Ελλήνων παραστρατιωτικών στην Σρεμπρένιτσα.



 Γυναίκα παρακουλουθεί τη δίκη του Ράντοβαν Κάραζιτς.Πίσω της φωτογραφίες θυμάτων της σφαγής της Σρεμπρένιτσα.

Σε δηλώσεις του μετά την κατάθεση του ο κ. Μίχας είπε: «Ενώ η υπόλοιπη ανθρωπότητα αυτή την στιγμή δικάζει τον Ράντοβαν Κάραζιτς στην Ελλάδα οι συνεργάτες του Κάραζιτς διώκουν όσους κάνουν αναφορά στις ελληνικές ευθύνες για τα τραγικά συμβάντα στην Βοσνία. Αυτό αποδεικνύει ότι, δυστυχώς, η  απόκλιση της Ελλάδας από την υπόλοιπη ανθρωπότητα δεν αφορά μόνο τα οικονομικά μεγέθη».


Σχετικά άρθρα τoυ Blog:

«Μύθο» χαρακτηρίζει τη σφαγή στη Σρεμπρένιτσα ο Κάρατζιτς – in.gr

Η Σρεμπρένιτσα της ντροπής! – της Χριστιάννας Λούπα

Η Σρεμπρένιτσα, οι “Σκορπιοί” και οι Έλληνες παρακρατικοί (Μέρος 1ο) – της Χριστιάννας Λούπα

Η Σρεμπρένιτσα, οι “Σκορπιοί” και οι Έλληνες παρακρατικοί (Μέρος 2ο) – της Χριστιάννας Λούπα



Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Τζούλια και Ζαγορίτης - Το video!

30 Ιουνίου 2010, 17:36
 Όσα προγήθηκαν του Μουσείου...Δείτε το video του ALTER: [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=98azJrAs0ys&w=640&h=505]Αποστολή: Γιώργος Τσιρίκος (Πειραιάς) ...

Ο Jerry Lee Lewis στον Λυκαβηττό - Κερδίστε προσκλήσεις

30 Ιουνίου 2010, 13:44
Jerry Lee Lewis: Ο θρύλος του rock and rollLet's rock n' roll πάρτι, στο ...

«Το ΔΝΤ τελειώνει την οικογενειοκρατία στην Ελλάδα», της Joanna Kakissis στην International Herald Tribune

30 Ιουνίου 2010, 12:34
30/6/2010Υπό τον τίτλο «Η λιτότητα θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναδιάταξη», η International Herald ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0