Δημόσιο: Πώς θα γίνουν οι μετατάξεις - μετακινήσεις όσων μπήκαν σε διαθεσιμότητα
Υγεία: Η προϋπηρεσία το βασικότερο κριτήριο
Υπεγράφησαν οι υπουργικές αποφάσεις
Υπεγράφη από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη η υπουργική απόφαση που καθορίζει τη διαδικασία επιλογής των προς μετάταξη ή μεταφορά υπαλλήλων, τα κριτήρια επιλογής και κατάταξής τους, καθώς και τον τρόπο μοριοδότησής τους.
Διαβάστε ολόκληρη την υπουργική απόφαση
Η υπουργική απόφαση αποτελεί συνέχεια εκείνης της 2ας Αυγούστου, που προέβλεπε τον καθορισμό της διαδικασίας επιλογής των υπαλλήλων που τίθενται σε κινητικότητα και βασιζόταν, σύμφωνα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σε τέσσερις αρχές: αξιοκρατία στον τρόπο εισαγωγής του υπαλλήλου στο δημόσιο, αξιοσύνη σε σχέση με τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, αυστηρότητα στον έλεγχο της αρνητικής συμπεριφοράς στην υπηρεσία, αλλά και εμπιστοσύνη στη νέα γενιά των δημοσίων υπαλλήλων.
Σκοπός της υπουργικής απόφασης, που δόθηκε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα, είναι η ρύθμιση ειδικότερων θεμάτων σχετικών με:
α) Τη διαδικασία επιλογής των προς μετάταξη ή μεταφορά των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.
β) Τα αναγκαία δικαιολογητικά.
γ) Τα επιμέρους κριτήρια μοριοδότησης.
δ) Τον αριθμό των μορίων που αντιστοιχούν στα επιμέρους κριτήρια.
Καθοριστικό ρόλο στη διαδικασία έχει το ΑΣΕΠ, το οποίο υποστηρίζει το Τριμελές Ειδικό Συμβούλιο του φορέα υποδοχής, λειτουργικά, διοικητικά και μηχανογραφικά, ενώ παράλληλα αναλαμβάνει βάσει των πινάκων συνδρομής κριτηρίων, τη μοριοδότηση των προσόντων των υπαλλήλων, σύμφωνα με τα κριτήρια που έχουν τεθεί.
Επίσης, το ΑΣΕΠ καταρτίζει κατά φθίνουσα σειρά πίνακα βαθμολογικής κατάταξης υπαλλήλων ανά φορέα υποδοχής, κατηγορία, κλάδο ή και ειδικότητα προσωπικού και τον διαβιβάζει στο αρμόδιο Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο του φορέα υποδοχής.
Υγεία: Η προϋπηρεσία το βασικότερο κριτήριο για τη διαθεσιμότητα
Τα ειδικά κριτήρια βάσει των οποίων θα βγουν σε κινητικότητα οι υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας ανακοίνωσαν τα αρμόδια υπουργεία. Το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στην προϋπηρεσία του υπαλλήλου με ανώτατο όριο τα 43 μόρια.
Η απόφαση αφορά τους υπαλλήλους πλην ιατρών του ΕΣΥ, μόνιμων ιατρών και ιατρών πλήρους αποκλειστικής απασχόλησης.
Όπως αναφέρεται τα χρόνια που έχει συμπληρώσει ο υπάλληλος σε κλινική, μονάδα κλπ, εφόσον η δομή διατηρείται, μοριοδοτούνται ανάλογα με την παλαιότητα.
τα 2 πρώτα χρόνια: +2 μόρια
τα επόμενα 3 χρόνια: +6 μόρια
τα επόμενα 5 χρόνια: +15 μόρια
μετά τη δεκαετία: +4 μόρια ανά έτος
Επιπλέον 7 μόρια δίνουν τα χρόνια υπηρεσίας στην παρούσα απασχόληση. Εφόσον, δηλαδή, η δομή διατηρείται παίρνει +3 μόρια για τα πρώτα δύο χρόνια υπηρεσίας και +7 μόρια προϋπηρεσία άνω των δύο ετών.
Με αυτό τον τρόπο το μέγιστο όριο μοριοδότησης μπορεί να φτάσει τα 50 μόρια.
Διαβάστε ολόκληρη την υπουργική απόφαση
Δείτε καρέ-καρέ τη σφαγή στο Κοντομαρί Χανίων από τους Γερμανούς - Η ιστορία του Franz Peter Weixler
- Δημοφιλέστερα