Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

382 προσλήψεις με συμβάσεις έργου στα ΚΕΠ

Αρχική | Διάφορα | Άρθρα από το Blog μας | 382 προσλήψεις με συμβάσεις έργου στα ΚΕΠ

TA NEA


http://www.tanea.gr/default.asp?pid=46&ct=37&artid=4566472

Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2010


382 με συμβάσεις έργου στα ΚΕΠ


//

 

Νέες προσλήψεις με συμβάσεις μίσθωσης έργου θα γίνουν στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες των δομών αυτών σε 193 δήμους, κοινότητες και νομαρχίες. Σύμφωνα με τη σχετική έγκριση, που δόθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών, θα προχωρήσει η πρόσληψη 382 υπαλλήλων με σύμβαση δωδεκάμηνης διάρκειας.


Οι νέες συμβάσεις αφορούν την κάλυψη κενών που δημιουργήθηκαν εξ αιτίας της λήξης παλαιότερων συμβάσεων στο διάστημα από 1 Νοεμβρίου 2009 και για όσες λήγουν έως το τέλος Μαΐου 2010. Η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών στάλθηκε την περασμένη Πέμπτη προς τις περιφέρειες της χώρας, οι οποίες θα πρέπει- όπως αναφέρεται- άμεσα να αποστείλουν στους ΟΤΑ τις εγκριτικές αποφάσεις ανά ΚΕΠ, ώστε να υπάρχει δυνατότητα έγκαιρης σύναψης των συμβάσεων έργου με τους αναδόχους.

Οι προκηρύξεις θα εκδοθούν από τους οικείους φορείς, οι οποίοι και θα προσδιορίσουν τις ανάγκες τους ανά κατηγορία (Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) και ήδη έχει διαμορφωθεί πρότυπο σχέδιο για τις ανακοινώσεις, το οποίο θα είναι κοινό και θα χρησιμοποιηθεί από όλους τους φορείς.

Σημειώνεται ότι, τόσο η ανακοίνωση για τη σύναψη των συμβάσεων όσο και οι πίνακες κατάταξης των υποψηφίων και οι ενστάσεις που ενδέχεται να υποβληθούν, υπάγονται στον έλεγχο νομιμότητας του ΑΣΕΠ. Οι προσλήψεις θα γίνουν σύμφωνα με τη διαδικασία και τα κριτήρια επιλογής του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου του άρθρου 21 του Ν. 2190/1994. Δηλαδή θα γίνει κατάταξη των υποψηφίων βάσει κριτηρίων όπως βαθμός πτυχίου, χρόνος ανεργίας, ανήλικα τέκνα και εντοπιότητα. Όπως προβλέπεται για όλες τις θέσεις στα ΚΕΠ, βασικό προσόν θεωρείται επίσης και η γνώση χειρισμού Η/Υ.

Μετά τη λήξη και των νέων αυτών συμβάσεων δεν θα υπάρξει άλλη ανανέωση καθώς, όπως ορίζεται σε υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως την περασμένη εβδομάδα, από το τέλος του 2011 θα τεθεί σε εφαρμογή διάταξη του πρόσφατου νόμου για τις προσλήψεις.

Βάσει της διάταξης αυτής, απαγορεύεται η σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου σε περίπτωση που στους φορείς- εν προκειμένω στα ΚΕΠυπάρχουν κενές οργανικές θέσεις ειδικότητας αντίστοιχης με αυτές για τις οποίες θα γίνονταν οι συμβάσεις έργου. Για τον λόγο αυτόν στη σχετική εγκύκλιο για την έγκριση πρόσληψης των 382 συμβασιούχων επισημαίνεται πως, σε περίπτωση που τα κατά τόπους ΚΕΠ προχωρήσουν στη διαδικασία στελέχωσης με μόνιμο προσωπικό, οι συμβάσεις λήγουν αυτοδίκαια ανεξάρτητα εάν έχει συμπληρωθεί ή όχι το δωδεκάμηνο.

Ειδικές ρυθμίσεις προβλέπονται για τις συμβάσεις που θα υπογραφούν σε συγκεκριμένα ΚΕΠ. Έτσι, για τα ΚΕΠ των Δήμων Λυκόβρυσης, Ευρυμενών, Θεσσαλιώτιδος και Ιαλυσού, της κοινότητας Σμίξης και της νομαρχίας Κυκλάδων οι συμβάσεις θα λήξουν ταυτόχρονα με την επιστροφή στην υπηρεσία καθενός από τους υπαλλήλους του κλάδου Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών που απουσιάζουν με μακροχρόνια άδεια.

Αντιστοίχως, στο ΚΕΠ της Νομαρχίας Πρέβεζας η σύμβαση θα λήξει είτε με την επιστροφή του υπαλλήλου του Κλάδου Διεκπεραίωσης Πολιτών που απουσιάζει με μακροχρόνια άδεια είτε με τον διορισμό ατόμου από τις προστατευόμενες κατηγορίες του Ν. 2643/1998, ενώ στο ΚΕΠ του δήμου Κύθνου η σύμβαση θα τερματιστεί με την επιστροφή του υπαλλήλου που απουσιάζει με μακροχρόνια άδεια ή με τον διορισμό κάποιου επιλαχόντος.

Για τις θέσεις στα ΚΕΠ του Δήμου Αθηναίων (Κεντρικό και Παραρτήματα Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄) και του Δήμου Ευδήλου ορίζεται η λήξη των συμβάσεων με την πλήρωση κάθε θέσης από επιλαχόντα του κλάδου Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών ή την κάλυψή τους με άτομα προστατευόμενων κατηγοριών όταν ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες του ΟΑΕΔ.

Στα ΚΕΠ της Κοινότητας Αρρένων και της Νομαρχίας Κέρκυρας οι συμβασιούχοι θα σταματήσουν να απασχολούνται μόλις τοποθετηθούν στις αντίστοιχες θέσεις επιλαχόντες του κλάδου Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών. Τέλος, οι συμβάσεις θα λήξουν με την πλήρωση των θέσεων του αντίστοιχου κλάδου που παρέμειναν κενές για τα ΚΕΠ των Δήμων Σταυρούπολης, Καντάνου, Ιτάνου και Αγίων Θεοδώρων.




Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Τζούλια και Ζαγορίτης - Το video!

30 Ιουνίου 2010, 17:36
 Όσα προγήθηκαν του Μουσείου...Δείτε το video του ALTER: [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=98azJrAs0ys&w=640&h=505]Αποστολή: Γιώργος Τσιρίκος (Πειραιάς) ...

Ο Jerry Lee Lewis στον Λυκαβηττό - Κερδίστε προσκλήσεις

30 Ιουνίου 2010, 13:44
Jerry Lee Lewis: Ο θρύλος του rock and rollLet's rock n' roll πάρτι, στο ...

«Το ΔΝΤ τελειώνει την οικογενειοκρατία στην Ελλάδα», της Joanna Kakissis στην International Herald Tribune

30 Ιουνίου 2010, 12:34
30/6/2010Υπό τον τίτλο «Η λιτότητα θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναδιάταξη», η International Herald ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0