Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Ξεπουλούν τα κοσμήματά τους για μια χούφτα ευρώ...

Αρχική | Διάφορα | Άρθρα από το Blog μας | Ξεπουλούν τα κοσμήματά τους για μια χούφτα ευρώ...
AΠOΣTOΛH: ΔHMHTPHΣ ΣYMEΩNIΔHΣ (AYΣTPAΛIA)

H ασυδοσία και η προδοτική στάση των υπευθύνων οδηγεί τους Έλληνες σε απόγνωση.

Αναρωτιέμαι αν ένα στρατιώτης ή ένας αξιωματικός κάνει μια προδοσία  θα περάσει από στρατοδικείο αν όμως ένας πολιτικός κάνει κάτι που θα βλάψει την Πατρίδα του γιατί να μένει ατιμώρητος ;

Οι πολιτικοί είναι στρατιώτες γιατί δίδουν όρκο να υπηρετούν την πατρίδα και μάλιστα είναι υπόλογοι έναντι του Ελληνικού λαού.

Δυστυχώς όμως μέχρι τώρα παίζουν το ρόλο του νονού.

Αντί να έχουν γραφείο βουλευτού να το ονομάζουν ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΡΕΣΕΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Στην Αυστραλία όμως οι απατεώνες Υπουργοί , πολιτικοί  ,γιατροί και επιχειρηματίες  πηγαίνουν φυλακή. Ρίχνω μεγάλη ευθύνη και στον Ελληνικό λαό που ανέχεται αυτήν την δουλοπρεπή στάση  και που δεν τιμά καθόλου το Ελληνικό Όνομα.

Όταν ένα δέντρο έχει σάπιες ρίζες τότε το δέντρο θα  ξεριζωθεί.

 Δ. Σ. 

Η ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ...

Βέρες, δαχτυλίδια αρραβώνων και οικογενειακά κειμήλια «ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΙ»στα ενεχυροδανειστήρια για ένα κομμάτι ψωμί από τους όλο και πιο χρεωμένους Έλληνες



ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ η οικονομική κρίση, ο υπερδανεισμός των ελληνικών νοικοκυριών και η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά έχουν γονατίσει τον Έλληνα φορολογούμενο, οι δουλειές των ενεχυροδανειστηρίων αυξάνονται διαρκώς. Χιλιάδες πολίτες συρρέουν καθημερινά σε ενεχυροδανειστήρια και ανταλλάσσουν προσωπικά τους αντικείμενα έναντι κάποιου δανείου.



Σε αυτό συντέλεσε και η μείωση στη χορήγηση δανείων και έκδοσης πιστωτικών καρτών από τις τράπεζες, δημιουργώντας την ανάγκη ρευστού και «ζεστού» χρήματος στην αγορά.

ΤΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΦΑΚΑ, ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΑΙΓΙΝΗΤΗ

Στην οδό Πεσμαζόγλου, στο κέντρο της Αθήνας ,βρίσκεται  το παλαιότερο ενεχυροδανειστήριο, αυτό του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.Τα  τρία τελευταία χρόνια, σύμφωνα με πληροφορίες του «ΘΕΜΑΤΟΣ», η δουλειά έχει αυξηθεί σημαντικά αλλά οι πελάτες παραμένουν οι ίδιοι. Άνθρωποι κυρίως της εργατικής τάξης που αδυνατούν πλέον να αντεπεξέλθουν στη δύσκολη και σκληρή οικονομική πραγματικότητα. Μόνο που τώρα παραδίδουν προς ενεχυρίαση περισσότερα πολύτιμα αντικείμενα καθώς έχουν ανάγκη από ρευστό.

 Εξαθλίωση

Έχοντας εξαντλήσει όλους τους τρόπους εξεύρεσης χρημάτων, πολλοί είναι αυτοί που αναζητούν δάνεια με ενέχυρο κοσμήματα και άλλα πράγματα αξίας. Βέρες, δαχτυλίδια αρραβώνων και άλλα πολύτιμα αντικείμενα συγκεντρώνονται στα ενεχυροδανειστήρια της χώρας. Η οικονομική εξαθλίωση ανάγκασε τους καταχρεωμένους πολίτες να αποχωρίζονται προσωπικά τους αντικείμενα και να ξεπουλάνε μέρος της ψυχής τους προκειμένου να βρουν λίγα χρήματα για να καλύψουν τις ανάγκες τους. Με τη σύναψη του δανείου ο δανειζόμενος παραλαμβάνει  ενέχυρο απόδειξη με ακριβή περιγραφή των ενεχυριαζόμενων αντικειμένων του και ταυτόχρονα εισπράττει το ποσό του δανείου που δικαιούται. Τα δάνεια που ισοδυναμούν συνήθως με το ένα δέκατο της αξίας της αγοράς, καθώς ζυγίζεται και εκτιμάται μόνο η καθαρή αξία του χρυσού, δίνονται μέχρι του ποσού των 5.000 ευρώ με επιτόκιο 6% ετησίως. Επιβαρύνονται επίσης με έξοδα φύλαξης 4% επί του ποσού της εκτίμησης και επιπλέον ΦΠΑ επί του ποσού των εξόδων.

Τα αντικείμενα, αφού συσκευαστούν κατάλληλα, φυλάσσονται στα υψίστης ασφαλείας θησαυροφυλάκια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Τα δύσκολα ξεκινούν όταν μετά την παρέλευση έξι μηνών από την αρχική σύναψη του δανείου και τη μη εμφάνιση του δανειζομένου το δάνειο θεωρείται ληξιπρόθεσμο. Στο σημείο αυτό και αφού γίνει η τελευταία προσέγγιση στον οφειλέτη, ξεκινούν οι δημόσιοι πλειστηριασμοί με ευθύνη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και χωρίς την υποχρέωση ειδοποίησης του οφειλέτη.

 Οι κλίκες και οι εξευτελιστικές τιμές

Πίσω από τις βαριές καγκελόπορτες, τα μεσημέρια γίνονται δημοπρασίες εκπλειστηριασμένων αντικειμένων. Οι θαμώνες γνωρίζονται από παλιά και με τα μικρά τους ονόματα. Πρόκειται για μια κλίκα ανθρώπων που ψάχνουν κι αυτοί να αγοράσουν σε εξευτελιστικές τιμές κοσμήματα αξίας .Οικογενειακά κειμήλια, σταυροί, ρολόγια και άλλα πολύτιμα αντικείμενα βρίσκουν νέους ιδιοκτήτες. Όπως φαίνεται και στον κατάλογο από πρόσφατη δη-μοπρασία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που δημοσιεύει σήμερα το «ΘΕΜΑ», τα εκπλειστηριασμένα  αντικείμενα εκτιμώνται σε πολύ χαμηλές τιμές. Με 215 ευρώ ο συμμετέχων μπορεί να κάνει δικά του δύο χρυσά δαχτυλίδια, δύο χρυσούς σταυρούς και μία ταυτότητα, ενώ με μόλις 350 ευρώ μπορεί να αγοράσει δύο δαχτυλίδια, ένα βραχιόλι, μία αλυσίδα με δύο σταυρούς και μία βέρα, όλα επίσης χρυσά. Η τιμή και μόνο αποδεικνύει το μέγεθος της οικονομικής καταστροφής στην οποία έχει περιέλθει ο Έλληνας, που δέχεται να πουλήσει προσωπικά του αντικείμενα ιδιαίτερης συναισθηματικής αξίας έναντι πενιχρής αμοιβής για να βγει από το οικονομικό  αδιέξοδο.



Το «ΘΕΜΑ» έχει στη διάθεσή του και δημοσιεύει σήμερα φωτογραφίες από πλειστηριασμό στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Μέσα στην αίθουσα της οδού Πεσμαζόγλου βρίσκονται περίπου 15 άτομα. Οι υπεύθυνοι φωνάζουν την αρχική τιμή και το παιχνίδι ξεκινάει. Ένας υπάλληλος περνάει με τα κοσμήματα μπροστά από τους ενδιαφερομένους. Οι υποψήφιοι αγοραστές επεξεργάζονται με ειδικό μεγεθυντικό φακό τα αντικείμενα και προτείνουν μια νέα υψηλότερη τιμή. Εδώ κερδίζει ο πιο δυνατός, δηλαδή ο πιο πλούσιος .Ακόμη πιο ακραίες είναι οι συνθήκες που επικρατούν στα ιδιωτικά ενεχυροδανειστήρια, καθώς το δάνειο που παίρνει ο ενδιαφερόμενος δίνεται για έναν μήνα, με επιτόκιο που φτάνει το 20%.

 

Πηγή:

 ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ    ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ     7  ΜΑΡΤΊΟΥ 2010 

 Αριθ. Φύλλου 263



Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Τζούλια και Ζαγορίτης - Το video!

30 Ιουνίου 2010, 17:36
 Όσα προγήθηκαν του Μουσείου...Δείτε το video του ALTER: [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=98azJrAs0ys&w=640&h=505]Αποστολή: Γιώργος Τσιρίκος (Πειραιάς) ...

Ο Jerry Lee Lewis στον Λυκαβηττό - Κερδίστε προσκλήσεις

30 Ιουνίου 2010, 13:44
Jerry Lee Lewis: Ο θρύλος του rock and rollLet's rock n' roll πάρτι, στο ...

«Το ΔΝΤ τελειώνει την οικογενειοκρατία στην Ελλάδα», της Joanna Kakissis στην International Herald Tribune

30 Ιουνίου 2010, 12:34
30/6/2010Υπό τον τίτλο «Η λιτότητα θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναδιάταξη», η International Herald ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0