Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Συμφωνία φαρμακοβιομηχανιών για φθηνά εμβόλια στον αναπτυσσόμενο κόσμο

Αρχική | Διάφορα | Άρθρα από το Blog μας | Συμφωνία φαρμακοβιομηχανιών για φθηνά εμβόλια στον αναπτυσσόμενο κόσμο



















in.gr


http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1119431&lngDtrID=252

Σημαντικό πρώτο βήμα



Κάθε εταιρεία θα προσφέρει σε μειωμένες τιμές 30 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου








Λονδίνο
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο











 
 

Οι φαρμακοβιομηχανίες Pfizer και GlaxoSmithKline αποδέχτηκαν την Τρίτη μια σημαντική συμφωνία για τη διάθεση φθηνών εμβολίων σε αναπτυσσόμενες χώρες τα επόμενα δέκα χρόνια.



Η συμφωνία αφορά το εμβόλιο του πνευμονιόκκοκκου, που σκοτώνει γύρω στα 1,6 εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο, κυρίως στην Ασία και την Αφρική.

Την πρωτοβουλία είχε η Παγκόσμια Συμμαχία Εμβολίων και Ανοσοποίησης (GAVI), ένας φορέας με έδρα τη Γενεύη, ο οποίος εξασφάλισε χρηματοδότηση από τη Βρετανία, την Ιταλία, τον Καναδά, τη Ρωσία, τη Νορβηγία και το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς.

Όπως αναφέρει το Reuters, η συμφωνία ακολουθεί μια νέα προσέγγιση που ονομάζεται δέσμευση μελλοντικών αγορών (advance market commitment). Η τακτική αυτή εγγυάται στις εταιρείες τη λειτουργία αγορών για εμβόλια σε αναπτυσσόμενες χώρες, θέτει όμως πλαφόν στις τιμές που μπορούν να χρεώνουν.

Η Pfizer και GlaxoSmithKline θα προσφέρουν η καθεμία 30 εκατομμύρια δόσεις στην τιμή των 7 δολαρίων ανά δόση για το πρώτο 20% των παραγγελιών, ενώ για το υπόλοιπο 80% η τιμή θα πέσει στα 3,5 δολάρια ανά δόση.

Συγκριτικά, στις αγορές των ανεπτυγμένων χωρών η Pfizer και η Glaxo χρεώνουν από 54 έως 108 δολάρια για τα εμβόλια Prevnar και Synfloriz αντίστοιχα (και τα δύο οποία προστατεύουν από διάφορα στελέχη του βακτηρίου Streprococcus pneumoniae).

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν ακόμα οι φαρμακοβιομηχανίες Biotec και Serum Institute και αρκετές ακόμα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον -η αύξηση των συμμετοχών θα μπορούσε να ρίξει τις τιμές των εμβολίων ακόμα χαμηλότερα.

Η συμμαχία GAVI αναζητά τώρα πρόσθετους πόρους 1,5 δισ. δολαρίων για να χρηματοδοτήσει πλήρως το πρόγραμμα τα επόμενα πέντε χρόνια.

Ελπίζει ότι στο μέλλον θα ακολουθήσουν αντίστοιχες συμφωνίες για το εμβόλιο κατά των ροταϊών, οι οποίοι προκαλούν διάρροια, αλλά και για το μελλοντικό εμβόλιο κατά της ελονοσίας.

Newsroom ΔΟΛ




Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Τζούλια και Ζαγορίτης - Το video!

30 Ιουνίου 2010, 17:36
 Όσα προγήθηκαν του Μουσείου...Δείτε το video του ALTER: [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=98azJrAs0ys&w=640&h=505]Αποστολή: Γιώργος Τσιρίκος (Πειραιάς) ...

Ο Jerry Lee Lewis στον Λυκαβηττό - Κερδίστε προσκλήσεις

30 Ιουνίου 2010, 13:44
Jerry Lee Lewis: Ο θρύλος του rock and rollLet's rock n' roll πάρτι, στο ...

«Το ΔΝΤ τελειώνει την οικογενειοκρατία στην Ελλάδα», της Joanna Kakissis στην International Herald Tribune

30 Ιουνίου 2010, 12:34
30/6/2010Υπό τον τίτλο «Η λιτότητα θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναδιάταξη», η International Herald ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0