Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Οι τελευταίες εξελίξεις για την έκρηξη στα Πατήσια

Αρχική | Διάφορα | Άρθρα από το Blog μας | Οι τελευταίες εξελίξεις για την έκρηξη στα Πατήσια

 


 

Τελευταία ενημέρωση: 13:20 Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Συνεχίζεται από τα συνεργεία της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας η έρευνα στο χώρο της έκρηξης στα Πατήσια, όπου διαμελίστηκε ο 15χρονος Αφγανός.


Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής από την αστυνομία, έχει βρεθεί από τον εκρηκτικό μηχανισμό ένας μεταλλικός κυλινδρικός σωλήνας, μέσα στον οποίο ήταν η εκρηκτική ύλη, καθώς και άλλα υπολείμματα εξαρτημάτων για την πυροδότηση.



Μέχρι τώρα δεν έχουν βρεθεί υπολείμματα από ρολόι, παρά μόνο ένα εξωτερικό περίβλημα μπαταρίας και ένα ηλεκτρικό σπείρωμα λαμπτήρα, μέσω του οποίου έγινε η πυροδότηση της εκρηκτικής ύλης μέσα στο σωλήνα.

Οι αστυνομικοί πάντως, εκτιμούν ότι πρόκειται για ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό, μεσαίας ισχύος.

Η κατασκευή του είναι παρόμοια με του εκρηκτικού μηχανισμού που είχε εκραγεί στις 22 Ιουλίου 2009 στο προξενείο της Χιλής στη Θεσσαλονίκη, ενέργεια για την οποία είχε αναλάβει την ευθύνη η οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς".

Ωστόσο, οι αστυνομικοί δεν μπορούν να πουν με τα υπάρχοντα στοιχεία, ποια οργάνωση μπορεί να κρύβεται πίσω από τη χθεσινή φονική έκρηξη.

Οι εξετάσεις DNA επιβεβαίωσαν ότι ο νεκρός είναι ο γιος της Αφγανής γυναίκας,η οποία νοσηλεύεται.

Σε επέμβαση στα μάτια, λόγω θραυσμάτων που εκτοξεύθηκαν από την έκρηξη, υποβάλλεται η 10χρονη αδελφή του άτυχου 15χρονου, στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.

Η μητέρα του θύματος, η οποία βρίσκεται ακόμα σε κατάσταση σοκ, περιέγραψε στους αστυνομικούς τις συνθήκες του τραγικού συμβάντος.

Τα περιστατικά που οδήγησαν στην έκρηξη


Σύμφωνα με τη 45χρονη, η κόρη της, ηλικίας 10 ετών που νοσηλεύεται, βρήκε δίπλα σε κάδο απορριμμάτων ένα ταξιδιωτικό σάκο και άνοιξε για να δει τι υπήρχε μέσα.

Τότε, την πλησίασε ο 15χρονος. Βρήκε στο σάκο ένα ρολόι, το οποίο όπως είπε, ήταν χαλασμένο. Το θεώρησε άχρηστο, πήρε το σάκο από τα χέρια της αδελφής του για να τον πετάξει αλλά δεν πρόλαβε ποτέ καθώς μεσολάβησε η έκρηξη.

Παράλληλα, η αστυνομία εκτιμά ότι ίσως η βόμβα να τοποθετήθηκε λίγα λεπτά πριν από την ανεύρεσής της από την οικογένεια με συνέπεια οι δράστες να μην προλάβουν να ειδοποιήσουν.

Η εκρηκτική ύλη ήταν τοποθετημένη μέσα σε σωλήνα μεγάλου διαμετρήματος, του οποίου οι άκρες ήταν κλειστές. Η έκρηξη σύμφωνα με τις αρχές θεωρείται μεσαίου μεγέθους.

Επιπλέον, μετά την έρευνα των υπολειμμάτων του εκρηκτικού μηχανισμού, διαπιστώθηκε ότι η συνδεσμολογία παρουσιάζει ομοιότητες με άλλους μηχανισμούς που είχε τοποθετηθεί στο προξενείο της Χιλής στη Θεσσαλονίκη, τον Ιούλιο του 2009.

Ερευνάται ύποπτο τηλεφώνημα

Η αστυνομία ερευνά και πιθανή σχέση ενός απειλητικού τηλεφωνήματος, που έγινε το πρωί της Κυριακής, με την έκρηξη στην ΕΕΔΕ, χωρίς, ωστόσο, να καταλήγει σε κάποιο θετικό συμπέρασμα.

Το τηλεφώνημα έγινε στις 8:46 χθες στον τηλεοπτικό σταθμό Alter και άγνωστος είπε ότι είχε τοποθετηθεί βόμβα στην "ΕΒΕΕ" στα Πατήσια. Προειδοποίησε δε, ότι επρόκειτο να εκραγεί σε 6 λεπτά.

Με δεδομένο ότι δεν υπήρξε νέα προειδοποίηση μέχρι τη στιγμή της έκρηξης, η αστυνομία ερευνά εάν τελικώς η βόμβα είχε κάποια σχέση με το τηλεφώνημα.

Οι αστυνομικές αρχές αναζήτησαν υπηρεσία με τα αρχικά ΕΒΕΕ, αλλά διαπίστωσαν ότι τέτοια δεν υπάρχει.

Αντίθετα, η έκρηξη σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής έξω από το κτίριο της ΕΕΔΕ (Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων) σκοτώνοντας τον άτυχο 15χρονο



Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Τζούλια και Ζαγορίτης - Το video!

30 Ιουνίου 2010, 17:36
 Όσα προγήθηκαν του Μουσείου...Δείτε το video του ALTER: [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=98azJrAs0ys&w=640&h=505]Αποστολή: Γιώργος Τσιρίκος (Πειραιάς) ...

Ο Jerry Lee Lewis στον Λυκαβηττό - Κερδίστε προσκλήσεις

30 Ιουνίου 2010, 13:44
Jerry Lee Lewis: Ο θρύλος του rock and rollLet's rock n' roll πάρτι, στο ...

«Το ΔΝΤ τελειώνει την οικογενειοκρατία στην Ελλάδα», της Joanna Kakissis στην International Herald Tribune

30 Ιουνίου 2010, 12:34
30/6/2010Υπό τον τίτλο «Η λιτότητα θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναδιάταξη», η International Herald ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0