Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Απομακρύνουν τους αστυνομικούς συνοδούς των βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Απομακρύνουν τους αστυνομικούς συνοδούς των βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Η ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

 

Γράφει η Αναστασία Γαλάνη


Χωρίς αστυνομικούς συνοδούς θα κινούνται πλέον οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια στον απόηχο των στοιχείων που έστειλε ο υπουργός στην Εισαγγελία Αρείου Πάγου για αξιόποινες πράξεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής.


Ο κ. Δένδιας είχε προαναγγείλει τις προθέσεις της κυβέρνησης και του ίδιου να «αντιμετωπιστεί με όλες τις νόμιμες διαδικασίες» η όποια εγκληματική δραστηριότητα μελών της Χρυσής Αυγής εκτιμώντας έτσι ότι δεν τίθεται εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή, επειδή δεν επιτρέπεται από το Σύνταγμα, αλλά πλέον «όλοι θα συρθούν στα δικαστήρια και θα ανακοπεί η δράση του συγκεκριμένου κόμματος».


Υπενθυμίζεται ότι χτες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης παρέδωσε επιστολή σχετικά με τη Χρυσή Αυγή στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη ζητώντας την ένταξη, στον αντιτρομοκρατικό νόμο, όλων των ποινικών περιστατικών, στα οποία έχει ανάμειξη ο Σύνδεσμος.


Όπως ανέφερε ο κ. Δένδιας η επιστολή προς την εισαγγελέα συνοδευόταν από τους φακέλους 13 περιστατικών στην Αττική και 19 στην υπόλοιπη Ελλάδα, μετά το επεισόδιο στη λαϊκή αγορά της Ραφήνας, περιστατικά, τα οποία -κατά την άποψη της Αστυνομίας- συνιστούν διαρκή δράση εγκληματικής οργάνωσης. (Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά τα περιστατικά).


Για τον λόγο αυτό, ο υπουργός ζήτησε όλα τα περιστατικά να ενταχθούν στο άρθρο 187 του ποινικού κώδικα, περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, γεγονός που μετατρέπει αυτομάτως τα πλημελήματα σε κακουργήματα και έτσι αντιμετωπίζονται με πολύ αυστηρότερα κριτήρια. Σε ορισμένες από τις περιπτώσεις αυτές, για τις οποίες έχουν σχηματιστεί δικογραφίες, εμπλέκονται και βουλευτές της Χρυσής Αυγής, και η διαδικασία γι αυτούς θα προχωρήσει όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα.


Για αυτό το λόγο, σήμερα και επίσημα ανακοινώθηκε ότι έπειτα από πρόταση του υπουργού και απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., η Αντιτρομοκρατική αναλαμβάνει πλέον την περαιτέρω διερεύνηση των υποθέσεων που φέρονται ως συνδεόμενες με εγκληματική δραστηριότητα μελών της Χ.Α.


Χωρίς συνοδεία αστυνομικών οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής


Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, «Με εισήγηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια και σχετική απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, παύει η διάθεση αστυνομικών συνοδών στους οποίους είχε ανατεθεί η προστασία των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής, μέχρις ότου αποφανθεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου επί των στοιχείων που της απεστάλησαν χθες από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με αξιόποινες πράξεις μελών-υποστηρικτών του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή». Οι πράξεις αυτές φαίνεται να προσιδιάζουν σε σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και στην άσκηση οργανωμένης εγκληματικής δραστηριότητας .


Κατόπιν της απόφασης περί παύσης της διάθεσης αστυνομικών συνοδών σε Βουλευτές του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή», ανακοινώνεται ότι κατά περίπτωση μέτρα για την ασφάλεια των εν λόγω Βουλευτών (κατά τις μετακινήσεις τους και κατά την παρουσία τους σε συγκεκριμένο χώρο) θα δύναται να λαμβάνει η Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας Επισήμων, εφόσον της υποβληθεί αίτημα.


Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη απόφαση ελήφθη και στις 18/9/2012, με εξαίρεση τότε του Γενικού Γραμματέας του κόμματος, αλλά λόγω ειδικών συνθηκών ασφαλείας διατέθηκαν εκ νέου σε ορισμένους βουλευτές του συγκεκριμένου κόμματος αστυνομικοί συνοδοί, ύστερα από απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής Αξιολόγησης Κινδύνου. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που προέκυψαν, κρίθηκε επιπλέον ότι μέχρι να αποφανθεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου επί της αναφοράς του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, η διάθεση συγκεκριμένων αστυνομικών συνοδών στους βουλευτές του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή» είναι ασύμβατη, θεσμικά και νομικά, με τα καθήκοντα της Ελληνικής Αστυνομίας και τα αγαθά της προστασίας της έννομης τάξης και του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος που υπηρετεί».

Πηγή: Newpost.gr





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0