Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Η Αχίλλειος πτέρνα των Ελλήνων είναι η διχόνοια! - Του Παύλου Καρκανίδα, Σίδνεϋ

Αρχική | Τα δικά σας άρθρα | Η Αχίλλειος πτέρνα των Ελλήνων είναι η διχόνοια! - Του Παύλου Καρκανίδα, Σίδνεϋ

-Ας μην αναμοχλεύουμε λοιπόν παρελθοντολογικές εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις που δίχασαν και διχάζουν τους Έλληνες σε μεν και σε δε. Ας αφήσουμε τον Μελιγαλά και όποιον άλλον όμοιό του στην ιστορία για να διδασκόμαστε ώστε να μην ξανά-διχαζόμαστε.

Η Ελλάδα σε εμπόλεμη οικονομική κατάσταση.

-Σήμερα η Ελλάδα μας βρίσκεται σε πόλεμο ενάντια στη χρεοκοπία. Σήμερα λοιπόν εν καιρώ πολέμου η ομόνοια των Ελλήνων είναι όχι μόνο πατριωτικό καθήκον αλλά και επιτακτική αναγκαιότητα. Δυστυχώς οι Έλληνες σε μια ακόμη δυσμενή συγκυρία για την Ελλάδα είναι διχασμένοι.

Λαϊκή Σοφία!

“Η ομόνοια νίκησε τη διχόνοια“ “Η ομόνοια χτίζει, η διχόνοια γκρεμίζει” “Ενωμένοι ποτέ νικημένοι” “Η ισχύς εν τη ενώσει” “Μεγαλουργούμε Ενωμένοι, Βουλιάζουμε Διχασμένοι” “Ο έχων ώτα ακούειν  ακουέτω.”

“Μάθημα καλού πολίτη.”

-Ένα δέντρο -αν δεν είναι ίσιο- (ηλικιωμένος-η) είναι αδύνατον ή πολύ δύσκολο να το ισιώσεις και  όχι σε όλες αλλά μόνο σε κάποιες περιπτώσεις. Όμως ένα δενδρύλλιο (παιδί) μπορείς.

-Πρέπει να διδάξουμε τα παιδιά στα σχολεία από την πρώτη Δημοτικού μέχρι την τελευταία τάξη του Λυκείου “Το μάθημα του καλού πολίτη”, μέσα στο οποίο θα υπάρχει και το μάθημα περί ομόνοιας και διχόνοιας.

-Τι θα εμπεριέχει το μάθημα του καλού πολίτη; Πολλά είναι αυτά που πρέπει να μάθουν, από την Ομόνοια και Διχόνοια, μέχρι κανόνες κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων. Θα μνημονεύσω τα τρία βασικά:

1-Να διδάσκονται με ιστορικά παραδείγματα για το πόσο καταστρεπτική είναι η διχόνοια και πόσο ωφέλιμη είναι η ομόνοια σε επί μέρους κοινωνικές ομάδες και για το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας και για την Ελλάδα. Πχ (α) Επειδή υπήρχε ο διχασμός πάθαμε την καταστροφή στη Σμύρνη το 1922 και χάσαμε Ίμβρο, Τένεδο, Ανατολική Θράκη και πολλά άλλα συνακόλουθα, επειδή «ενός κακού, μύρια έπονται» Συμπερασματικά: Αν είχαμε ομόνοια η καταστροφή της Σμύρνης θα είχε αποφευχθεί. Πχ (β) Η διχόνοια γέννησε τη χούντα και στη συνέχεια η διχόνοια μέσα στη χούντα και με την απόπειρα ανατροπής του Μακαρίου συνέτειναν καθ’ ολοκληρία στη καταστροφική Τουρκική εισβολή στη Κύπρο και τη διχοτόμησή της.

2-Τα παιδιά να διδάσκονται για να μαθαίνουν να είναι νομοταγείς πολίτες, να τηρούν τους νόμους της πατρίδας, ακόμη και αν  αδικούνται από αυτούς, (όπως έπραξε ο Σωκράτης παρόλο που άδικα του επέβαλαν τη θανατική ποινή)  να μην την κλέβουν με τη φοροδιαφυγή, να είναι τίμιοι στις συναλλαγές τους με το κράτος.

3-Τρίτο σημαντικό μάθημα θα είναι να μάθουν τα παιδιά να έχουν θετική σκέψη στο λόγο τους και στο διάλογο και οπωσδήποτε τα  ΜΜΕ πρέπει να αποφεύγουν τις αρνητικές δηλώσεις διότι αυτά έχουν πλατειά επιρροή στο λαϊκό αίσθημα και σκέψη, σπείρουν τρόμο, απογοήτευση και απαισιοδοξία και καταρρακώνουν το ηθικό και τον πατριωτισμό ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας. Την ίδια κακή και πλατειά επιρροή στην ελληνική κοινωνία έχουν και οι αρνητικές (σε όλα) δηλώσεις των βουλευτών και των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης, δημιουργώντας κοινωνικό-πολιτικό κλίμα  αρνητικό, απαισιόδοξο, διχαστικό, χτυπώντας με φωνασκίες και ύβρεις τη κυβέρνηση λες και παίζουν “Πάνω χέρι κάτω χέρι τίνος είναι το πάνω- πάνω.”

-Σχεδόν ποτέ η Αντιπολίτευση στην Ελληνική Βουλή δεν ήταν διορθωτική, συμβουλευτική ή εποικοδομητική στο ύψος που θα έπρεπε να είναι. Η δε σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση όχι μόνο δεν είναι εποικοδομητική αλλά αντιθέτως είναι κατακριτική για να γκρεμίζει   όλα όσα προσπαθεί να χτίσει  η κυβέρνηση. Γιατί το κάνει αυτό; Όχι για να σώσει τον Ελληνικό λαό και την Ελλάδα από τον γκρεμό, αλλά για να ρίξει την κυβέρνηση στον γκρεμό, και να της πάρει την κυβερνητική καρέκλα. Γι’ αυτή τη καρέκλα καυγαδίζουν, υβρίζουν και φωνασκούν στεντόρεια οι αρνητές των πάντων. Το τρίτο ακροδεξιό κόμμα της Χ.Α. πάει επίσης για την πολυπόθητη κυβερνητική καρέκλα  επιτιθέμενο σφόδρα σε αμφότερους διεκδικητές της καρέκλας Σύριζα και κυβέρνηση.  Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια.

-Να και τι λέει για την αρνητικότητα η λαϊκή σοφία: ”καλομελέτα κι έρχεται” αληθεύει και το “κακομελέτα κι έρχεται” Όπως και το “εκείνο που φοβότανε τόπαθε”

Εν κατακλείδι,

-Οφείλουμε όλοι ανεξαιρέτως πάνω από τα επί μέρους (συμφέροντά μας- κομματικά- συντεχνιακά- και προσωπικά) να βάζουμε το συμφέρον της Ελλάδας που είναι η σωτηρία της από τη χρεοκοπία. Διότι το συμφέρον της πατρίδας μας είναι και το συμφέρον όλων μας. Καθήκον μας επιτακτικό ακόμη είναι να φροντίζουμε για τα παιδιά μας, γιατί αυτά θα είναι τα θεμέλια του νέου Ελληνικού κράτους. Πρέπει να συστρατευτούμε εθελοντικά για να δώσουμε τη μάχη ενωμένοι σαν μια γροθιά ενάντια στη χρεοκοπία.  Πρέπει να εργασθούμε για τα παιδιά μας για να τους εμπνέουμε στο σχολείο ελληνικές πνευματικές αξίες των προγόνων μας, όπως θετική, ενεργό και καθαρή σκέψη, γνώση, πλατειά και σε βάθος επιμόρφωση, πατριωτισμό, κρίση, τιμιότητα, ήθος, αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση για να γίνουν καλοί πολίτες, καλοί Έλληνες, ούτως ώστε όταν ενηλικιωθούν να δημιουργήσουν  μια ΑΝΑΓΕΝΝΗΜΕΝΗ  ΝΕΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΗ ΕΛΛΑΔΑ! Είθε!


Παύλος Καρκανίδας, Σίδνεϋ





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Μια Αλφαβήτα ο δρόμος του Κορωνοϊού - Της Μαρίας Παπαδοπούλου

18 Ιουλίου 2021, 13:24
Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την ...

200 χρόνια ελευθερίας 1821-2021 - Της Μαρίας Παπαδοπούλου

07 Απριλίου 2021, 23:51
 Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την ...

Ένα δάκρυ για τον Ντιέγκο - Του Δημήτρη Σουλιώτη

06 Δεκεμβρίου 2020, 05:10
Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα έφυγε από τη ζωή… Ακούγοντας την είδηση του θανάτου του ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0