Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Αστυνομικός μέλος συμμορίας που συνέτασσε πλαστές διαθήκες για να ιδιοποιηθεί περιουσίες θανόντων

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Αστυνομικός μέλος συμμορίας που συνέτασσε πλαστές διαθήκες για να ιδιοποιηθεί περιουσίες θανόντων

Στα ίχνη εγκληματικής οργάνωσης που ενέχεται σε υποθέσεις σύνταξης πλαστών διαθηκών και παράνομης ιδιοποίησης περιουσιακών στοιχείων ατόμων που είχαν αποβιώσει, έφτασε η υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, της ΕΛ.ΑΣ.


Συνελήφθησαν στην Αττική έξι άτομα, τρεις άντρες ηλικίας 22, 23 και 26 ετών και τρεις γυναίκες ηλικίας 48, 57 και 72 ετών αντίστοιχα. Ο 22χρονος που είναι αστυνομικός και υπηρετεί σε υπηρεσία της Αττικής, τέθηκε σε διαθεσιμότητα με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και σε βάρος του διατάχθηκε Ενορκη Διοικητική Εξέταση. Παράλληλα, έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται ακόμη ένα μέλος της οργάνωσης, ένας 45χρονος Βρετανός.


Οπως προέκυψε, η συγκεκριμένη οργάνωση συγκροτήθηκε τουλάχιστον από το 2000, από τις τρεις συλληφθείσες γυναίκες και τον Βρετανό, ενώ σταδιακά προσχώρησαν σε αυτή και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι. Διέθετε συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης, αλλά και σαφή ιεραρχική διάρθρωση και δομή, στην κορυφή της οποίας με διευθυντικό και αρχηγικό ρόλο ήταν η 48χρονη και ο Βρετανός.


Τα μέλη της εντόπιζαν ακίνητα μέσω των καταστάσεων που αναρτώνται στα Ειρηνοδικεία της χώρας για τη σφράγιση ακινήτων θανόντων ατόμων λόγω απουσίας συγγενών ή/και κληρονόμων τους.


Μετά από μικρό χρονικό διάστημα και αφού τα ακίνητα είχαν σφραγιστεί από ειρηνοδίκη, εισέρχονταν παράνομα σ' αυτά και συγκέντρωναν στοιχεία σχετικά με την κινητή και ακίνητη περιουσία των θανόντων (ιδιόχειρες σημειώσεις, βιβλιάρια καταθέσεων, στοιχεία θυρίδων σε τράπεζες κλπ).


Στη συνέχεια, μετά την παρέλευση κάποιων ετών και αφού προηγουμένως διαπίστωναν ότι τα περιουσιακά στοιχεία του ατόμου που είχε αποβιώσει δεν κληροδοτούνταν σε νόμιμους κληρονόμους, συνέτασσαν πλαστές ιδιόχειρες διαθήκες, σύμφωνα με τις οποίες η περιουσία αυτή του θανόντος κληροδοτούνταν σε κάποιο ή κάποια από τα μέλη της οργάνωσης.


Ακολούθως προσκόμιζαν τις πλαστές αυτές διαθήκες ενώπιον των αρμοδίων Πρωτοδικείων της χώρας -κυρίως της Αττικής- και σε συνδυασμό με άλλα ψευδή αποδεικτικά μέσα (καταθέσεις ψευδομαρτύρων-μελών της οργάνωσης), πετύχαιναν την έκδοση ευνοϊκών γι' αυτούς αποφάσεων των δικαστηρίων και θεμελίωναν έτσι κληρονομικό δικαίωμα επί της περιουσίας των θανόντων.


Με τη μέθοδο αυτή διαπιστώθηκε ότι συντάχθηκαν τουλάχιστον 19 πλαστές ιδιόχειρες διαθήκες για κινητή και ακίνητη περιουσία 16 ατόμων που έχουν αποβιώσει. Με τις πλαστές αυτές διαθήκες τα μέλη της ομάδας κατάφεραν να ιδιοποιηθούν παράνομα 21 ακίνητα, σε Αθήνα, Βύρωνα, Καισαριανή, Παγκράτι, Κηφισιά, Π. Φάληρο, Ιωάννινα και Καβάλα, ενώ διερευνώνται άλλες δύο υποθέσεις ακινήτων.


Επιπλέον, προέκυψε ότι από την πολυετή αυτή δράση της οργάνωσης, για 13 και πλέον χρόνια τα μέλη της επωφελήθηκαν με περιουσιακά στοιχεία, κινητά και ακίνητα θανόντων ατόμων και αποκόμισαν χρηματικά ποσά που φτάνουν στο 1.126.465,81 ευρώ (χωρίς να υπολογίζεται η αξία των ακινήτων που μετεγγράφηκαν στα μέλη), ενώ παράλληλα αποστέρησαν από το ελληνικό δημόσιο το νόμιμο δικαίωμά του να διεκδικήσει την κινητή και ακίνητη περιουσία των θανόντων.


Συγκεκριμένα, από την πώληση των παρανόμως κτηθέντων ακινήτων αποκόμισαν 225.539,65 ευρώ, από τη μίσθωση των παρανόμως κτηθέντων ακινήτων 230.943,60 ευρώ, ενώ από την εκποίηση διαφόρων περιουσιακών στοιχείων των θανόντων (μετοχές, κοσμήματα, κλπ) που υπήρχαν σε θυρίδες τραπεζών 669.982,56 ευρώ.


Σε έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν πλήθος προσωπικών εγγράφων, πιστοποιητικών, πράξεις αποδοχής κληρονομιάς κλπ που σχετίζονται με την υπόθεση, ειδικό χαρτί (ριζόχαρτο) που χρησιμοποιείτο για τις πλαστογραφήσεις, 47.748 ευρώ, 13 βιβλιάρια τραπεζικών καταθέσεων, πλήθος εγγράφων για τη μεταφορά χρηματικών ποσών μέσω εταιρείας ταχυπληρωμών, 5 πιστωτικές-χρεωστικές κάρτες και ένα μπλοκ αποδείξεων πληρωμής.


Οι συλληφθέντες -σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για απάτες, πλαστογραφίες και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες- οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση στον Ανακριτή για κύρια ανάκριση.


Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διευκρινιστεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας της εγκληματικής αυτής οργάνωσης και να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή των μελών της και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

ΤΑ ΝΕΑ





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0