Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Ποιο το κίνητρο ενός φόνου; - Του Γιώργου Κ. Περπινιά

Αρχική | Τα δικά σας άρθρα | Ποιο το κίνητρο ενός φόνου; - Του Γιώργου Κ. Περπινιά

Ένας φόνος, μία εγκληματική ενέργεια, ήρθε ξαφνικά να ταράξει την ευδαιμονία της κυβερνήσεως, με αυτό που αποκαλούσε «πρωτογενές πλεόνασμα», που με την βοήθεια των παπαγάλων από τα  μέσα ενημέρωσης, κόντευε να μας πείσει. Οι πολίτες του καναπέ, εκπαιδεύτηκαν από ειδικούς στην προπαγάνδα να μην σκέπτονται, αλλά να καταπίνουν αμάσητες τις πληροφορίες που χορηγούν άφθονες τα κανάλια. Μέχρι που έκαναν ψηφιακή  την τηλεόραση, για να μας καλοπιάσουν.

Που βρέθηκε το πλεόνασμα όταν το κράτος χρωστάει παντού. Δεν λέω για το εξωτερικό χρέος, αλλά για το εσωτερικό. Επανέρχομαι στον φόνο του παλληκαριού για να διατυπώσω κάποιες σκέψεις που ίσως παρεξηγηθούν από τους εκπαιδευμένους να τρώνε ό,τι τους δίνουν. Ας δούμε τις εξελίξεις των γεγονότων, χωρίς φανατισμούς και νοοτροπία οπαδών κομμάτων. Κάποια πράγματα που εκ πρώτης όψεως δείχνουν να είναι άσχετα μεταξύ τους, μπορεί να είναι σχεδιασμένα και οργανωμένα για να δώσουν ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Μερικά απ αυτά. Τα παζάρια και οι αξιώσεις της τρόικας, το κλείσιμο της ΕΡΤ, η πληθώρα των διαφημίσεων στα ιδιωτικά κανάλια, οι καθημερινοί καυγάδες των επαγγελματιών της πολιτικής στο γυαλί της τηλεόρασης, τα εισπρακτικά μέτρα που αναγγέλλονται σε καθημερινή βάση, η κινητικότητα ή διαθεσιμότητα ή απόλυση των υπαλλήλων του δημοσίου, που επί τρία χρόνια απολύουν και απολυμό δεν έχουν.

Είναι πολλά ακόμη, μα πρέπει να προχωρήσω να δούμε μήπως υπάρχει και άλλη όψη. Είναι πραγματικά τα παζάρια που λένε πως κάνουν με την τρόικα; Ο πρωθυπουργός όταν ήταν στην αντιπολίτευση, ήταν εναντίον του μνημονίου κι εξαπέλυε μύδρους εναντίον του ενδοτικού Παπανδρέου. Όταν ανέλαβε τι έκανε; Δέχθηκε τα πάντα. Μόνο ο Καρατζαφέρης έκανε κολοτούμπα; Οι υποσχέσεις του, τι διαφορά είχαν από το «λεφτά υπάρχουν». Ότι μέτρο πάρουν λένε πως το επέβαλε η τρόικα. Αν είναι έτσι τότε τι κυβερνούν; Για να υπακούουν στους λογιστές των δανειστών μας; Ντροπή τους. Αν είναι δικαιολογίες για να μας φορολογούν, δυό φορές ντροπή τους. Την ΕΡΤ την έκλεισαν για να κάνουν ένα κομματικό φερέφωνο, όπως παλιά, που όλοι έλεγαν ότι υπήρχε ομφάλιος λώρος με την Ζαλοκώστα. Που βρέθηκε τόσο χρήμα, από επιχειρήσεις χωρίς μεγάλους τζίρους, να ξοδεύουν τόσα στην διαφήμιση σε μια πεθαμένη αγορά; Χρηματική ένεση για τους καναλάρχες. Μήπως υπάρχει χρηματοδότης για να λιβανίζουν την κυβέρνηση; Μήπως αντί να μας ενημερώνουν μας συσκοτίζουν; Γιατί ανακοινώνουν χιλιάδες προσλήψεις ανέργων, για τετράμηνη εργασία την στιγμή που απολύουν, φυσικά μόνο στα λόγια; Μήπως ετοιμάζουν αιφνίδιες εκλογές;

Η οργάνωση της ΧΑ όχι η κομματική, η στρατιωτική, πότε έγινε, μέσα σε λίγες ημέρες; Η ασφάλεια, οι μυστικές υπηρεσίες, η αντιτρομοκρατική, δεν γνώριζαν τίποτα; Ο πρώην υπουργός προστασίας του πολίτη, παρ όλο που ο λαός τον έστειλε στο σπίτι του, γιατί επιβραβεύθηκε με μια θέση στην παγκόσμια τράπεζα; Για το ξύλο που έριχνε η αστυνομία επί των ημερών του στους διαδηλωτές ή για άλλον λόγο; Τίποτα δεν γνώριζε κι αυτός; Όλοι έπεσαν από τα σύννεφα ξαφνικά; Μήπως μόνον εμείς δεν γνωρίζαμε; Τι συμφέρον είχε η ΧΑ να κάνει έναν φόνο σε δημόσια θέα την στιγμή που δημοσκοπικά είχε άνοδο; Ο τρόπος που λειτούργησε μέχρι τώρα και με τα όσα μάθαμε, δείχνει πως πίσω της υπάρχει νούς και μάλιστα ικανός. Η σχεδόν ακαριαία μεταστροφή του κόσμου εναντίον της, δείχνει ότι το σχέδιο εξελίσσεται σωστά. Αν ξαφνικά προκηρυχθούν εκλογές, τότε οι σκέψεις μου έχουν βάση. Κάθε μέρα τα μέσα, θα μας βομβαρδίζουν με τόσες πολλές πληροφορίες, που θα χάσουμε τελείως την μπάλα. Έχουν τόσα να κάνουν και τόσα να κρύψουν, που πρέπει να μας αποπροσανατολίσουν, όσο το δυνατόν ταχύτερα.

Τι συμφέρον έχει η τρόικα να ανοίγουν τα καταστήματα την Κυριακή; Γιατί να θέλει να καταργηθεί η προστασία των ενοικιαστών επαγγελματικών χώρων; Μόνον οι σπατάλες του δημοσίου και η φορολόγηση για την συγκέντρωση χρημάτων μπορεί να τους ενδιαφέρει, τα άλλα είναι τροφή για τους μη σκεπτόμενους. Η αστυνομία δεν συλλαμβάνει κουκουλοφόρους, γιατί; Μήπως επειδή είναι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ; Μεγάλη χάρη τους κάνουν οι κουβαρντάδες. Πού είναι οι επενδύσεις, οι νέες θέσεις εργασίας, οι ιδιωτικοποιήσεις; Μόνο για πωλήσεις μας λένε, τύπου ΟΠΑΠ τι κέρδισαν από αυτήν οι άνεργοι; Χρόνο μόνον κερδίζουν, προς όφελος του εαυτού τους. Θα κάνουν τα πάντα για να παραμείνουν στην εξουσία και θα κάνουν εκλογές μόνο αν αλλάξουν τον εκλογικό νόμο ή αν το κλίμα γίνει βολικό, όπως τώρα με την περίπτωση της ΧΑ, εκτός αν αυτό γίνει μπούμερανκ. Τώρα η κατάσταση μάλλον είναι ανεξέλεγκτη κι αν δεν είναι θα γίνει. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κόμμα η ηγέτης κατάλληλος για να σηκώσει τέτοιο βάρος. Μόνον με την συνεργασία όλων των παρατάξεων μπορούσε να γίνει κάτι, αλλά αυτό είναι αδύνατον με την νοοτροπία που κουβαλούν μέσα τους.

Επανέρχομαι στο θέμα του φόνου. Όλα έγιναν κάτω από τα μάτια της αστυνομίας και γι αυτό είχαμε την παραίτηση δύο υψηλόβαθμων αξιωματικών. Μας είπαν για την παραίτηση αλλά δεν μας είπαν αν έγινε από ευθιξία ή αν τους ζητήθηκε. Αρκετές είναι οι απορίες για την αλήθεια του γεγονότος, πάρα πολλά λένε οι παρουσιαστές των καναλιών στις πρωινές συζητήσεις και στα δελτία ειδήσεων. Όσο περισσότερα λένε τόσο περισσότερα κρύβουν. Πως διαρρέουν θέματα από τις ανακρίσεις κι από την δικογραφία, που είναι απόρρητα. Πως ο δολοφόνος έκανε το έγκλημα παρουσία τεσσάρων αστυνομικών που είχαν σπεύσει στο επεισόδιο. Το μαχαίρι δεν ήταν κρυμμένο, δεν το είδαν να αφοπλίσουν τον δράστη; Τρείς άνδρες και μία γυναίκα, η οποία και του πέρασε τις χειροπέδες. Οι άλλοι τρείς τι έκαναν; δεν είχαν το κουράγιο, πάγωσαν και το είχε η κοπέλα; Είναι ερώτημα για το οποίο τηρείται σιγή. Που βρέθηκε τόσο υλικό της οργάνωσης που βλέπουμε στους δέκτες μας; Πότε το μάζεψαν απ’ όλη την Ελλάδα αφού υποτίθεται πως κανείς δεν γνώριζε τίποτα. Τους τόπους και τους τρόπους εκπαίδευσης των μελών της. Μέχρι και τις εκδρομές που έκαναν μας έδειξαν. Πότε τα κινηματογράφησαν και μάλιστα με την παρουσία των εκδρομέων; Σύντομα θα μας πουν κι άλλα και ενδιάμεσα θα μας στείλουν τα χαρτάκια της εφορίας στο σπίτι μας. Επικοινωνιακή σπέκουλα.

Να μη μακρηγορώ. Η μεγάλη ανάπτυξη της ΧΑ ήταν αποτέλεσμα της αποτυχίας του πολιτικού κατεστημένου, των οικονομικών καταχρήσεων, της ατιμωρησίας και τέλος της ανεξέλεγκτης εισόδου λαθρομεταναστών στην χώρα. Οι Έλληνες δεν είμαστε φασίστες και ναζιστές, ούτε ξαφνικά γίναμε. Παράδοση μας ήταν η φιλοξενία κι όχι ο ρατσισμός. Μας πνίξανε οικονομικά μας ανάγκασαν να συγκατοικήσουμε με πληθώρα λαθρομεταναστών που δυσκόλεψαν την ζωή μας, μας έκαναν ενοικιαστές στα δικά μας σπίτια και με το στόλισμα που μας έκανε ο ΓΑΠ στην Ευρώπη φτάσαμε στον πάτο. Τον έχουμε κι αυτόν ακόμη να πληρώνεται και να απολαμβάνει τα νησιά και τις παραλίες μας και δεν γυρίζει στην πατρίδα του, γιατί εδώ υπάρχουν κορόιδα. Αν η κατάσταση που μας παρουσιάζουν είναι μέρος του σχεδιασμού κι αν έχει το επιθυμητό στους οργανωτές  αποτέλεσμα, σύντομα ο πρωθυπουργός κατά την άποψή μου θα προκηρύξει εκλογές. Θα παρουσιάσει ως μεγάλη επιτυχία την διάλυση της ΧΑ και θα μας προσφέρει σταθερότητα του πολιτεύματος, ηρεμία και έξοδο από την φτώχεια και την ανεργία. Ένα σύνθημα χρειάζεται, κάτι σαν το “Καραμανλής ή τανξ” “αλλαγή” ή “λεφτά υπάρχουν” είμαστε εύπιστοι και τα συνθήματα ενεργούν θετικά επάνω μας. Αν έρθουν έτσι τα πράγματα ο Σαμαράς θα έχει πετύχει ένα Ρουά Ματ.


Γιώργος Κ. Περπινιάς.     27/9/13





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Μια Αλφαβήτα ο δρόμος του Κορωνοϊού - Της Μαρίας Παπαδοπούλου

18 Ιουλίου 2021, 13:24
Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την ...

200 χρόνια ελευθερίας 1821-2021 - Της Μαρίας Παπαδοπούλου

07 Απριλίου 2021, 23:51
 Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την ...

Ένα δάκρυ για τον Ντιέγκο - Του Δημήτρη Σουλιώτη

06 Δεκεμβρίου 2020, 05:10
Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα έφυγε από τη ζωή… Ακούγοντας την είδηση του θανάτου του ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0